Direktoriaus pavaduotojas medicinai

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 100318
Skelbimo data: 2024-10-25
Skelbimas galioja iki: 2024-11-11 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Kaišiadorių rajono savivaldybės sveikatos centras
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Direktoriaus pavaduotojas medicinai
Pareiginės algos koeficientas: 0,00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0,00
Darbo vieta (miestas): Kaišiadorys
Informacija apie įstaigą: Ne mažesnis kaip 3 metų administracinio darbo stažas.
Darbas 1,00 et. darbo krūviu.
Taikomas darbo užmokesčio pastovios dalies 5,92 koef. dydis.
Pareigybės aprašymas:

VšĮ KAIŠIADORIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS SVEIKATOS CENTRO

DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO MEDICINAI

PAREIGINIAI NUOSTATAI

  1. BENDRIEJI REIKALAVIMAI

  1. Direktoriaus pavaduotoją medicinai priima dirbti į pareigas (viešojo konkurso būdu) ir iš jų atleidžia LR darbo kodekso nustatyta tvarka Kaišiadorių rajono savivaldybės sveikatos centro (toliau – KRSSC) direktorius.
  2. Direktoriaus pavaduotojas medicinai yra tiesiogiai pavaldus KRSSC direktoriui. Jam pavaldūs darbuotojai nurodyti įstaigos valdymo struktūroje.
  3. Direktoriaus pavaduotojas medicinai pareigybė skirta organizuoti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą KRSSC priėmimo-skubiosios pagalbos, reanimacijos ir intensyvios terapijos bei dienos chirurgijos, vaikų skubios pagalbos ir dienos stacionaro, konsultacijų, vidaus ligų, radiologijos, klinikinės diagnostinės laboratorijos, odontologijos ir dantų protezavimo laboratorijos, slaugos ir palaikomojo gydymo ir fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuose (toliau - Skyriai), analizuoti ir kontroliuoti jų veiklos rezultatus bei užtikrinti aukštą teikiamų paslaugų kokybės bei pacientų aptarnavimo kultūros lygį.
  4. Direktoriaus pavaduotojas medicinai savo darbe vadovaujasi:

4.1. LR įstatymais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais sveikatos priežiūros įstaigų ir specialistų veiklą;

4.2. darbo saugos instrukcijomis;

4.3. galiojančiomis LR medicinos normomis;

4.4. galiojančiomis LR higienos normomis;

4.5. KRSSC vidaus tvarkos, darbo tvarkos, etikos taisyklėmis, kitais įstaigos vidaus norminiais aktais, įstaigos įstatais;

4.6. Šiais pareiginiais nuostatais.

II. BENDRIEJI IR SPECIALIEJI KVALIFIKACINIAI REIKALAVIMAI

  1. Direktoriaus pavaduotojas medicinai turi atitikti šiuos bendruosius kvalifikacinius reikalavimus:

5.1. būti LR piliečiu ar asmeniu, turinčiu leidimą nuolat gyventi LR teritorijoje teisės aktų numatyta tvarka;

5.2. mokėti valstybinę kalbą pagal trečią valstybės kalbos mokėjimo kategoriją, nustatytą LR Vyriausybės 2003 m. gruodžio 24 d. nutarimu Nr. 1688 „Dėl valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų patvirtinimo ir įgyvendinimo“;

5.3. turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą biomedicininių mokslų studijų srities medicinos krypties išsilavinimą (magistro kvalifikacinis laipsnis);

5.4. turėti ne mažesnį kaip 3 metų vadovaujamo darbo stažą;

5.5. sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti raštvedybos taisykles, teisės aktų rengimo taisykles;

5.6. žinoti dokumentų valdymo ir medicininių dokumentų forminimo taisyklių ir kokybės vadybos sistemos procedūrų rengimo reikalavimus;

5.7. žinoti ir laikytis etikos ir deontologijos principų, saugoti pacientų ir įstaigos konfidencialią informaciją, garbę ir reputaciją;

5.8. mokėti bendrauti ir bendradarbiauti su kolegomis;

5.9. gebėti savarankiškai planuoti, organizuoti savo veiklą;

5.10. išmanyti sveikatos politiką bei proceso vadybą;

5.11. gebėti priimti sprendimus, bendrauti, bendradarbiauti ir dirbti komandoje su kitais jam pavaldžių skyrių vedėjais, vesti derybas, spręsti konfliktus, deleguoti atsakomybę;

  1. Direktoriaus pavaduotojas medicinai turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:

6.1. išmanyti LR įstatymus, LR Vyriausybės nutarimus, sveikatos apsaugos ministro įsakymus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius sveikatinimo veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą. Išmanyti įstaigos vidaus administravimą, administracines procedūras ir prievoles bei gebėti jais vadovautis;

6.2. išmanyti e. sveikatos politikos, ekonomikos, teisės, vadybos, finansų, personalo valdymo, administravimo bei darbo santykių reguliavimo pagrindus ir gebėti taikyti šias žinias organizuojant ir planuojant sveikatinimo veiklą;

6.3. žinoti e. sveikatos sistemos veikimo principus ir būti susipažinusiam su elektroniniais sveikatos duomenų tvarkymo technologiniais sprendimais, jų būdais ir jų plėtra;

6.4. gebėti nustatyti rizikingas KRSSC skyrių veiklos sritis ir taikyti tinkamus krizių valdymo modelius;

6.5. išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimo principus;

6.6. būti susipažinęs su asmens duomenų apsaugos reglamentu;

6.7. turėti vadybinių kompetencijų, kurios apima gebėjimą planuoti ir organizuoti pavaldžių darbuotojų veiklą, siekiant optimaliais sprendimais gerinti visos įstaigos ir kiekvieno darbuotojo darbo kokybę;

6.8.mokėti naudotis šiuolaikinėmis technologijomis ir ryšio priemonėmis (dokumentų rengimo ir apdorojimo programomis, interneto naršykle (-ėmis), elektroninio pašto programa (- omis) ir kt.

  1. DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO MEDICINAI PAREIGOS

  1. Organizuoja, kontroliuoja KRSSC skyrių darbą, kad būtų užtikrintas kokybiškų, saugių ir savalaikių asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimas. Analizuoja skyrių veiklos kokybinius ir kiekybinius rodiklius, vertina veiklos procesų efektyvumą, teikia KRSSC direktoriui pasiūlymus dėl veiklos tobulinimo.
  2. Organizuoja patologoanatomines ir klinikines konferencijas.
  3. Organizuoja mirčių komisijos darbą ir jai vadovauja pagal vidaus kokybės procedūrą.

10. Dalyvauja gydymo tarybos veikloje.

11. Organizuoja kituose skyriuose besigydančių ligonių gydytojų specialistų konsultacinę pagalbą.

12. Sprendžia jam pavaldžiuose skyriuose darbo drausmės klausimus.

13. Užtikrina KRSSC LR įstatymų, LR SAM įsakymų ir kitų norminių sveikatos priežiūrą, gydymą ir slaugą reglamentuojančių teisės aktų vykdymą ir laikymąsi savo kompetencijos ribose.

14. Informuoja ir supažindina skyrių vedėjus su naujais darbui aktualiais teisės aktais, direktoriaus įsakymais.

15. Informuoja ir supažindina pavaldžias struktūras su naujais Lietuvos Respublikos įstatymais, sveikatos apsaugos ministerijos ir kitais medicininę veiklą reglamentuojančiais dokumentais.

16. Pagal KRSSC direktoriaus įgaliojimą atstovauja įstaigai kitose institucijose, dalyvauja komisijų, sudaromų direktoriaus įsakymų pagrindu, darbe.

17. Vykdo direktoriaus pavestų įsakymų kontrolę.

18. Rengia/derina įsakymų projektus dėl skyriuose teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo.

19. Rengia pareiginių nuostatų projektus pavaldžių skyrių vedėjams ir gydytojams.

20. Ruošia įsakymų projektus ir kitus tvarkomuosius dokumentus pagal įstaigos direktoriaus suteiktus įgaliojimus.

21. Direktoriaus pavedimu ruošia dokumentus KRSSC veiklos licencijavimui, atsakymų projektus į įvairių institucijų užklausomuosius raštus.

22. Palaiko ryšius su teritorine ligonių kasa ir kitomis įstaigoms ir pagal kompetenciją sprendžia klausimus dėl apmokėjimo už suteiktas medicinos paslaugas, ar kitus asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo klausimus.

23. Analizuoja skyrių darbo apimtis, darbo rezultatus, pateikia juos susirinkimų metu.

24. Analizuoja pacientų, kuriems teikiamos medicininės paslaugos, pasiūlymus ir skundus.

25. Rengia siūlymus dėl sveikatos priežiūros specialistų tobulinimosi.

26. Tvirtina skyrių vedėjų pateiktus darbuotojų darbo grafikus, įskaitant skyrių vedėjų grafikus bei darbo laiko apskaitos žiniaraščius, vizuoja skyrių vedėjų kasmetinių atostogų prašymus, leidimą pavaduoti, derina kvalifikacijos kėlimo laiką ir kt.;

27. Formuoja medicininio personalo komandą, instruktuoja naujai įdarbintus skyrių vedėjus apie KRSSC veiklą, rūpinasi teigiamu kolektyvo mikroklimatu.

28. Sprendžia problemines situacijas, iškylančias darbo praktikoje, apie priimtus sprendimus informuoja Įstaigos vadovą.

29. Organizuoja darbuotojų pasitarimus ir susirinkimus.

30. Rūpinasi skyrių materialiniu – techniniu aprūpinimu ir įrangos eksploatacija bei racionaliu panaudojimu, prognozuoja ir organizuoja naujų gydymo metodų ir technologijų įdiegimą, teikia pasiūlymus direktoriui dėl naujų technologijų įdiegimo, aparatūros įsigijimo pavaldžiuose skyriuose.

31. Dalyvauja rengiant savo kuravimo sričiai priskirtų ir būtinų įstaigos vidaus teisės aktų, vidaus tvarkomųjų dokumentų, procedūrų, taisyklių ir tvarkos aprašų projektus, ar kitus dokumentus ir teikia jų projektus KRSSC direktoriui.

32. Kontroliuoja ir rūpinasi KRSSC skyrių vedamos medicininės dokumentacijos kokybe ir saugojimu. Užtikrina medicininės paslapties apie pacientą išsaugojimą.

33. Kontroliuoja narkotinių ir kitų medikamentų panaudojimo pagrįstumą pavaldžiuose skyriuose. Tvirtina pavaldžių skyrių pateiktus reikalavimus medikamentams ir medicinos priemonėms.

34. Direktoriaus pavaduotojas medicinai periodiškai informuoja direktorių apie jo kompetencijai priskirtų veiklų vykdymą, apie pastebėtas problemas KRSSC skyriuose ir jų sprendimo būdus.

35. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio įstaigos vadovo nurodymus, pavedimus, įgaliojimus.

IV. DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO MEDICINAI TEISĖS

36. Gauti reikiamą informaciją iš visų KRSSC darbuotojų, būtiną savo pareigų vykdymui.

37. Pasitelkti kitus KRSSC darbuotojus sprendžiamiems klausimams nagrinėti ar pavestoms užduotims įgyvendinti;

38. Teikti ir vertinti pavaldžių darbuotojų darbą, teikti siūlymus dėl paskatinimų bei nuobaudų skyrimo.

39. Teikti pasiūlymus naujoms darbo organizavimo ir apmokėjimo formoms diegti, siekiant optimaliai naudoti žmogiškuosius išteklius ir skatinti darbuotojų aktyvią poziciją.

40. Tvirtinti medicininių dokumentų kopijas, išrašus, nuorašus, pasirašyti įvairius dokumentus pagal suteiktus KRSSC direktoriaus įgaliojimus.

41. Kelti savo kvalifikaciją gebėjimams, reikalingiems pareigų vykdymui.

42. Naudotis kitomis teisės aktų suteiktomis teisėmis.

V. DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO MEDICINAI ATSAKOMYBĖ

43. Atsako už :

43.1. Pareigų, numatytų šiuose nuostatuose savalaikį ir kokybišką vykdymą;

43.2. Vidaus tvarkos taisyklių ir kitų norminių aktų reikalavimų laikymąsi;

43.3. Tarnybinės informacijos konfidencialumą;

43.4. Atsakomybę reglamentuoja LR įstatymų ir kitų teisės aktų nuostatos.

  1. PAPILDOMA INFORMACIJA

44. Direktoriaus pavaduotoją medicinai, jam nesant ilgiau kaip vieną dieną (laikinasis nedarbingumas, atostogos, kvalifikacijos kėlimas ir pan.), pareigas atlieka direktoriaus įsakymu paskirtas asmuo, kuris įgyja atitinkamas teises ir atsako už tinkamą jam suteiktų pareigų vykdymą.

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Kaišiadorys, Beržyno g. 27, LT-56172
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.