Trečiadienis, gegužės 15 d.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka Vyriausiasis bibliotekininkas fondų komplektavimui

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 91351
Skelbimo data: 2023-10-03
Skelbimas galioja iki: 2023-10-17
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka Vyriausiasis bibliotekininkas fondų komplektavimui
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Gargždai
Informacija apie įstaigą: Pažangi, tvari, kurianti vertę, orientuota į vartotoją viešoji biblioteka, teikianti informacijos, kultūros, švietimo ir mokslo paslaugas bei mažinanti socialinę atskirtį.
Pareigybės aprašymas:
KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĖS
JONO LANKUČIO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS
DOKUMENTŲ VALDYMO IR KOMPLEKTAVIMO SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO BIBLIOTEKININKO FONDŲ KOMPLEKTAVIMUI
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. SKYRIUS
PAREIGYBĖ

1. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos (toliau – Viešoji biblioteka) Dokumentų valdymo ir komplektavimo skyriaus vyriausiasis bibliotekininkas (-ė) fondų komplektavimui.
2. Dokumentų valdymo ir komplektavimo skyriaus vyriausiojo bibliotekininko (-ės) fondų komplektavimui
3. (toliau – vyriausias bibliotekininkas fondų komplektavimui) pareigybė yra priskiriama biudžetinių įstaigų specialistų grupei.
4. Pareigybės lygis – A2.
5. Vyriausiąjį bibliotekininką fondų komplektavimui konkurso būdu į pareigas skiria ir iš jų atleidžia bei kitas funkcijas, susijusias su darbo santykiais, Lietuvos Respublikos darbo kodekso ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka vykdo direktorius.
6. Vyriausias bibliotekininkas fondų komplektavimui savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, reglamentuojančiais Įstaigos veiklą, Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu, Lietuvos Respublikos biudžetinių įstaigų įstatymu, Savivaldybės tarybos sprendimais, Savivaldybės mero potvarkiais, Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais, bibliotekos direktoriaus įsakymais, bibliotekos nuostatais ir šiuo pareigybės aprašymu.
7. Vyriausias bibliotekininkas fondų komplektavimui yra tiesiogiai pavaldus Skyriaus vedėjui.

II. SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

8. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
8.1. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais šalies viešųjų bibliotekų veiklą.
8.2. Žinoti ir vadovautis Lietuvos Respublikos Bibliotekų įstatymu, Viešųjų pirkimų įstatymu, bibliotekinės veiklos standartais, žinoti bibliotekininkystės teoriją ir praktiką, Bibliotekininko etikos kodeksą, norminius dokumentus, reglamentuojančius Skyriaus darbą, Skyriaus tikslus, uždavinius, funkcijas ir vykdyti juos bendrame Bibliotekos strategijos kontekste.
8.3. Turėti ne žemesnį kaip aukštąjį socialinių arba humanitarinių mokslų srities universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintą išsilavinimą arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintą išsilavinimą;
8.4. Turėti ne mažiau kaip 1 metų darbo patirtį su pareigomis susijusioje srityje, pirmenybė teikiama specialistams, turintiems bibliotekų veiklą atitinkančią (bibliotekininkystės, komunikacijos ir informacijos mokslų) profesinę kvalifikaciją.
8.5. Žinoti katalogų ir kartotekų sudarymo bei tvarkymo metodiką, bibliografinės paieškos būdus, gautų dokumentų apipavidalinimo technologiją.
8.6. Žinoti bibliotekos fondo organizavimo principus, bibliotekos fondo tyrimo metodiką, spaudinių ir kitų dokumentų fondo sudėtį ir fondo apsaugos reikalavimus.
8.7. Gerai mokėti valstybinę lietuvių kalbą ir bent vieną užsienio kalbą.
8.8. Išmanyti informacines technologijas: mokėti dirbti su Lietuvos integralia bibliotekų informacijos sistema (LIBIS), žinoti informacijos paieškos sistemos (IPS) organizavimo principus, elektroninio katalogo sudarymo bei tvarkymo metodiką.
8.9. Gebėti savarankiškai vykdyti pavestas funkcijas, planuoti savo veiklą, už ją atsakyti ir atsiskaityti.
8.10. Žinoti bibliotekos fondo organizavimo principus, bibliotekos fondo tyrimo metodiką, spaudinių ir kitų dokumentų fondo sudėtį ir fondo apsaugos reikalavimus.
8.11. Mokėti naudotis šiuolaikinėmis technologijomis (MS Office, Gmail, Zoom, Teams) ir kitomis Skyriuje esančiomis naujomis informacinėmis priemonėmis.
8.12. Gebėti analitiškai įvertinti, apibendrinti problemas, savarankiškai randant sprendimus ir atliekant užduotis, nustatyti prioritetus, rinktis darbo metodus, analizuoti, apibendrinti pateiktą medžiagą, planuoti ir rengti išvadas.
8.13. Žinoti profesinės etikos, saugos darbe, gaisrinės saugos reikalavimus.

III. SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

9. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
9.1. Stebi ir analizuoja visų bibliotekos skyrių dokumentų fondą, jo judėjimą, aktualumą, komplektavimo principus ir prioritetus.
9.2. Kuria LIBIS kompiuterinį katalogą, kopijuodamas įrašus iš Suvestinio katalogo (SK), Bibliografijos ir knygotyros centro (BKC) bei savarankiškai juos kurdamas;
9.3. Remdamasis užsakymų duomenimis, skirsto gautus dokumentus Bibliotekos padaliniams.
9.4. Bibliotekiškai apipavidalina gautus dokumentus (antspauduoja, klijuoja lipdes, brūkšninius kodus, užrašo UDK indeksus, kainas, inventoriaus numerius ir nuskaito brūkšninių kodų skaitytuvu).
9.5. Formuoja gaunamų dokumentų bendrąjį paskirstymo aktą, lydraščius, vardinius sąrašu, VB skyriams ir filialams.
9.6. Pasibaigus kalendoriniams metams išspausdina gautų dokumentų inventorines knygas.
9.7. Atlieka LIBIS elektroninio katalogo formavimo procesus.
9.8. Stebi, analizuoja ir tvarko elektroninį katalogą.
9.9. Priima naujai gautus dokumentus su lydimuoju dokumentu ir paskirsto juos skyriams.
9.10. Palaiko ryšius su LNB, LIBIS priežiūrą vykdančios įmonės atsakingais darbuotojais.
9.11. Direktoriaus nurodymu apmoko naujus darbuotojus dirbti LBIS programa.
9.12. Dalyvauja filialų dokumentų fondo patikrinimuose, dokumentų priėmimo, nurašymo ir įkainojimo komisijų veikloje.
9.13. Kelia dalykinę kvalifikaciją, dalyvauja seminaruose, konferencijose, kituose mokymuose, diegia žinias praktikoje, skleidžia profesinę darbo patirtį.
9.14. Konsultuoja darbuotojus dėl bibliografinių įrašų redagavimo, šifrų keitimo.
9.15. Partnerio ar svečio teisėmis dalyvauja kitų institucijų organizuojamuose projektuose, mokymuose ir kt. renginiuose, atitinkančiuose Viešosios bibliotekos veiklos interesus;
9.16. Pavaduoja Skyriaus vedėją ir /ar darbuotojus jų atostogų, laikino nedarbingumo, kitais atvejais ir atlieka būtiniausias funkcijas, esančias jų pareigybių aprašymuose;
9.17. Vykdo kitus Viešosios bibliotekos direktoriaus, jo pavaduotojo ar skyriaus vedėjo nurodymus.
9.18. Laikosi saugos darbe, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos reikalavimų.
9.19. Saugo Skyriuje esantį ilgalaikį ir trumpalaikį turtą.

IV. SKYRIUS
ATSAKOMYBĖ

10. Šias pareigas einantis darbuotojas atsako:
10.1. Už savo pareigų, nustatytų šiame pareigybės aprašyme, netinkamą vykdymą ar nevykdymą vidaus darbo tvarkos taisyklių ir Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.
10.2. Už padarytą materialinę žalą pagal galiojančius Lietuvos Respublikos darbo ir civilinį kodeksus.
10.3. Už įstatymų pažeidimus, padarytus vykdant savo veiklą, pagal galiojančius Lietuvos Respublikos administracinių pažeidimų, baudžiamąjį ir civilinį kodeksus.


__________________________________________________________________________________________


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 866952638
El. paštas:
Adresas: Gargždai, Klaipėdos g. 15
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.