Įstaigos vadovas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 73022
Skelbimo data: 2021-08-26
Skelbimas galioja iki: 2021-09-09
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Kelmės rajono socialinių paslaugų centras
Konkursą organizuojanti įstaiga: Kelmės rajono savivaldybės administracija
Pareigos: Įstaigos vadovas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Kelmė
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Kelmės rajono savivaldybės mero

2018 m. kovo d. potvarkiu Nr.

KELMĖS RAJONO SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRO DIREKTORIAUS

PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖ

1. Direktoriaus pareigybė (profesijos kodas 134301) priskiriama valstybės ar savivaldybių įstaigų vadovų grupei.

2. Pareigybės lygis – A2.

3. Pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientas – 9–9,9.

4. Direktoriauspareigybė reikalinga organizuoti įstaigos, teikiančios bendrąsias, socialinės priežiūros ir socialinės globos paslaugas, veiklą.

5. Direktorius yra pavaldus Kelmės rajono savivaldybės merui.

II SKYRIUS

SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

  1. Turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą.
    1. Turėti vadybos, psichologijos, gerontologijos, slaugos organizavimo, socialinio darbo žinių.
    2. Turėti ne mažesnę nei 2 metų vadovaujamo darbo patirtį.
    3. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reikalingais pareigybės funkcijoms vykdyti.
    4. Mokėti savarankiškai planuoti ir organizuoti savo ir įstaigos darbą, kaupti, sisteminti, analizuoti ir apibendrinti informaciją bei rengti išvadas, savarankiškai priimti sprendimus ir tinkamai pasirinkti problemų sprendimo metodus, išmanyti Dokumentų rengimo taisykles, taisyklingai kalbėti ir rašyti.

11. Mokėti dirbti su teksto redaktoriumi, skaičiuokle, pristatymų kūrimo programa, internetu, elektroniniu paštu, duomenų bazių valdymo programa.

12. Turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti tarnybinį automobilį.

III SKYRIUS

ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

13. Planuoja ir organizuoja įstaigos, teikiančios socialines paslaugas įvairių socialinių grupių asmenims (šeimoms), veiklą, kad būtų įgyvendinami uždaviniai ir atliekamos nustatytos funkcijos, skatina kūrybinę veiklą ir profesinį tobulėjimą. Užtikrina įstaigos veiklą darbuotojų atostogų ar jų ligos metu.

14. Kontroliuoja įstaigos darbuotojų veiklą ir įstaigos teikiamų paslaugų kokybę.

15. Užtikrina socialines paslaugas gaunančių asmenų teisių ir teisėtų interesų apsaugą.

16. Leidžia įsakymus ir įstaigos raštus tvarkomaisiais, organizaciniais ir informaciniais įstaigos klausimais, organizuoja ir kontroliuoja jų vykdymą.

17. Tvirtina įstaigos struktūrą, etatų sąrašą, nustato darbuotojų tarnybinio atlyginimo koeficientus, neviršydamas darbo užmokesčiui skirtų lėšų. Personalo struktūrą suformuoja atsižvelgdamas į socialinių paslaugų gavėjų skaičių, jų specialiuosius poreikius ir turimą negalią.

18. Tvirtina įstaigos metinį veiklos planą ir veiklos įsivertinimo taisykles, teikiamų paslaugų sąrašą, vidaus tvarkos taisykles darbuotojams, vidaus tvarkos taisykles socialinių paslaugų gavėjams, struktūrinių padalinių nuostatus, darbuotojų pareigybių aprašymus, darbuotojų atestacijos ir kvalifikacijos tobulinimo planus ir grafikus, pinigų ir kitų materialinių vertybių laikymo ir saugojimo aprašą, laikino išvykimo iš globos namų tvarką, savanorių priėmimo į globos namus tvarkos aprašą.

19. Sudaro sutartis su su asmenimis, kuriems teikiamos socialinės paslaugos, fiziniais ir juridiniais asmenimis dėl įstaigos veiklos užtikrinimo ir funkcijų atlikimo.

20. Užtikrina įstaigos darbuotojų bendradarbiavimą su šeimos nariais, artimais giminaičiais, draugais, pažįstamais, Socialinių paslaugų priežiūros departamentu, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriumi, Vaiko teisų apsaugos skyriumi, įstaigos rėmėjais, visuomene, valstybinėmis ir nevalstybinėmis organizacijomis, susijusiomis su socialinių paslaugų gavėjais.

21. Įstatymų numatyta tvarka priima į darbą ir atleidžia iš darbo įstaigos darbuotojus, užtikrina jų profesinį tobulėjimą, juos skatina ir skiria jiems drausmines nuobaudas.

22. Teikia Savivaldybės administracijai įstaigos einamųjų metų biudžeto programų sąmatas, veiklos planus, veiklos, biudžeto įvykdymo ir finansines ataskaitas.

23. Vykdo Lietuvos Respublikos biudžetinių įstaigų įstatymo nustatytas pareigas, kontroliuoja įstaigos ūkinę ir finansinę veiklą, atsiskaitymus su savivaldybės biudžetu, valstybinio socialinio draudimo įstaigomis, fiziniais ir juridiniais asmenimis.

24. Pagal kompetenciją organizuoja prekių, paslaugų ir darbų viešuosius pirkimus, rengia ir sudaro sutartis bei susitarimus su įmonėmis, įstaigomis, organizacijomis.

25. Teikia pasiūlymus Savivaldybės administracijai dėl socialinių paslaugų organizavimo, lėšų skyrimo, ūkinės ir kitokios veiklos.

26. Disponuoja įstaigai skirtomis lėšomis ir vykdo su tuo susijusias finansines operacijas, užtikrina efektyvų įstaigos materialinių, finansinių ir žmogiškųjų išteklių panaudojimą ir saugojimą, atsako už visą globos namų veiklą.

27. Atsako už įstaigos buhalterinės apskaitos organizavimą ir apskaitos dokumentų išsaugojimą.

28. Nagrinėja socialinių paslaugų gavėjų nusiskundimus, prašymus, juridinių ir fizinių asmenų pareiškimus, skundus ir teikia atsakymus į juos pagal įstaigos kompetenciją.

29. Laiku vykdo įstaigos steigėjo (savininko) teises įgyvendinančios institucijos, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavedimus.

30. Atstovauja įstaigos interesams teismuose, valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose, taip pat palaikant santykius su kitais šalies ar užsienio fiziniais ar juridiniais asmenimis, bendradarbiauja su šiais subjektais.

31. Kaupia informaciją, reikalingą įstaigos darbui organizuoti.

32. Užtikrina įstaigos pastato ir teritorijos priežiūrą, pagal poreikį organizuoja įrenginių ir komunikacijų remontą, rekonstrukciją.

33. Įgyvendina priešgaisrinės saugos ir civilinės saugos reikalavimus, higienos bei darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų laikymąsi įstaigoje.

34. Organizuoja įstaigos darbuotojų mokymą ir jų kvalifikacijos kėlimą.

35. Teikia rajono savivaldybės institucijoms savo darbo srities informaciją, ataskaitas, informaciją visuomenei apie įstaigos veiklą ir teikiamas paslaugas, personalą.

36. Vairuoja tarnybinį lengvąjį automobilį.

37. Vykdo kitus su įstaigos funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio pavedimus tam, kad būtų pasiekti įstaigos strateginiai tikslai.

Susipažinau

____________________________ (Parašas)

____________________________ (Vardas ir pavardė)


Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Kelmės r. sav. Kelmės m. Vytauto Didžiojo g. 58
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.