Investicijų ir projektų valdymo skyriaus Vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 59685
Skelbimo data: 2024-06-14
Skelbimas galioja iki: 2024-07-01 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Anykščių rajono savivaldybės administracija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešojo valdymo agentūra
Pareigos: Investicijų ir projektų valdymo skyriaus Vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)
Pareiginės algos koeficientas: 1,00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1785,40
Darbo vieta (miestas): Anykščiai
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
ANYKŠČIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS
INVESTICIJŲ IR PROJEKTŲ VALDYMO SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Pagalba valstybės ar vietos valdžią įgyvendinantiems asmenims atliekant jiems nustatytas funkcijas, išskyrus vidaus administravimo funkcijas, kaip jos apibrėžtos Viešojo administravimo įstatyme (valstybės strategijų, strateginio lygmens ir nacionalinių programavimo lygmens planavimo dokumentų rengimas).

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

4. Strateginio, programavimo lygmens dokumentų ir projektų rengimas bei stebėsena.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

5. Atlieka valstybės strategijų ir (ar) strateginio lygmens ir (ar) nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) veiklos lygmens planavimo dokumentų įgyvendinimo stebėseną ir vertinimą arba prireikus koordinuoja valstybės strategijų ir (ar) strateginio lygmens ir (ar) nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) veiklos lygmens planavimo dokumentų įgyvendinimą ir vertinimą.
6. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.
7. Rengia ir teikia informaciją su valstybės strategijų ir (ar) su strateginio lygmens ir (ar) su nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) su veiklos lygmens planavimo dokumentų įgyvendinimu susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su valstybės strategijų ir (ar) su strateginio lygmens ir (ar) su nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) su veiklos lygmens planavimo dokumentų įgyvendinimu susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
8. Rengia ir teikia pasiūlymus su valstybės strategijų ir (ar) su strateginio lygmens ir (ar) su nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) su veiklos lygmens planavimo dokumentų rengimu susijusiais klausimais.
9. Rengia teisės aktų projektus bei kitus dokumentus, susijusius su valstybės strategijų ir (ar) su strateginio lygmens ir (ar) su nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) su veiklos lygmens planavimo dokumentų įgyvendinimu ar stebėsena arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų bei kitų dokumentų dėl valstybės strategijų ir (ar) dėl strateginio lygmens ir (ar) dėl nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) dėl veiklos lygmens planavimo dokumentų įgyvendinimo ar stebėsenos rengimą.
10. Apdoroja su valstybės strategijų ir (ar) su strateginio lygmens ir (ar) su nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) su veiklos lygmens planavimo dokumentų rengimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su valstybės strategijų ir (ar) su strateginio lygmens ir (ar) su nacionalinių programavimo lygmens ir (ar) su veiklos lygmens planavimo dokumentų rengimu susijusios informacijos apdorojimą.
11. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
12. Rengia norminius teisės aktus.
13. Renka ir analizuoja informaciją, reikalingą rengiant ir įgyvendinant Utenos regiono plėtros planą ir kitas su savivaldybės strateginiais planais susijusias valstybines ir regionines plėtros programas..
14. Organizuoja, rengia ir teikia savivaldybės administracijos paraiškas, projektų įgyvendinimo planus finansavimui iš ES, kitų fondų ir programų gauti, atlieka jų koregavimus iki paramos sutarčių pasirašymo, organizuoja ir koordinuoja savivaldybės administracijos investicinių projektų, galimybių studijų, paraiškų, projektų įgyvendinimo planų rengimą arba juos rengia.
15. Teikia informaciją savivaldybės administracijos struktūriniams padaliniams, pavaldžioms įstaigoms ir įmonėms bei kitiems suinteresuotiems subjektams apie galimybes dalyvauti Europos Sąjungos, kitų tarptautinių organizacijų ir Lietuvos Respublikos institucijų inicijuojamuose ir finansuojamuose projektuose.
16. Organizuoja projektinių pasiūlymų, investicinių projektų, projektų paraiškų, projektų įgyvendinimo planų rengimą arba rengia technines užduotis minėtoms paslaugoms įsigyti.
17. Kontroliuoja visų savivaldybės administracijos įgyvendintų projektų ataskaitų po projekto užbaigimo pateikimą įgyvendinančioms institucijoms, organizuoja įgyvendintų projektų objektų priežiūrą ir kontrolę 5 metus po projektų įgyvendinimo pabaigos pagal numatytus projektų sutarties reikalavimus.

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

18. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
18.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
18.2. studijų kryptis – viešasis administravimas (arba);
18.3. studijų kryptis – teisė;
18.4. studijų kryptis – vadyba (arba);
18.5. studijų kryptis – ekonomika;
arba:
18.6. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
18.7. darbo patirties sritis – strateginio planavimo patirtis;
18.8. darbo patirtis srityje – 1 metai;

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

19. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
19.1. komunikacija - 3 lygis;
19.2. analizė ir pagrindimas - 4 lygis;
19.3. patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;
19.4. organizuotumas - 3 lygis;
19.5. vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis.
20. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
20.1. informacijos valdymas - 3 lygis;
20.2. įžvalgumas - 3 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Žmogiškųjų išteklių valdymo skyrius Vyriausiasis specialistas
Vardas, Pavardė: Jolanta Gečienė
Telefonas: +37052718906; +37067286311
El. paštas: jolanta.geciene@vva.gov.lt
Adresas: Vilnius, Šventaragio g. 2
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.