Maitinimo organizavimo skyriaus Maisto produktų ir gėrimų technologas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 96475
Skelbimo data: 2024-05-24
Skelbimas galioja iki: 2024-06-07 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Įgulų aptarnavimo tarnyba
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Maitinimo organizavimo skyriaus Maisto produktų ir gėrimų technologas
Pareiginės algos koeficientas: 1,10
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1963,94
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Darbo vieta - Vilniuje. Pareiginės algos koeficientas nuo 1,10 iki 1,38 nustatomas atsižvelgiant į profesinio darbo patirtį. Išsamesnės informacijos teirautis Personalo ir administravimo skyriaus vyriausiosios specialistės Janinos Kavaliūnaitės tel. 8 52113834, el. p. janina.kavaliunaite@mil.lt.
Pareigybės aprašymas:

LOGISTIKOS VALDYBOS ĮGULŲ APTARNAVIMO TARNYBOS ADMINISTRACIJOS MAITINIMO ORGANIZAVIMO SKYRIAUS MAISTO PRODUKTŲ IR GĖRIMŲ TECHNOLOGO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS


I SKYRIUS
PAREIGYBĖ

1. Logistikos valdybos Įgulų aptarnavimo tarnybos (toliau – ĮAT) Administracijos Maitinimo organizavimo skyriaus (toliau – Skyrius) maisto produktų ir gėrimų technologas (kodas 214510) (toliau – darbuotojas) yra priskiriamas specialistų pareigybių grupei.
2. Pareigybės lygis – A2, pareigybės sudėtingumas – labai sudėtinga.

II SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
3.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu (studijų kryptys – maisto technologijų arba viešojo maitinimo);
3.2. turėti vienerių metų darbo patirtį maitinimo organizavimo srityje;
3.3. būti susipažinusiam su Lietuvos kariuomenės struktūra;
3.4. žinoti darbo organizavimo Įgulų aptarnavimo tarnyboje pagrindus ir veiklos kryptis;
3.5. žinoti maitinimo įmonių darbo organizavimo reikalavimus;
3.6. žinoti Europos Sąjungos direktyvas, standartus, HN 15:2005 „Maisto higiena“, HN 119:2002 „Maisto produktų ženklinimas“, HN 132:2013 „Maisto produktų ir maisto ingredientų gamyboje leidžiami vartoti ekstrahentai“ ir Geros higienos praktikos taisykles, reglamentuojančias viešąjį maitinimą;
3.7. žinoti gaminamų patiekalų gamybos technologijas;
3.8. žinoti maisto produktų kokybės vertinimo būdus;
3.9. žinoti prevencinės maisto saugumo užtikrinimo sistemos reikalavimus;
3.10. žinoti dokumentų rengimo ir tvarkymo taisyklių reikalavimus;
3.11. būti išklausiusiam Privalomojo higienos įgūdžių mokymo kursus teisės aktų nustatyta tvarka;
3.12. būti susipažinusiam ir savo veikloje vadovautis Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro, Lietuvos kariuomenės vado, Logistikos valdybos vado ir ĮAT vado įsakymais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais viešąjį maitinimą, įslaptintos informacijos ir asmens duomenų apsaugą, vidaus tvarkos taisyklėmis, saugos darbe, gaisrinės saugos taisyklėmis, šiuo pareigybės aprašymu, tiesioginio vadovo nurodymais;
3.13. mokėti dirbti kompiuteriu su MS Office programiniu paketu;
3.14. atitikti teisės aktuose nustatytus teisės dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, pažymėta slaptumo žyma RIBOTO NAUDOJIMO, reikalavimus.

III SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

4. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
4.1. sudaro ir atnaujina ĮAT stacionarių valgyklų valgiaraščius, parenka ir koreguoja patiekalų asortimentą;
4.2. vertina patiekalų gamybai naudojamų maisto produktų ir gėrimų maistingumo vertę, technologines savybes;
4.3. kuria naujų patiekalų receptūras ir pritaiko gamybai ĮAT stacionariose valgyklose;
4.4. nustato patiekalų gamybai naudojamų maisto produktų ir gamybos procesų standartus;
4.5. analizuoja patiekalų gamybos technologinių procesų ypatumus ir atliekamų technologinių operacijų kokybę;
4.6. dalyvauja atliekant naujų ir gaminamų patiekalų kontrolinius gaminimus, surašant kontrolinio gaminimo aktus;
4.7. rengia patiekalų technologinių aprašymų, sudaro technologinių kortelių projektus, teikia juos tvirtinti Maitinimo organizavimo skyriaus vedėjai;
4.8. kontroliuoja gaminamų patiekalų išeigas, kokybę patikrinimų ĮAT stacionariose valgyklose metu;
4.9. analizuoja technologinių procesų nukrypimus ir jų priežastis patikrinimų ĮAT stacionariose valgyklose metu;
4.10. konsultuoja ĮAT stacionarių valgyklų personalą patiekalų gamybos technologinių procesų, kokybės standartų, taikytinų saugos procedūrų klausimais;
4.11. dalyvauja atliekant Geros higienos praktikos vidaus auditą, planinę ir neplaninę vidinės gamybinės ir prekybinės veiklos kontrolę ĮAT stacionariose valgyklose pagal patvirtintą metinį kontrolės planą;
4.12. pagal kompetenciją vykdo kitus tiesioginio vadovo nenuolatinio pobūdžio pavedimus.

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 85 2785343
El. paštas: iat@mil.lt
Adresas: Mindaugo 26, Vilnius LT-03604
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.