Maisto skyriaus vyriausiasis specialistas-valstybinis maisto produktų inspektorius (karjeros valstybės tarnautojas)
Skelbimo nr.: | 49735 | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Skelbimo data: | 2021-12-29 | |||||||||||
Skelbimas galioja iki: | 2022-01-12 | |||||||||||
Konkursą inicijuojanti įstaiga: | Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba | |||||||||||
Konkursą organizuojanti įstaiga: | Valstybės tarnybos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos | |||||||||||
Pareigos: | Maisto skyriaus vyriausiasis specialistas-valstybinis maisto produktų inspektorius (karjeros valstybės tarnautojas) | |||||||||||
Pareiginės algos koeficientas: | 8.00 | |||||||||||
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: | 1,416.00 | |||||||||||
Darbo vieta (miestas): | Vilnius | |||||||||||
Informacija apie įstaigą: | Dokumentai (dokumentų patvirtintos kopijos), patvirtinantys: aukštąjį universitetinį išsilavinimą (bakalauro kvalif. laipsnis) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalif., arba aukštąjį universitetinį išsilavinimą (bakalauro kvalif. laipsnis) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalif. ir ne mažesnę kaip 1 m. patirtį maisto saugos ar kokybės srityje; anglų kalbos pažengusio vartotojo lygmens B1 lygiu pažymėjimą |
|||||||||||
Pareigybės aprašymas: | ||||||||||||
I SKYRIUS
PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA
1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.
II SKYRIUS
VEIKLOS SRITIS
3. Pagrindinė veiklos sritis:
3.1. priežiūra ir kontrolė.
4. Papildoma (-os) veiklos sritis (-ys):
4.1.
stebėsena ir analizė.
III SKYRIUS
PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA
5. Pagrindinės veiklos srities specializacija:
5.1. Negyvūninio maisto (išskyrus pirminių maisto produktų, gėrimų, kepinių ir konditerijos gaminių, maisto papildų), ūkio subjektų, užsiimančių maisto produktų pervežimu, negyvūninio maisto gamybos subjektų procedūrų, pagrįstų rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų principais (savikontrolės sistemų), valstybinės kontrolės organizavimas ir koordinavimas.
6. Papildomos (-ų) veiklos srities (-čių) specializacija:
6.1.
Negyvūninio maisto (išskyrus pirminių maisto produktų, gėrimų, kepinių ir konditerijos gaminių, maisto papildų), ūkio subjektų, užsiimančių maisto produktų pervežimu, valstybinės kontrolės duomenų analizė, duomenų, susijusių su maisto tvarkymo subjektų maisto saugos savikontrolės sistemomis, analizė.
IV SKYRIUS
FUNKCIJOS
7. Apdoroja su priežiūra ir (ar) kontrole susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.
8. Atlieka priežiūros ir (ar) kontrolės veiklas arba prireikus koordinuoja priežiūros ir (ar) kontrolės veiklų atlikimą.
9. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.
10. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl priežiūros ir (ar) kontrolės vykdymo arba prireikus koordinuoja skundų ir dokumentų sudėtingais klausimais dėl priežiūros ir (ar) kontrolės vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus arba prireikus koordinuoja atsakymų rengimą.
11. Planuoja priežiūros ir (ar) kontrolės veiklas arba prireikus koordinuoja priežiūros ir (ar) kontrolės veiklų planavimą.
12. Prižiūri su priežiūros ir (ar) kontrolės veiklomis susijusių sprendimų, rekomendacijų, nurodymų vykdymą arba prireikus koordinuoja su priežiūros ir (ar) kontrolės veiklomis susijusių sprendimų, rekomendacijų, nurodymų vykdymo priežiūrą.
13. Rengia ir teikia informaciją su priežiūra ir (ar) kontrole susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su priežiūra ir (ar) kontrole susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
14. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl priežiūros ir (ar) kontrolės arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl priežiūros ir (ar) kontrolės rengimą.
15. Rengia ir teikia pasiūlymus su priežiūra ir (ar) kontrole susijusiais klausimais.
16. Apdoroja su stebėsena ir (ar) analize susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.
17. Rengia ataskaitas, išvadas ir kitus dokumentus arba prireikus koordinuoja ataskaitų, išvadų ir kitų dokumentų rengimą.
18. Rengia ir teikia informaciją su stebėsena ir (ar) analize susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su stebėsena ir (ar) analize susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
19. Rengia ir teikia pasiūlymus su stebėsena ir (ar) analize susijusiais klausimais.
20. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl stebėsenos ir (ar) analizės vykdymo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl stebėsenos ir (ar) analizės rengimą.
21. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
22. Atstovauja įstaigai kitose valstybės institucijose, įstaigose, organizacijose, taip pat Europos Sąjungos institucijose ir tarptautinėse organizacijose bei rengia su atstovavimu susijusią informaciją, medžiagą.
23. Organizuoja ir dalyvauja mokymuose įstaigos specialistams ir maisto tvarkymo subjektų atstovams.
24. Pagal kompetenciją rengia informaciją žiniasklaidai, tvarko įstaigos interneto svetainėje skelbiamą informaciją.
25. Pavaduoja kitą skyriaus vyriausiąjį specialistą-valstybinį maisto produktų inspektorių, jo nesant.
V SKYRIUS
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI
26. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
26.1.
išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
26.2.
studijų kryptis – visuomenės sveikata (arba);
26.3.
studijų kryptis – maisto technologijos (arba);
26.4.
studijų kryptis – maisto studijos (arba);
26.5.
studijų kryptis – chemija (arba);
arba:
26.6.
išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
26.7.
darbo patirties sritis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
26.8.
darbo patirtis srityje – 1 metai;
27. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:
27.1. kalba - anglų;
27.2. kalbos mokėjimo lygis – B1.
VI SKYRIUS
KOMPETENCIJOS
28. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
28.1.
vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis;
28.2.
organizuotumas - 3 lygis;
28.3.
patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;
28.4.
analizė ir pagrindimas - 4 lygis;
28.5.
komunikacija - 3 lygis.
29. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
29.1.
įžvalgumas - 3 lygis;
29.2.
informacijos valdymas - 3 lygis;
29.3.
kontrolės ir priežiūros proceso valdymas - 3 lygis.
|
||||||||||||
Vertinimo metodai: | ||||||||||||
Dokumentų pateikimo būdas: | el. būdu (per VATIS Atrankos modulį) | |||||||||||
Pareigos: | Atrankų skyriaus Vyriausiasis specialistas | |||||||||||
Vardas, Pavardė: | Meilė Vitkauskaitė | |||||||||||
Telefonas: | +37052196826; +37067286218 | |||||||||||
El. paštas: | meile.vitkauskaite@vtd.lt | |||||||||||
Adresas: | Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Šventaragio g. 2 | |||||||||||