Penktadienis, balandžio 19 d.

Strateginio planavimo ir finansų skyriaus specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 69170
Skelbimo data: 2021-03-02
Konkursą inicijuojanti įstaig: Viešoji įstaiga Transporto kompetencijų agentūra
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Transporto kompetencijų agentūra
Pareigos: Strateginio planavimo ir finansų skyriaus specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

VšĮ Transporto kompetencijų agentūros direktoriaus

2021 m. vasario 24 d.

įsakymu Nr. P-16

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS TRANSPORTO KOMPETENCIJŲ AGENTŪROS

STRATEGINIO PLANAVIMO IR FINANSŲ SKYRIAUS SPECIALISTO

PAREIGINIAI NUOSTATAI

Darbuotojo vardas, pavardė

1 lapas

Personalinis Nr.

I SKYRIUS

BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Strateginio planavimo ir finansų skyriaus (toliau – skyrius) specialistą (toliau – specialistas) skiria į pareigas, sudaro ir nutraukia su juo darbo sutartį Lietuvos Respublikos darbo kodekso nustatyta tvarka viešosios įstaigos Transporto kompetencijų agentūros (toliau – TKA) direktorius.

2. Specialistas yra tiesiogiai pavaldus skyriaus vadovui.

3. Specialistas savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro įsakymais, TKA direktoriaus įsakymais, įstaigos įstatais, įstaigos darbo tvarkos taisyklėmis, kitais teisės aktais bei šiais pareiginiais nuostatais.

4. Kvalifikaciniai reikalavimai:

4.1. Turėti aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį (arba jam prilygintą) socialinių mokslų studijų srities ekonomikos, finansų arba apskaitos krypties išsilavinimą.

4.2. Turėti ne mažesnę kaip 1 metų per paskutinius 3 metus darbo patirtį apskaitos srityje.

4.3. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais viešosios įstaigos, viešojo sektoriaus subjekto, finansinę - ūkinę veiklą, apskaitą ir mokesčius ir mokėti juos taikyti praktiniame darbe.

4.4. Mokėti anglų kalbą.

4.5. Mokėti dirbti MS Office programiniu paketu ir interneto naršyklėmis.

4.6. Išmanyti prekių ir paslaugų pirkimo – pardavimo ūkinių operacijų atlikimo ir sąskaitų faktūrų, PVM sąskaitų faktūrų, rengimo ir išrašymo tvarką.

II SKYRIUS

DARBUOTOJO PAREIGOS

5. Specialistas vykdo šias funkcijas:

5.1. Organizuoja ir tvarko TKA teikiamų ir gaunamų paslaugų analitinę ir sintetinę apskaitą, atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo ir kitų teisės aktų reikalavimus.

5.2. Atlieka atsiskaitymų su TKA klientais ir tiekėjais kontrolę; vykdo priemones, susijusias su įsiskolinimų grąžinimu.

5.3. Atlieka TKA teikiamų paslaugų apskaitos dokumentų (PVM sąskaitų faktūrų, sąskaitų faktūrų ir kitų) rengimą ir užtikrina jų teikimą klientams.

5.4. Bendrauja su tiekėjais ir TKA klientais bei TKA struktūriniais padaliniais (paslaugų teikėjais) paslaugų teikimo/pirkimo apskaitos klausimais.

5.5. Surašo ir pasirašo TKA pirminius apskaitos dokumentus, žiniaraščius, pažymas, ataskaitas ir kitus apskaitos dokumentus.

5.6. Vykdo apskaitos duomenų pildytojo funkciją VSAKIS modulyje.

5.7. Atlieka šiai pareigybei priskirtų įstaigos ūkinių operacijų finansų kontrolę.

5.8. Kaupia, analizuoja ir teikia (jei reikia) informaciją, apskaitos dokumentus ir registrus Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijai, Lietuvos Respublikos finansų ministerijai, Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritoriniam skyriui, Lietuvos statistikos departamentui, Lietuvos Respublikos valstybės kontrolės pareigūnams, auditoriams, kitoms valstybės institucijoms.

5.9. Pagal kompetenciją atlieka TKA ūkinės, gamybinės ir finansinės veiklos analizę.

5.10. Užtikrina atliekamų apskaitos įrašų teisingumą.

5.11. Tinkamai saugo jo žinioje esančius dokumentus, nustatyta tvarka juos perduoda įstaigos archyvui.

5.12. Dalyvauja TKA sudaromų komisijų darbe.

5.13. Pagal kompetenciją vykdo kitus skyriaus vadovo nenuolatinio pobūdžio pavedimus tam, kad būtų pasiekti TKA strateginiai tikslai ar įgyvendinti skyriui keliami uždaviniai.

III SKYRIUS

DARBUOTOJOATSAKOMYBĖ

6. Specialistas už jam priskirtų pareigų ir funkcijų nevykdymą arba netinkamą vykdymą atsako Lietuvos Respublikos ir TKA vidaus teisės aktų nustatyta tvarka.

Susipažinau ir įsipareigoju juos vykdyti

_________________________________________________________________________

(vardas, pavardė, parašas, data)

Informacija apie įstaigą: VšĮ Transporto kompetencijų agentūros veiklos tikslas – prisidėti prie visuomenės interesus atitinkančios Lietuvos susisiekimo sistemos kūrimo ir jai skiriamų valstybės išteklių panaudojimo priežiūros bei plėtros, užtikrinant aukščiausius kokybės, saugos ir saugumo standartus. Terminuota darbo sutartis vieniems metams. Mėnesinis darbo užmokestis nuo 1200 Eur iki 1400 Eur neatskaičius mokesčių. Kontaktai išsamesnei informacijai:

Silvija Giedrienė, el. p. silvija.giedriene@tka.lt, tel. nr. 8 699 23769. Kandidatų pateikti asmens duomenys viešojoje įstaigoje Transporto kompetencijų agentūroje tvarkomi atrankos į įstaigos darbuotojus vykdymo tikslu. Kandidatuodami Jūs pateikiate savo asmens duomenis viešajai įstaigai Transporto kompetencijų agentūrai ir sutinkate, kad šie duomenys būtų tvarkomi aukščiau minėtu tikslu iki atrankos proceso pabaigos. Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą:

https:

//tka.lt/oro-transportas/katalogas/asmens-duomenu-apsauga/. Viešai prieinami asmens duomenys apie pretendentą, pretenduojantį eiti pareigas arba dirbti darbus, gali būti renkami TKA tik tiek ir tik tokia apimtimi, kiek tie asmens duomenys yra tiesiogiai reikalingi ir aktualūs darbo pareigoms ir funkcijoms, į kurias pretenduojama, vykdyti.
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: I. Kanto g. 23, LT-44296, Kaunas
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.