Maisto skyriaus Vyriausiasis specialistas-valstybinis maisto produktų inspektorius
Skelbimo nr.: | 8994 | ||
---|---|---|---|
Skelbimo data: | 2020-01-30 | ||
Konkursą inicijuojanti įstaiga: | Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba | ||
Konkursą organizuojanti įstaiga: | Valstybės tarnybos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos | ||
Pareigos: | Maisto skyriaus Vyriausiasis specialistas-valstybinis maisto produktų inspektorius | ||
Pareiginės algos koeficientas: | 7.10 | ||
Pareigybės aprašymas: | |||
MAISTO SKYRIAUS VYRIAUSIOJO SPECIALISTO-VALSTYBINIO MAISTO PRODUKTŲ INSPEKTORIAUS PAREIGYBĖS APRAŠYMAS (14)
I SKYRIUS PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA
1. Maisto skyriaus (toliau – Skyrius) vyriausiasis specialistas-valstybinis maisto produktų inspektorius yra karjeros valstybės tarnautojas.
II SKYRIUS PASKIRTIS
2. Skyriaus vyriausiojo specialisto-valstybinio maisto produktų inspektoriaus pareigybė reikalinga užtikrinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – Tarnyba) tikslų įgyvendinimą negyvūninių perdirbtų maisto produktų saugos, kokybės, ženklinimo kontrolės ir rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistemos įgyvendinimo maisto tvarkymo subjektuose srityse, šių sričių kontrolės analizę, efektyvumo vertinimą ir konsultavimą ir užtikrinant kokybės sistemos funkcionavimą įstaigoje.
III SKYRIUS VEIKLOS SRITIS
3. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo specialiosios veiklos srities funkcijas – negyvūninių perdirbtų maisto produktų saugos, kokybės, ženklinimo, informacijos apie prekes, įskaitant kainų nurodymo teikimą, kitų privalomųjų reikalavimų laikymąsi, RVASVT sistemų diegimą bei vartotojų teisių apsaugą maisto ir su maistu susijusių paslaugų srityje.
IV SKYRIUS SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI
4. Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus: 4.2. turėti ne mažesnę kaip vienerių metų darbo patirtį maisto produktų saugos ir kokybės srityje; 4.3. būti susipažinęs ir darbe vadovautis Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Europos Sąjungos (toliau – ES) teisės aktais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais vartotojų interesų apsaugą, Tarnybos darbo reglamentu, vidaus tvarkos taisyklėmis, nuostatais ir šiuo pareigybės aprašymu; 4.4. būti susipažinęs ir žinoti Lietuvos Respublikos teisės aktus, reglamentuojančius dokumentų rengimą, tvarkymą ir apskaitą, savarankiškai planuoti ir organizuoti veiklą; 4.5. mokėti dirbti su Microsoft Office programiniu paketu; 4.6. mokėti anglų kalbą pradedančiojo vartotojo lygmens A2 lygiu; 4.7. mokėti analizuoti, apibendrinti ir valdyti informaciją, gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, teikti išvadas. V SKYRIUS ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS
5. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas atlieka šias funkcijas: 5.1. koordinuoja ir vykdo negyvūninių perdirbtų maisto produktų kontrolę; 5.2. koordinuoja RVASVT sistemos įgyvendinimo negyvūninio maisto tvarkymo subjektuose kontrolę; 5.3. rengia ir dalyvauja rengiant, teisės aktų ir kokybės sistemos dokumentų, susijusių su kuruojama sritimi, projektus; 5.4. atlieka teisės aktų, susijusių su kuruojama sritimi, projektų analizę, teikia pastabas ir pasiūlymus; 5.5. organizuoja vartotojų, jų organizacijų, kitų suinteresuotų įstaigų ir organizacijų skundų tyrimus pagal kuravimo sritį, siekdamas apginti vartotojų interesus, teikia vartotojams informaciją; 5.6. konsultuoja suinteresuotus asmenims kuruojamos srities klausimais; 5.7. pagal kompetenciją organizuoja ir dalyvauja mokymuose valstybiniams maisto inspektoriams ir maisto tvarkymo subjektų atstovams; 5.8. pagal kompetenciją bendradarbiauja su Lietuvos Respublikos ministerijomis, Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstaigomis ir kitomis valstybinėmis institucijomis, įstaigomis ir Lietuvos Respublikos asociacijomis; 5.9. pagal kompetenciją tvarko Tarnybos interneto svetainėje talpinamą informaciją; 5.10. rengia planavimo dokumentų projektus; 5.11. pagal kompetenciją analizuoja į Maisto kontrolės informacinę sistemą (toliau – FIS), suvestus duomenis, teikia konsultacijas dėl FIS naudojimo, rengia šioje sistemoje esančių duomenų pagrindu ataskaitas; 5.12. analizuoja ir apibendrina Tarnybos pavaldžių institucijų kontrolės ataskaitas; 5.13. rengia kuruojamos srities ataskaitas ir teikia jas suinteresuotiems asmenims; 5.14. atstovauja Tarnybai kitose valstybės institucijose, įstaigose ir organizacijose, taip pat ES institucijose ir tarptautinėse organizacijose; 5.15. atsako už pateiktos kuruojamos srities informacijos pateikimą; 5.16. savo darbe vadovaujasi Tarnybos direktoriaus įsakymais, vidaus tvarkos taisyklėmis bei kitomis Tarnybos taisyklėmis, tvarkomis, aprašais ir pan.; 5.17. pagal kompetenciją pavaduoja kitą Skyriaus vyriausiąjį specialistą-valstybinį maisto produktų inspektorių, jo nesant; 5.18. vykdo kitus, vienkartinio pobūdžio, Skyriaus vedėjo-valstybinio maisto produktų inspektoriaus (toliau – Vedėjas) pavedimus.
VI SKYRIUS ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO PAVALDUMAS
6. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas yra tiesiogiai pavaldus Skyriaus vedėjui. ___________________ Susipažinau _____________________ (parašas) __________________________ (vardas, pavardė) _____________________ (data) |
|||
Informacija apie įstaigą: | Siesikų g. 19, LT-07170 Vilnius Tel. (8 5) 240 4361, el. paštas info@vmvt.lt, | ||
Vertinimo metodai: | Nenustatyta | ||
Dokumentų pateikimo būdas: | el. būdu (per VATIS Atrankos modulį) | ||
Pareigos: | Atrankų skyriaus Vyriausiasis specialistas | ||
Vardas, Pavardė: | Arūnas Bulota | ||
Telefonas: | 8 5 2196829 | ||
El. paštas: | arunas.bulota@vtd.lt | ||
Adresas: | Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Šventaragio g. 2 | ||
Skelbimas publikuojamas iki: | 2020-02-06 |