Trečiadienis, balandžio 24 d.

Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyrius Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 67872
Skelbimo data: 2020-12-03
Konkursą inicijuojanti įstaig: Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra
Konkursą organizuojanti įstaiga: Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra
Pareigos: Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyrius Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjas
Pareiginės algos koeficientas: 11.50
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktoriaus 2020 m. gruodžio 2 d. įsakymu Nr. 2V–471

MOKSLO, INOVACIJŲ IR TECHNOLOGIJŲ AGENTŪROS

MOKSLINIŲ TYRIMŲ, EKSPERIMENTINĖS PLĖTROS IR INOVACIJŲ PROGRAMŲ IR TARPTAUTINIO BENDRADARBIAVIMO SKYRIUS

SKYRIAUS VEDĖJAS

PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjas yra darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį.

2. Pareigybės grupė – II. Pareigybės lygis – A1.

3. Pareigybės koeficientas – 6,04-14,2 pareiginės algos bazinių dydžių (pareiginės algos pastovioji dalis).

II. PAREIGYBĖS PASKIRTIS

4. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų programų ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėjo pareigybė reikalinga skyriaus nuostatuose nustatytų funkcijų, susijusių su verslo ir mokslo bendradarbiavimo, mokslinių tyrimų rezultatų komercinimo, technologijų perdavimo, inovatyvaus verslo klasterizacijos skatinimu, dalyvavimu koordinuojant mokslo ir technologijų parkų, technologinių inkubatorių veiklą nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, įgyvendinimui.

III. Pareigybės veiklos sritis

5. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo funkcijas specialioje veiklos srityje – nacionalinių ir tarptautinių mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (toliau – MTEPI) programų bei priemonių administravimo.

IV. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

6. Turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį).

7. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, viešąjį administravimą, viešuosius pirkimus, finansų sistemą, valstybės pagalbą, mokslinius tyrimus, inovacijų paramą, asmens duomenų apsaugą, informacijos tvarkymą reglamentuojančiais teisės aktais, įstatymų ir kitų teisės aktų rengimo rekomendacijomis.

8. Turėti ne mažesnę kaip 1 metų vadovaujamojo darbo patirtį.

9. Turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį inovacijų srityje.

10. Mokėti užsienio kalbą (anglų) pažengusio vartotojo lygmeniu B2 lygiu.

11. Mokėti dirbti MS Office programų paketu.

12. Gebėti savarankiškai planuoti ir organizuoti savo darbą, dalykiškai vykdyti pavedimus, greitai orientuotis įvairiose situacijose.

13. Mokėti valdyti, kaupti, analizuoti, sisteminti informaciją, gebėti sklandžiai ir argumentuotai dėstyti mintis žodžiu ir raštu.

V. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

14. Organizuoja ir kontroliuoja skyriaus veiklą.

15. Teikia direktoriui siūlymus įgyvendinant inovacijų plėtrai, naujų technologijų atsiradimui reikalingų MTEPI politiką.

16. Užtikrina Agentūrai pavestų funkcijų koordinuoti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės (socialinės, kultūrinės) plėtros ir inovacijų raidos (sumanios specializacijos) kryptis ir jų prioritetus įgyvendinimą.

17. Įgyvendina priemones, skatinančias mokslo ir technologijų parkų veiklą, teikia siūlymus direktoriui dėl šių priemonių rengimo.

18. Direktoriaus pavedimu administruoja kitas MTEPI programas ar priemones, pavestas skyriaus kuruojamai sričiai.

19. Rengia arba dalyvauja rengiant teisės aktų projektus bei kitus dokumentus skyriaus veiklos klausimais, teikia pastabas ir išvadas juos derinant, dalyvauja koordinuojant jų įgyvendinimą, prireikus, inicijuoja šių teisės aktų pakeitimus, nagrinėja ir dalyvauja aptariant kitų valstybės institucijų ir įstaigų parengtus teisės aktų projektus.

20. Užtikrina statistinių duomenų rinkimą ir analizę skyriaus veiklos klausimais.

21. Rengia ir dalyvauja rengiant informacinę medžiagą skyriaus veiklos klausimais.

22. Inicijuoja ir organizuoja konferencijas, seminarus, informacines dienas, mokymus ir kitus renginius informacijai skleisti bei konsultuoti, apibendrina turimą informaciją ir rengia medžiagą publikacijoms, rengia informaciją Agentūros tinklalapiui savo veiklos klausimais.

23. Direktoriaus pavedimu dalyvauja darbo grupių ir komisijų veikloje pateikdamas nuomonę Agentūros kompetencijai priskirtais klausimais bei atstovaudamas Agentūrai, kad būtų įgyvendinti šioms darbo grupėms ar komisijoms suformuluoti uždaviniai.

24. Palaiko ryšius su Lietuvos ir užsienio institucijomis, bendradarbiauja su mokslo ir verslo bendruomenėmis savo veiklos kausimais.

25. Vertina skyriaus darbuotojus.

26. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio Agentūros direktoriaus pavedimus tam, kad būtų pasiekti Agentūros strateginiai veiklos tikslai.

VI. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO PAVALDUMAS

27. Šias pareigas einantis darbuotojas yra tiesiogiai pavaldus ir atsiskaito direktoriaus pavaduotojui.

28. Šias pareigas einantis darbuotojas už pavestų funkcijų tinkamą ir savalaikį įvykdymą atsako teisės aktų nustatyta tvarka.


Informacija apie įstaigą:
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8-5) 2644708
El. paštas: info@mita.lt
Adresas: A. Goštauto g. 12-219, LT-01108 Vilnius
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.