Teisės skyriaus vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 58702
Skelbimo data: 2024-03-25
Skelbimas galioja iki: 2024-04-09 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešojo valdymo agentūra
Pareigos: Teisės skyriaus vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)
Pareiginės algos koeficientas: 1,26
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2249,60
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Kviečiame dalyvauti konkurse, jei siekiate profesinio augimo ir tobulėjimo nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu bei norite tiesiogiai prisidėti prie asmens duomenų apsaugos stiprinimo Lietuvoje.
Siūlome:
- įdomų ir dinamišką darbą;
- lankstų darbo laiką;
- galimybę dalį darbo laiko dirbti nuotoliniu būdu.
Siekiant patikrinti, ar asmuo yra tinkamas eiti valstybės tarnautojo pareigas ir ar valstybės tarnautojo pareigos tinka asmeniui, bus nustatomas 3 mėn. išbandymo terminas.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija yra asmens duomenų apsaugos priežiūros institucija, atliekanti 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos priimto duomenų apsaugos teisės aktų paketo stebėseną Lietuvoje.
VDAI misija – ginti žmogaus teisę į asmens duomenų apsaugą, veiklos tikslas – užtikrinti tikrą pagarbą fizinių asmenų teisei į asmens duomenų apsaugą ir sudaryti vienodas veiklos sąlygas laisvam asmens duomenų judėjimui.
Vykdydama nustatytas funkcijas ir siekdama užtikrinti nuoseklų asmens duomenų apsaugos taisyklių taikymą visoje ES, VDAI bendradarbiauja su kitų ES valstybių narių duomenų apsaugos priežiūros institucijomis, dalyvauja tarptautinių ir ES darbo grupių veikloje, teikia savitarpio pagalbą nagrinėjant skundus.

Įstaigos interneto svetainė https://vdai.lrv.lt/lt/
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
VALSTYBINĖS DUOMENŲ APSAUGOS INSPEKCIJOS
TEISĖS SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Pagrindinė veiklos sritis:
3.1. administracinių paslaugų teikimas.
4. Papildoma (-os) veiklos sritis (-ys):
4.1. teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra.

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

5. Pagrindinės veiklos srities specializacija:
5.1. administracinių paslaugų teikimas asmens duomenų ir privatumo apsaugos, duomenų tarpininkavimo paslaugų ir pripažintų duomenų altruizmo organizacijų veiklos klausimais.
6. Papildomos (-ų) veiklos srities (-čių) specializacija:
6.1. asmens duomenų ir privatumo apsaugos priežiūra teisėkūros procese.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

7. Apdoroja su administracinių paslaugų teikimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su paslaugų teikimu susijusios informacijos apdorojimą.
8. Nagrinėja prašymus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl administracinių paslaugų teikimo veiklų vykdymo arba prireikus koordinuoja prašymų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl paslaugų teikimo veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia sprendimus ir atsakymus arba prireikus koordinuoja sprendimų ir atsakymų rengimą.
9. Organizuoja administracinių paslaugų teikimą arba prireikus koordinuoja paslaugų teikimo organizavimą.
10. Rengia ir teikia informaciją su administracinių paslaugų teikimu ir susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su paslaugų teikimu susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
11. Rengia ir teikia pasiūlymus su administracinių paslaugų teikimu susijusiais klausimais.
12. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl administracinių paslaugų teikimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl paslaugų teikimo rengimą.
13. Planuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklas arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklų planavimą.
14. Apdoroja su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.
15. Atlieka teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklas arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklų atlikimą.
16. Konsultuoja, teikia metodinę pagalbą priskirtos srities klausimais.
17. Rengia ir teikia informaciją su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
18. Rengia ir teikia pasiūlymus su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais klausimais.
19. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros rengimą.
20. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
21. Atstovauja įstaigos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose arba prireikus koordinuoja atstovavimą įstaigos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose ir rengia susijusius dokumentus arba prireikus koordinuoja susijusių dokumentų rengimą..
22. Vertina teisės aktų projektus, sutartis ir kitus su teisės klausimais susijusius dokumentus arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų, sutarčių ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų vertinimą, rengia teisines išvadas arba prireikus koordinuoja teisinių išvadų rengimą..
23. Nagrinėja asmenų prašymus Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymo ir jį įgyvendinančių teisės aktų nustatyta tvarka..
24. Rengia administracinių sprendimų, išvadų projektus ir kitus dokumentus dėl elgesio kodeksų laikymosi stebėseną vykdančių įstaigų ir sertifikavimo įstaigų akreditavimo, elgesio kodeksų, įmonei privalomų taisyklių ir sertifikavimo kriterijų patvirtinimo, taip pat susijusius su duomenų tarpininkavimo paslaugų teikėjų ir pripažintų duomenų altruizmo organizacijų priežiūra..
25. Rengia ir teikia informaciją reikalingą skatinti visuomenės informuotumą apie su duomenų tvarkymu susijusius pavojus, taisykles, duomenų apsaugos priemones ir duomenų subjektų teises, jų supratimą bei duomenų valdytojų ir duomenų tvarkytojų informuotumą apie jų prievoles..
26. Dalyvauja Europos duomenų apsaugos valdybos ir Europos duomenų inovacijų valdybos ekspertų pogrupių veikloje ir rengia su tuo susijusius dokumentus..

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

27. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
27.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
27.2. studijų kryptis – teisė.
28. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:
28.1. kalba - anglų;
28.2. kalbos mokėjimo lygis – B2.
29. Atitikimas kitiems reikalavimams:
29.1. atitikti teisės aktų nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma, šiai pareigybei nustatyta institucijos vadovo patvirtintame pareigų, kurias einantiems asmenims reikia leidimų dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, sąraše..

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

30. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
30.1. vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis;
30.2. organizuotumas - 3 lygis;
30.3. patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;
30.4. analizė ir pagrindimas - 4 lygis;
30.5. komunikacija - 3 lygis.
31. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
31.1. kontrolės ir priežiūros proceso valdymas - 3 lygis.
32. Profesinė kompetencija:
32.1. veiklos planavimas - 3 lygis;
32.2. teisės išmanymas - 3 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Žmogiškųjų išteklių valdymo skyrius Vyriausiasis specialistas
Vardas, Pavardė: Vaiva Minkevičienė
Telefonas: +37052196811; +37067289048
El. paštas: vaiva.minkeviciene@vva.gov.lt
Adresas: Vilnius, Šventaragio g. 2
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.