Šeštadienis, balandžio 20 d.

Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 69830
Skelbimo data: 2021-04-02
Konkursą inicijuojanti įstaig: Viliaus Gaigalaičio globos namai
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viliaus Gaigalaičio globos namai
Pareigos: Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Darbo vieta (miestas): Gargždai
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA
Viliaus Gaigalaičio globos namų direktoriaus
2021 m. balandžio 02 d. įsakymu Nr. V-57-(1.3)

SUDERINTA
Viliaus Gaigalaičio globos namų darbo tarybos
2021 m. balandžio 01 d. protokolu Nr. TP-08-(1.6)


VILIAUS GAIGALAIČIO GLOBOS NAMŲ DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO BENDRIESIEMS IR ŪKIO REIKALAMS PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
NR. 2

I SKYRIUS
PAREIGYBĖ

1. Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams yra Viliaus Gaigalaičio globos namų (toliau – Globos namai) darbuotojas.
2. Pareigybės grupė – biudžetinių įstaigų vadovai ir jų pavaduotojai.
3. Pareigybės lygis – A (A2).
4. Pareigybė reikalinga organizuoti, koordinuoti ir kontroliuoti statinių, jų inžinerinių sistemų ir įrenginių (vidaus ir išorės), vidaus patalpų, priskirtos teritorijos techninę priežiūrą ir eksploataciją, organizuoti, koordinuoti ir kontroliuoti Globos namų buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbą, užtikrinti buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių nuostatų, tikslų įgyvendinimą ir funkcijų vykdymą, užtikrinti ir vykdyti viešųjų pirkimų procedūras, įgyvendinti gaisrinės ir civilinės saugos reikalavimų vykdymą.
5. Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams yra tiesiogiai pavaldus ir atskaitingas Globos namų direktoriui.

II SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

6. Turėti aukštąjį universitetinį fizinių mokslų studijų srities, matematikos ar informatikos, ar fizinių mokslų studijų krypties grupės ar technologijos mokslų studijų srities, inžinerijos studijų krypties, ar socialinių mokslų studijų srities, socialinių mokslų studijų krypties grupės ekonomikos krypties, ar teisės, ar verslo ir viešosios vadybos studijų krypties grupės išsilavinimą su ne žemesniu kaip bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu.
7. Turėti ne mažesnę kaip 4 metų darbo patirtį ir ne mažesnę kaip 1 metų vadovaujamo darbo patirtį.
8. Mokėti dirbti kompiuterine ir organizacine technika pagal Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro patvirtinto Visuotinio kompiuterinio raštingumo standarto bazinę kompiuterinio raštingumo kvalifikacijos programą.
9. Išmanyti ir gebėti taikyti Lietuvos Respublikos įstatymus, nutarimus ir kitus teisės aktus reglamentuojančius statinių, jų inžinerinių sistemų ir įrenginių (vidaus ir išorės), vidaus patalpų, priskirtos teritorijos techninę priežiūrą ir eksploataciją, gaisrinės, civilinės ir darbo saugos reikalavimus, viešųjų pirkimų vykdymą.
10. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais bei kitais teisės aktais, reglamentuojančiais žmogaus teises, asmens duomenų apsaugą, higienos normas, darbo teisinius santykius bei korupcijos prevenciją.
11. Būti nepriekaištingos reputacijos.
12. Gebėti savarankiškai planuoti, rengti ataskaitas, bendrauti, bendradarbiauti ir teikti konsultacijas, pagal nustatytas atsakomybės ribas, sklandžiai ir argumentuotai dėstyti mintis žodžiu ir raštu.
13. Mokėti valstybinę kalbą, jos mokėjimo lygis privalo atitikti trečiosios valstybinės kalbos mokėjimo kategorijos reikalavimus.
14. Gebėti vykdyti direktoriaus pavaduotojo bendriesiems ir ūkio reikalams pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas.

III SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

15. Vadovauja Globos namų buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbui, organizuoja, planuoja, koordinuoja, įgyvendina ir kontroliuoja buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių veiklą vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimais ir Globos namų direktoriaus įsakymais patvirtintų taisyklių ir tvarkos aprašų nuostatomis.
16. Vykdo stebėseną, analizuoja, vertina ir organizuoja įstaigoje buitinių paslaugų teikimą, aplinkos ir būsto įrengimą ir pritaikymą ir jų atitiktį Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro patvirtintoms senyvo amžiaus asmenų ir suaugusių asmenų su negalia ilgalaikės (trumpalaikės) socialinės globos normoms, taikomoms socialinės globos namams ir grupinio gyvenimo namas, Globos namų teisės aktams ir teikia pasiūlymus dėl buitinių paslaugų, aplinkos ir būsto įrengimo ir pritaikymo (ar susijusių su tuo) planavimo, organizavimo, buitinių paslaugų teikimo, aplinkos ir būsto įrengimo ir pritaikymo kokybės bei rengiant Globos namų vidaus tvarkomuosius organizacinius dokumentus.
17. Vykdo stebėseną, analizuoja, vertina ir organizuoja įstaigos statinių, jų inžinerinių sistemų ir įrenginių (vidaus ir išorės), transporto priemonių, kitų mechaninių ir nemechaninių įrenginių ar inventoriaus, vidaus patalpų, priskirtos teritorijos priežiūrą, techninę priežiūrą, eksploataciją, saugą ir apsaugą.
18. Vykdo stebėseną, analizuoja, vertina ir užtikrina darbų saugos, gaisrinės saugos ir civilinės saugos reikalavimų įgyvendinimą ir vykdo laikymosi kontrolę. Vertina ir analizuoja įstaigos darbuotojų ergonominių, biologinių ir cheminių veiksnių riziką, teikia pasiūlymus įstaigos personalo darbo saugos ir sveikatos gerinimo.
19. Vykdo, pagal nustatytas atsakomybės ribas, vidaus kontrolės tvarkos apraše, įskaitant vidaus kontrolė politiką, nustatytų principų įgyvendinimą ir kontrolę.
20. Vykdo viešųjų pirkimų procedūras, pagal kompetencijos ribas rengia sutarčių su tiekėjais projektus, vykdo sutarčių įgyvendinimo stebėseną ir kontrolę.
21. Organizuoja įstaigos materialiųjų išteklių naudojimo planavimą, išdavimo ir naudojimo kontrolę ir apsaugą.
22. Rengia Globos namų teisės aktų, reglamentuojančių buitinių paslaugų teikimo, ūkinės veiklos vykdymo, darbų saugos, gaisrinės saugos ir civilinės saugos įgyvendinimo ir užtikrinimo, buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbuotojų darbą, projektus.
23. Rengia ir teikia tvirtinimui buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių veiklos planus ir ataskaitas, organizuoja būtinosios dokumentacijos pildymą ir vykdo pildymo kontrolę, atsako už duomenų tikrumą ir teisėtumą.
24. Organizuoja ir kontroliuoja buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbuotojų darbą reglamentuojančių dokumentų (pareigybių aprašymai, darbo laiko, atostogų, kvalifikacijos tobulinimo planai, grafikai, žiniaraščiai ir pan.) rengimą.
25. Organizuoja ir vykdo buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbuotojų metinį veiklos vertinimą vadovaujantis galiojančių LR teisės aktų nuostatomis.
26. Teikia siūlymus dėl buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbuotojų skatinimo, drausminių nuobaudų, perkėlimo, nušalinimo nuo darbo, priėmimo į darbą ar atleidimo iš darbo.
27. Vykdo buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių darbuotojų darbo laiko ir darbo kokybės kontrolę.
28. Analizuoja, teikia informaciją, organizuoja ir rengia papildomo (iš struktūrinių fondų ir pan.) finansavimo programų projektus susijusius su teikiamomis paslaugomis, ieško rėmėjų globos namų veiklos įgyvendinimui ar plėtrai, gyventojų gyvenimo sąlygų gerinimui.
29. Vykdo Globos namų direktoriaus funkcijas, nesant direktoriui darbe (komandiruotė, atostogos, liga ir t.t.).
30. Laikosi Globos namų vidaus ir darbo tvarkos taisyklių reikalavimų, vykdo saugos ir sveikatos darbe reikalavimus, laikosi profesinės etikos reikalavimų, kelia savo kvalifikaciją įstatymais nustatyta tvarka.
31. Užtikrina Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojų privatumą, vadovaujantis Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojų privatumo užtikrinimo tvarkos aprašu, asmens duomenų apsaugos reglamento vykdymą.
32. Globos namų direktoriaus pavedimu dalyvauja globos namų vykdomų projektų veiklose, sudarytų komisijų ir darbo grupių veikloje.
33. Globos namų direktoriaus pavedimu, pagal nustatytas atsakomybės ir kompetencijos srytis, atstovauja ir veikia Globos namų vardu įgyvendinant Globos namų tikslus ir uždavinius.
34. Vykdo kitas teisės aktuose nustatytas funkcijas, kitus globos namų direktoriaus rašytinius ir žodinius įsakymus, nurodymus ir pavedimus, susijusius su Globos namų veikla ir numatytomis funkcijomis.
35. Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams atsakingas už buities ir ūkio ir maisto ruošimo padalinių veiklą ir jų rezultatus, higienos, saugos ir sveikatos, gaisrinės ir civilinės saugos, darbo tvarkos reikalavimų tinkamą vykdymą, tvarkų ir taisyklių, pagal nustatytas atsakomybės ribas, reikalavimų vykdymą, viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimus, asmens duomenų teisinę apsaugą, dėl jo kaltės padarytą žalą, tinkamą paskirtų funkcijų vykdymą.
36. Direktoriaus pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams už pavestų funkcijų ir pareigų nevykdymą ar netinkamą vykdymą, vidaus tvarkų ir taisyklių nesilaikymą taip pat už pareiginių įgaliojimų viršijimą atsako Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

___________________________

Informacija apie įstaigą:
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8~46) 47 04 83
El. paštas:
Adresas: Klaipėdos r. sav. Gargždų m. Klaipėdos g. 53
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.