Trečiadienis, lapkričio 13 d.

Maisto skyriaus Vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 59534
Skelbimo data: 2024-06-03
Skelbimas galioja iki: 2024-06-17 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešojo valdymo agentūra
Pareigos: Maisto skyriaus Vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)
Pareiginės algos koeficientas: 1,17
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2088,92
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) yra Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstaiga, veikianti sveikatos apsaugos ministrui pavestoje visuomenės sveikatos priežiūros, aplinkos ministrui pavestose aplinkos apsaugos ir taršos prevencijos (genetiškai modifikuotų organizmų, vandens ir nuotekų, atliekų) bei gamtos išteklių (gyvūnijos), žemės ūkio ministrui pavestose maisto ūkio, žuvininkystės, veterinarijos; ekonomikos ir inovacijų ministrui pavestoje ekonomikos politikos (prekių ir paslaugų reklamos, vidaus prekybos, reglamentuojamų profesinių kvalifikacijų pripažinimo) valdymo srityse.
Mes siūlome:
• darbo patirtį didelėje organizacijoje
• naujai priimto darbuotojo apmokymą, siekiant padėti jam kuo greičiau ir sėkmingiau adaptuotis VMVT
• kvalifikacijos kėlimą
• karjeros galimybes
• ilgesnes kasmetines atostogas
• priedą už stažą valstybei
Papildoma informacija: taikomas 3 mėnesių išbandymo terminas.
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
MAISTO IR VETERINARIJOS POLITIKOS DEPARTAMENTO
MAISTO SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO (8)
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Pagrindinė veiklos sritis:
3.1. administracinių sprendimų priėmimas.
4. Papildoma (-os) veiklos sritis (-ys):
4.1. administracinis reglamentavimas.

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

5. Pagrindinės veiklos srities specializacija:
5.1. Sprendimų įgyvendinimas alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų gamybos, tvarkymo, saugos, kokybės ir ženklinimo, negyvūninio maisto savikontrolės bendrų klausimų srityje.
6. Papildomos (-ų) veiklos srities (-čių) specializacija:
6.1. Teisės aktų, kokybės sistemos dokumentų rengimas priskirtoje srityje.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

7. Apdoroja su administracinių sprendimų priėmimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su administracinių sprendimų priėmimu susijusios informacijos apdorojimą.
8. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.
9. Organizuoja administracinių sprendimų priėmimo procesą arba prireikus koordinuoja administracinių sprendimų priėmimo proceso organizavimą.
10. Rengia ir teikia informaciją su administracinių sprendimų priėmimu susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su administracinių sprendimų priėmimu susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
11. Rengia ir teikia pasiūlymus su administracinių sprendimų priėmimu susijusiais klausimais.
12. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl administracinių sprendimų priėmimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl administracinių sprendimų priėmimo rengimą.
13. Apdoroja su administraciniu reglamentavimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su administraciniu reglamentavimu susijusios informacijos apdorojimą.
14. Nagrinėja prašymus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl administracinio reglamentavimo veiklų vykdymo arba prireikus koordinuoja prašymų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl administracinio reglamentavimo veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia sprendimus ir atsakymus prireikus koordinuoja sprendimų ir atsakymų rengimą.
15. Rengia ir teikia pasiūlymus su administraciniu reglamentavimu susijusiais klausimais.
16. Rengia išvadas dėl teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų bei jų įgyvendinimo arba prireikus koordinuoja išvadų dėl teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų bei jų įgyvendinimo rengimą.
17. Rengia teisės aktų projektus ir kitus dokumentus dėl administracinio reglamentavimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų dokumentų dėl administracinio reglamentavimo rengimą.
18. Stebi teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų, priemonių ir programų įgyvendinimą arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų, priemonių ir programų įgyvendinimo stebėseną.
19. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
20. Rengia medžiagą Europos Komisijos Sveikatos ir maisto audito ir analizės direktorato auditams, pildo klausimynus, dalyvauja Europos Komisijos Sveikatos ir maisto audito ir analizės direktorato audituose, rengia audito metu nustatytų trūkumų šalinimo planus.
21. Teikia metodinę pagalbą ir konsultacijas įstaigos darbuotojams, organizuoja jiems mokymus skyriaus kompetencijos klausimais.
22. Dalyvauja Europos Sąjungos institucijų darbo grupių veikloje, įstaigos ar kitų valstybės ar savivaldybių institucijų sudaromų darbo grupių, komisijų veikloje.
23. Teikia metodinę pagalbą ir konsultacijas ūkio subjektams, verslo organizacijoms.
24. Dalyvauja ūkio subjektų patikrinimuose.

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

25. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
25.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
25.2. studijų kryptis – visuomenės sveikata (arba);
25.3. studijų kryptis – maisto technologijos (arba);
25.4. studijų kryptis – maisto studijos (arba);
25.5. studijų kryptis – biologija (arba);
arba:
25.6. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
25.7. darbo patirties sritis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
25.8. darbo patirtis srityje – 1 metai;
26. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:
26.1. kalba - anglų;
26.2. kalbos mokėjimo lygis – B1.

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

27. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
27.1. vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis;
27.2. organizuotumas - 3 lygis;
27.3. patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;
27.4. analizė ir pagrindimas - 4 lygis;
27.5. komunikacija - 3 lygis.
28. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
28.1. įžvalgumas - 3 lygis;
28.2. informacijos valdymas - 3 lygis;
28.3. kontrolės ir priežiūros proceso valdymas - 3 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Žmogiškųjų išteklių valdymo skyrius Vyriausiasis specialistas
Vardas, Pavardė: Jurgita Kozlova-Burokė
Telefonas: +370 5 271 7561; +370 8 672 86093
El. paštas: jurgita.kozlova-buroke@vva.gov.lt
Adresas: Vilnius, Šventaragio g. 2
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.