Ketvirtadienis, balandžio 18 d.

Skrydžių priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 68979
Skelbimo data: 2021-02-19
Konkursą inicijuojanti įstaig: Viešoji įstaiga Transporto kompetencijų agentūra
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Transporto kompetencijų agentūra
Pareigos: Skrydžių priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

VšĮ Transporto kompetencijų agentūros direktoriaus

2021 m. sausio 14 d.

įsakymu Nr. P-2

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS TRANSPORTO KOMPETENCIJŲ AGENTŪROS

CIVILINĖS AVIACIJOS DEPARTAMENTO

SKRYDŽIŲ PRIEŽIŪROS SKYRIAUS

VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGINIAI NUOSTATAI Nr. 15

Darbuotojo vardas, pavardė

1 lapas iš 2

Personalinis Nr.

I SKYRIUS

BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Civilinės aviacijos departamento Skrydžių priežiūros skyriaus (toliau – skyrius) vyriausiąjį specialistą skiria į pareigas, sudaro ir nutraukia su juo darbo sutartį Lietuvos Respublikos darbo kodekso nustatyta tvarka viešosios įstaigos Transporto kompetencijų agentūros (toliau – TKA) direktorius.

2. Skyriaus vyriausiasis specialistas yra tiesiogiai pavaldus skyriaus vadovui.

3. Skyriaus vyriausiasis specialistas savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro įsakymais, įstaigos įstatais, įstaigos darbo tvarkos taisyklėmis, kitais teisės aktais bei šiais pareiginiais nuostatais.

4. Kvalifikaciniai reikalavimai:

4.1. Turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą.

4.2. Turėti galiojančią arba galiojusią Airbus A320 orlaivio tipo kvalifikaciją ir Airbus A320 egzaminuotojo arba instruktoriaus darbo patirtį.

4.3. Turėti ne mažiau kaip 2 metų skrydžių patirtį komercinius oro transporto skrydžius vykdančioje aviakompanijoje, sertifikuotoje pagal Reglamento (ES) Nr. 965/2012[1] reikalavimus.

4.4. Išmanyti:

4.4.1. Lietuvos Respublikos aviacijos įstatymą ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius skrydžių vykdymą;

4.4.2. Dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles, teisės aktų projektų rengimo taisykles ir mokėti jas taikyti praktikoje, sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu.

4.5. Mokėti anglų kalbą.

4.6. Mokėti dirbti MS Office programiniu paketu, Internet Explorer.

4.7. Turi būti nesusijęs jokiais sutartiniais arba kitokiais įsipareigojimais (įskaitant ir piniginius finansinius) su tikrinamais subjektais.

II SKYRIUS

DARBUOTOJO PAREIGOS

5. Skyriaus vyriausiasis specialistas vykdo šias funkcijas:

5.1. Vykdo orlaivių naudotojų, atliekančių komercinius oro transporto skrydžius, priežiūrą:

5.1.1. atlieka dokumentų vertinimą ir patikrinimus vykdant pradinį orlaivių naudotojo sertifikavimą vežėjo pažymėjimui gauti;

5.1.2. vykdo nuolatinę orlaivių naudotojų priežiūrą kaip paskirtasis inspektorius: atlieka skrydžių vykdymo vadovų tikrinimą, priežiūros ciklų nustatymą, saugos pranešimų analizę, skrydžio įgulos mokymų ir tikrinimų patikrinimus;

5.1.3. vykdo orlaivių naudotojų skrydžio įgulos patikrinimus skrydžio metu;

5.1.4. vykdo orlaivių naudotojų skrydžio įgulos patikrinimus pasiruošiant skrydžiams;

5.1.5. vykdo orlaivių naudotojų keleivių salono įgulos patikrinimus pasiruošiant skrydžiams;

5.1.6. atlieka orlaivių naudotojų įgulos išteklių valdymo (CRM) vertinimą skrydžio įgulos praktinio mokymo metu (FSTD) ir tikrinimą skrendant maršrutu ir treniruoklyje (LC, OPC);

5.1.7. vertina orlaivių naudotojo pateiktus dokumentus gauti specialiuosius ir kitus patvirtinimus bei įrašus;

5.1.8. atlieka orlaivių naudotojų skrydžio laiko specifikacijos schemų (FTL) vertinimą;

5.1.9. atlieka orlaivių naudotojų skrydžio duomenų (FDM) analizės priežiūrą.

5.2. Vykdo kitų šalių civilinių orlaivių ir jų įgulų tikrinimus pagal SAFA/SACA programą.

5.3. Pagal savo funkcijas bendradarbiauja su Europos Sąjungos institucijų, užsienio valstybių nacionalinių civilinės aviacijos priežiūros institucijų bei tarptautinių organizacijų, valstybės institucijų ir įstaigų atstovais.

5.4. Nagrinėja Europos Sąjungos institucijų ir tarptautinių organizacijų rengiamų teisės aktų projektus, rengia jiems pastabas bei pasiūlymus.

5.5. Pagal savo funkcijas nagrinėja skundus, prašymus, siūlymus ir kitokio pobūdžio raštus ir rengia atsakymus į juos.

5.6. Pagal savo funkcijas rengia teisės aktų projektus, teikia siūlymus ir pastabas dėl jų tobulinimo;

5.7. Atstovauja TKA valstybės ar savivaldybės institucijose ar įstaigose, tarptautinėse organizacijose, dalyvauja seminaruose, konferencijose, darbo grupėse, komitetuose, komisijose ir kituose renginiuose civilinės aviacijos klausimais, kiek tai susiję su šiame pareigybės aprašyme nustatytų funkcijų vykdymu.

5.8. Pagal savo funkcijas atstovauja TKA ir Lietuvos Respublikos interesus Europos Sąjungos institucijų ir tarptautinių organizacijų (ICAO, ECAC) darbo organų susitikimuose.

5.9. Dalyvauja kitų TKA padalinių vykdomuose patikrinimuose, audituose, bandymuose, kiek tai susiję su skyriaus funkcijomis.

5.10. Pagal savo kompetenciją vykdo kitus skyriaus vadovo nenuolatinio pobūdžio pavedimus tam, kad būtų pasiekti įstaigos strateginiai tikslai ar įgyvendinti skyriui keliami uždaviniai.

III SKYRIUS

DARBUOTOJO TEISĖS

6. Vykdydamas priežiūrą skyriaus vyriausiasis specialistas turi teisę:

6.1. Tikrinti asmens duomenis.

6.2. Priežiūros tikslais patekti į visas reikiamas tikrinamų subjektų patalpas ir teritoriją.

6.3. Reikalauti, kad subjektai pateiktų visą reikalingą informaciją (dokumentai, vaizdo, garso įrašai ir kt.), susijusią su veiklos auditais, įgyvendinimo patikrinimais, bandymais ir tyrimais.

6.4. Raštu, fotografavimo, elektronine arba kita forma fiksuoti tikrinamą veiką, tvarką arba įrangą, jei tam neprieštarauja kiti teisės aktai.

IV SKYRIUS

DARBUOTOJO ATSAKOMYBĖ

7. Skyriaus vyriausiasis specialistas už jam priskirtų pareigų ir funkcijų nevykdymą arba netinkamą vykdymą atsako Lietuvos Respublikos ir įstaigos vidaus teisės aktų nustatyta tvarka.

Susipažinau ir įsipareigoju juos vykdyti

_________________________________________________________________________

(vardas, pavardė, parašas, data)


[1] 2012 m. spalio 5 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 965/2012, kuriuo pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 216/2008 nustatomi su orlaivių naudojimu skrydžiams susiję techniniai reikalavimai ir administracinės procedūros

Informacija apie įstaigą: VšĮ Transporto kompetencijų agentūros veiklos tikslas – prisidėti prie visuomenės interesus atitinkančios Lietuvos susisiekimo sistemos kūrimo ir jai skiriamų valstybės išteklių panaudojimo priežiūros bei plėtros, užtikrinant aukščiausius kokybės, saugos ir saugumo standartus. Mėnesinis darbo užmokestis nuo 1900 Eur iki 2300 Eur neatskaičius mokesčių. Kontaktai išsamesnei informacijai:

Silvija Giedrienė, el. p. silvija.giedriene@tka.lt, tel. nr. 8 699 23769. Kandidatų pateikti asmens duomenys viešojoje įstaigoje Transporto kompetencijų agentūroje tvarkomi atrankos į įstaigos darbuotojus vykdymo tikslu. Kandidatuodami Jūs pateikiate savo asmens duomenis viešajai įstaigai Transporto kompetencijų agentūrai ir sutinkate, kad šie duomenys būtų tvarkomi aukščiau minėtu tikslu iki atrankos proceso pabaigos. Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą:

https:

//tka.lt/oro-transportas/katalogas/asmens-duomenu-apsauga/. Viešai prieinami asmens duomenys apie pretendentą, pretenduojantį eiti pareigas arba dirbti darbus, gali būti renkami TKA tik tiek ir tik tokia apimtimi, kiek tie asmens duomenys yra tiesiogiai reikalingi ir aktualūs darbo pareigoms ir funkcijoms, į kurias pretenduojama, vykdyti.
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: I. Kanto g. 23, LT-44296, Kaunas
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.