Maisto tarnybos vadovas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 97341
Skelbimo data: 2024-06-25
Skelbimas galioja iki: 2024-07-10 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Klaipėdos universiteto ligoninė
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Maisto tarnybos vadovas
Pareiginės algos koeficientas: 0,00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0,00
Darbo vieta (miestas): Klaipėda
Informacija apie įstaigą: Terminuota 5 metų darbo sutartis
Darbo pradžia 2024 m. rugsėjo 10 d.
Pareiginė alga 5040 Eur
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

VšĮ Klaipėdos universiteto ligoninės

Generalinio direktoriaus

2024-05-02 įsakymu Nr. 2-414

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖS

MAISTO TARNYBOS VADOVO

PAREIGINIAI NUOSTATAI

I SKYRIUS

BENDRIEJI REIKALAVIMAI

  1. Viešosios įstaigos Klaipėdos universiteto ligoninės (toliau - Ligoninė) Maisto tarnybos vadovo (toliau – Maisto tarnybos vadovas) pareigybė skirta planuoti, organizuoti ir kontroliuoti Maisto tarnybos darbą, organizuoti ir vykdyti Maisto tarnybos nuostatuose numatytus uždavinius ir funkcijas.
  2. Maisto tarnybos vadovą į pareigas priima ir iš jų atleidžia Ligoninės generalinis direktorius viešo konkurso tvarka penkeriems metams. Maisto tarnybos vadovas yra tiesiogiai pavaldus Ligoninės direktoriui valdymui ir ekonomikai.
  3. Maisto tarnybos vadovas savo veikloje vadovaujasi Lietuvos Respublikos Sveikatos sistemos, Sveikatos priežiūros įstaigų, Viešųjų įstaigų, Viešojo administravimo, Viešųjų pirkimų, Maisto ir kitais įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais maisto tvarkymą, Ligoninės įstatais, Ligoninės generalinio direktoriaus įsakymais, Ligoninės vidaus, darbo tvarkos taisyklėmis ir šiais pareiginiais nuostatais. Darbą pradėti gali susipažinęs su aukščiau išvardintais dokumentais. Savo darbą atlieka savarankiškai ir pilnai atsako už jo pasekmes.

II SKYRIUS

KVALIFIKACINIAI REIKALAVIMAI

  1. Maisto tarnybos vadovo pareigas einantis asmuo turi atitikti šiuos bendruosius ir specialiuosius reikalavimus:

4.1. mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją, nustatytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003-12-24 nutarimu Nr. 1688 „Dėl valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų patvirtinimo ir įgyvendinimo“;

4.2. turėti aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus universitetines sveikatos mokslų, socialinių mokslų, technologijų, teisės arba verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupės studijas ir įgijus ne žemesnį kaip bakalauro kvalifikacinį laipsnį arba jai lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją;

4.3. turėti ne trumpesnę nei trijų metų darbo patirtį maitinimo organizavimo srityje;

4.4. išmanyti ir gebėti taikyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, Sveikatos apsaugos ministro įsakymus bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius maisto tvarkymą, šios veiklos planavimą, organizavimą ir vykdymą, sveikatos priežiūros įstaigų administravimą ir finansavimą, darbo santykių organizavimą;

4.5. gebėti nustatyti rizikingas Maisto tarnybos ir jos struktūrinių padalinių veiklos sritis ir taikyti tinkamus rizikų valdymo modelius.

III SKYRIUS

PAREIGOS IR FUNKCIJOS

  1. Maisto tarnybos vadovo pareigos ir funkcijos:

5.1. užtikrini Maisto tarnyboje tinkamą Lietuvos Respublikos Maisto įstatymo, higienos normos“ Maisto higiena“, Sveikatos apsaugos ministro 2019-08-20 įsakymo Nr.1000 „Dėl pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“, kitų teisės aktų, Ligoninės generalinio direktoriaus įsakymų vykdymą;

5.2. planuoti, organizuoti ir kontroliuoti Maisto tarnybos ir jos struktūrinių padalinių, Ligoninės kavinių darbą;

5.3. užtikrinti teikiamų maitinimo paslaugų pacientams, darbuotojams ir kitiems lankytojams kokybę bei plėtra;

5.4. rūpintis Maisto tarnybos eksploatuojamų įrengimų technine būkle bei jų atnaujinimu;

5.5. organizuoti ir užtikrinti viešųjų pirkimų procedūrų maisto ir kitoms prekėms, paslaugoms ir darbams, kurie reikalingi Maisto tarnybos veiklai, iniciavimą;

5.6. planuoti Maisto tarnybos virtuvių, kitų patalpų įrengimų, spec.aprangos, indų bei inventoriaus viešuosius pirkimus;

5.7. užtikrinti sutarčių su maisto ir kitais tiekėjais priežiūrą ir pranešimą Viešųjų pirkimų tarnybai apie sutarčių vykdymo pažeidimus bei siūlyti pažeidimų taisymo sprendimus;

5.8. užtikrinti rizikos veiksnių, galinčių turėti reikšmės maisto saugai, nustatymą, įvertinimą ir valdymą;

5.9. užtikrinti, kad Maisto tarnyba atitiktų teisės aktuose nustatytus maisto tvarkymo reikalavimus;

5.10. organizuoti ir kontroliuoti maisto atliekų tvarkymą teisės aktų nustatyta tvarka;

5.11. užtikrinti kontrolės prietaisų ir įrenginių, naudojamų tvarkant maistą tinkamą priežiūrą ir metrologinį tikrinimą;

5.12. organizuoti maisto saugos ir jos priežiūros dokumentų tvarkymą ir saugojimą pagal Higienos normą ”Maisto higiena” reikalavimus;

5.13. užtikrinti Ligoninėje asmeninio maisto laikymo tvarkos kontrolę;

5.14. kontroliuoti, kaip pavaldūs darbuotojai laikosi saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos, aplinkosaugos bei higienos norminių aktų reikalavimų;

5.15. sistemingai analizuoti Maisto tarnybos veiklos rodiklius, teikti ataskaitas Ligoninės direktoriui valdymui ir ekonomikai už Maisto tarnybos veiklą;

5.16. užtikrinti materialinių vertybių Maisto tarnyboje apsaugą;

5.17. kontroliuoti pavaldžių darbuotojų darbo kokybę ir darbo drausmę;

5.18. kontroliuoti, kaip sudaromi darbo grafikai bei pildomi darbo laiko apskaitos žiniaraščiai;

5.19. laikytis darbo drausmės ir darbo grafiko;

5.20. laikytis darbo tvarkos taisyklių, darbuotojų saugos ir sveikatos, gaisrinės saugos, aplinkosaugos bei higienos norminių aktų reikalavimų;

5.21. užtikrinti infekcijų kontrolės reikalavimų laikymąsi vykdant Maisto tarnybos funkcijas.

IV SKYRIUS

TEISĖS

  1. Maisto tarnybos vadovas turi šias teises:

6.1. į saugias ir nekenksmingas darbo sąlygas;

6.2. gauti darbui reikalingas priemones ir įrangą;

6.3. gauti iš Ligoninės vadovybės ir struktūrinių padalinių darbuotojų reikalingą informaciją ir pasiūlymus kuruojamų sričių klausimais;

6.4. kelti kvalifikaciją, gilinti savo darbe reikalingas žinias ir įgūdžius;

6.5. atsisakyti vykdyti užduotis ar pavedimus, kurie prieštarauja galiojantiems Lietuvos Respublikos įstatymams ir norminiams aktams.

6.6. turėti kitų teisių, kurios neprieštarauja Lietuvos Respublikos įstatymams, kitiems teisės aktams.

V SKYRIUS

ATSAKOMYBĖ

7. Maisto tarnybos vadovas už šių pareiginių nuostatų nevykdymą arba savo įgaliojimų viršijimą atsako Lietuvos Respublikos įstatymais nustatyta tvarka.

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 846396506
El. paštas: gintare.pucinskiene@kulig.lt
Adresas: Klaipėda, Liepojos g. 41
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.