Ryšių su visuomene ir administravimo skyriaus Vadovas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 68517
Skelbimo data: 2021-01-22
Konkursą inicijuojanti įstaig: Viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra
Pareigos: Ryšių su visuomene ir administravimo skyriaus Vadovas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Pareigybės aprašymas:


I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Ryšių su visuomene ir administravimo skyriaus (toliau - Skyriaus) vadovą į darbą priima ir atleidžia viešosios įstaigos Lietuvos energetikos agentūros (toliau – Agentūra) direktorius.

2. Skyriaus vadovas turi turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygstantį išsilavinimą (magistro kvalifikacinis laipsnis) socialinių mokslų studijų srities vadybos ir (ar) verslo administravimo krypties magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam prilygintą išsilavinimą.

3. Turi mokėti anglų kalba B2 lygiu. Kalbos mokėjimo lygis nustatomas pateikiant kalbos mokėjimo lygį patvirtinantį dokumentą.

4. Turėti 3 metų darbo komunikacijos ir ryšių su visuomene srityje patirtį.

5. Skyriaus vadovas tiesiogiai pavaldus Agentūros direktoriui.

6. Skyriaus vadovas savo darbe vadovaujasi Europos Sąjungos teisės aktais, Lietuvos Respublikos (toliau - LR) įstatymais, LR Vyriausybės nutarimais ir potvarkiais, LR energetikos ministro ir Agentūros direktoriaus įsakymais ir potvarkiais bei nurodymais, Agentūros įstatais, Agentūros darbo tvarkos taisyklėmis, darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijomis bei šiais pareigybės nuostatais.

II. SKYRIAUS VADOVO FUNKCIJOS

7. Sprendžia Skyriaus kompetencijai priskirtus klausimus, užtikrina Skyriaus uždavinių ir funkcijų įgyvendinimą.

8. Organizuoja Skyriaus veiklą, paskirsto darbus Skyriaus darbuotojams, kontroliuoja Skyriaus darbuotojų vykdomus pavedimus.

9. Rengia ir įgyvendina Agentūros komunikacijos strategiją.

10. Organizuoja ir koordinuoja Agentūros teikiamą informaciją žiniasklaidai, piliečiams, organizacijoms.

11. Koordinuoja Agentūros direktoriaus pranešimų, kalbų rengimą, atsako už Agentūros įvaizdžio formavimą.

12. Vykdo savalaikį visuomenės informavimą apie Agentūros veiklą Agentūros interneto tinklalapyje www.ena.lt, o esant galimybei – ir per kitas visuomenės informavimo priemones.

13. Koordinuoja Agentūros viešųjų renginių organizavimą, dalyvauja Agentūros direktoriaus rengiamuose pasitarimuose, vizituose, susitikimuose su užsienio delegacijomis bei įmonių, verslininkų asociacijų ir verslo atstovais, pateikia visuomenės informavimo priemonių atstovams Agentūros poziciją svarstytais klausimais.

14. Rengia spaudos konferencijas, planuoja susitikimus su žiniasklaidos atstovais.

15. Koordinuoja Agentūros informacinės medžiagos kūrimą, gamybą ir sklaidą.

16. Inicijuoja, koordinuoja ir administruoja projektinių paraiškų rengimą, o projektų vykdymo atvejų, vykdo projekto turinyje numatytas projekto viešinimo ar kitas veiklas.

17. Organizuoja ir užtikrina Skyriaus darbuotojų veiklą rengiant teisės taikymo aktų projektus, prireikus dalyvauja juos rengiant.

18. Organizuoja ir (arba) rengia bei tikslina, pasikeitus teisės aktų nuostatoms, Agentūros direktoriaus įsakymų projektus.

19. Organizuoja ir užtikrina pastabų bei pasiūlymų teikimą Agentūros darbuotojų parengtiems teisės taikymo aktų projektams, prireikus vertina ir teikia pasiūlymus rengėjams dėl teisės aktų projektų atitinkamo patikslinimo.

20. Organizuoja teisės aktų projektų ir kitų dokumentų personalo valdymo klausimais parengimą bei problemų susijusių su šiais klausimais, sprendimą.

21. Organizuoja sąmatų prekėms ir paslaugoms įsigyti sudarymą, viešųjų pirkimų planų parengimą ir viešųjų pirkimų ataskaitų pateikimą.

22. Organizuoja Agentūros veiklos dokumentų valdymą ir archyvo tvarkymą.

23. Kontroliuoja Agentūros priešgaisrinės apsaugos reikalavimų vykdymą.

24. Koordinuoja Agentūros darbuotojų saugos ir sveikatos norminių aktų parengimą ir kontroliuoja, kaip laikomasi darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų.

25. Organizuoja Agentūros tarnybinių automobilių ir kito turto draudimą.

26. Organizuoja Agentūros buhalterinę apskaitą ir kontroliuoja, kad racionaliai ir taupiai būtų naudojami darbo, materialiniai ir finansiniai ištekliai, užtikrina, kad ataskaitiniai duomenys būtų teisingi ir finansinės ataskaitos laiku pateikiamos finansuojančiai įstaigai.

27. Nuolat antikorupciniu požiūriu stebi Agentūros veiklą, organizuoja informacijos apie nustatytus korupcijos atvejus kaupimą, sisteminimą ir analizę, organizuoja Agentūros veiklos sričių, kuriose egzistuoja didelė korupcijos pasireiškimo tikimybė, nustatymą bei kontrolę.

28. Organizuoja bei prireikus rengia ir teikia LR energetikos ministerijai pažymą dėl Agentūros veiklos sričių, kuriose egzistuoja didelė korupcijos pasireiškimo tikimybė ir pasiūlymus dėl šioje pažymoje pateiktų pasiūlymų įgyvendinimo.

29. Agentūros direktoriaus pavedimu atstovauja Agentūrai kitose institucijoje ir įstaigose, dalyvauja žinybinių ir tarpžinybinių darbo grupių, komisijų veikloje.

30. Agentūros direktoriaus pavedimu atstovauja Lietuvos Respublikai ir/arba Agentūrai ES ir tarptautinėse institucijose.

31. Vykdo kitus Agentūros direktoriaus pavedimus.

––––––––––––––––––

Informacija apie įstaigą: Siūlomas darbo užmokestis nuo 2300 iki 2700 (su mokesčiais)
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Gedimino pr. 38
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.