Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 12112
Skelbimo data: 2024-05-10
Skelbimas galioja iki: 2024-05-17 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija
Pareigos: Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 0,94
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1678,28
Darbo vieta (miestas): Kaunas
Informacija apie įstaigą: Darbo vieta: Kauno marių regioninio parko grupė, Miškininkų g. 2, Vaišvydavos k., LT-53106 Kauno r.
Daugiau informacijos: https://astd.lrv.lt/, Tomas Vilkas, tel. Nr. +370 61677152
Siekiant patikrinti, ar asmuo yra tinkamas eiti pareigas ir ar pareigos tinka asmeniui nustatomas 3 mėn. išbandymo laikotarpis.
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
AUKŠTAITIJOS SAUGOMŲ TERITORIJŲ DIREKCIJOS
KRAŠTOVAIZDŽIO APSAUGOS SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra.

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

4. Teritorijų planavimas, kraštovaizdžio apsauga ir tvarkymas, prevencinė veikla.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

5. Apdoroja su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.
6. Atlieka teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklas arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklų atlikimą.
7. Konsultuoja, teikia metodinę pagalbą priskirtos srities klausimais.
8. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros vykdymo arba prireikus koordinuoja skundų ir dokumentų sudėtingais klausimais dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus prireikus koordinuoja atsakymų rengimą.
9. Planuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklas arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklų planavimą.
10. Prižiūri su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklomis susijusių sprendimų, rekomendacijų, nurodymų vykdymą arba prireikus koordinuoja su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklomis susijusių sprendimų, rekomendacijų, nurodymų vykdymo priežiūrą.
11. Rengia ir teikia informaciją su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
12. Rengia ir teikia pasiūlymus su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais klausimais.
13. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros rengimą.
14. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
15. Nagrinėja ir rengia dokumentus pagal kompetenciją, teikia sąlygas bei išvadas regioniniame parke biosferos rezervate ir direkcijai priskirtose saugomose teritorijose rengiamiems teritorijų planavimo dokumentams, specialiuosius saugomų teritorijų apsaugos ir tvarkymo reikalavimus statinių projektams, nagrinėja ir teikia išvadas dėl kitų projektų..
16. Dalyvauja kraštovaizdžio formavimo, apsaugos, tvarkymo, planavimo ir naudojimo procese, organizuoja saugomų teritorijų specialiųjų planų sprendinių įgyvendinimą pagal kompetenciją, vykdo sprendinių įgyvendinimo stebėseną..
17. Konsultuoja asmenis kraštovaizdžio apsaugos ir tvarkymo, planavimo klausimais, vykdo prevencinę veiklą kraštovaizdžio apsaugos srityje..
18. Teikia pasiūlymus Skyriaus vedėjui, regioninio parko grupės patarėjui teritorijų planavimo, kraštovaizdžio, gamtos paveldo vertybių apsaugos ir tvarkymo klausimais..
19. Organizuoja lauko informacinės sistemos, pažintinių, mokomųjų takų, apžvalgos aikštelių, poilsiaviečių, stovyklaviečių įrengimą bei kitų kraštovaizdžio apsaugos ir tvarkymo priemonių įgyvendinimą, dalyvauja rengiant pažintinio turizmo trasų projektus..
20. Vykdo regioninio parko kraštovaizdžio ir lankytojų stebėseną, organizuoja taikomuosius mokslinius tyrimus, susijusius su kraštovaizdžio, gamtos paveldo vertybių išsaugojimu, atlieka priskirtų gamtos paveldo objektų būklės vertinimą, apsaugą ir tvarkymą, pažeistų kraštovaizdžio kompleksų bei objektų atkūrimą, tiria ūkinės veiklos, rekreacijos poveikį kraštovaizdžiui, gamtos paveldo vertybėms..

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

21. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
21.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
21.2. studijų kryptis – gamtinė geografija (arba);
21.3. studijų kryptis – aplinkotyra (arba);
21.4. studijų kryptis – ekologija (arba);
arba:
21.5. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
21.6. darbo patirties sritis – teritorijų planavimo ir priežiūros patirtis ;
21.7. darbo patirtis srityje – 1 metai;
22. Transporto priemonių pažymėjimai:
22.1. turėti vairuotojo pažymėjimą (B kategorija).

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

23. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
23.1. komunikacija - 4 lygis;
23.2. analizė ir pagrindimas - 3 lygis;
23.3. patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;
23.4. organizuotumas - 3 lygis;
23.5. vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis.
24. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
24.1. įžvalgumas - 3 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus skyriaus vedėjas
Vardas, Pavardė: Tomas Vilkas
Telefonas: +37061677152
El. paštas: tomas.vilkas@saugoma.lt
Adresas: Anykščiai, J. Biliūno g. 55
Skelbimas publikuojamas iki: 2024-05-17
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.