Trečiadienis, gegužės 15 d.

Teisininkas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 90883
Skelbimo data: 2023-09-13
Skelbimas galioja iki: 2023-09-27
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Kaišiadorių bendrųjų funkcijų tarnyba
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Teisininkas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Kaišiadorys
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Kaišiadorių bendrųjų funkcijų tarnybos direktoriaus

2023 m. rugpjūčio 30 d. įsakymu Nr. 1.2.-51

KAIŠIADORIŲ BENDRŲJŲ FUNKCIJŲ TARNYBOS TEISININKOPAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖ

  1. Kaišiadorių bendrųjų funkcijų tarnybos (toliau – Tarnyba) teisininko pareigybė yra priskiriama specialistų pareigybių grupei.
  2. Pareigybės lygis – A2.
  3. Pareigybės pavaldumas: šias pareigas einantis darbuotojas yra tiesiogiai pavaldus Kaišiadorių bendrųjų funkcijų tarnybos direktoriui.
  4. Pareigybės paskirtis: šias pareigas einantis darbuotojas sprendžia Tarnybos teisinius klausimus, konsultuoja ir vykdo nustatytas funkcijas viešųjų pirkimų srityje, rengia ir derina sutartis, vykdo už korupcijai atsparios aplinkos kūrimą Tarnyboje atsakingo asmens funkcijas, pagal Lietuvos Respublikos pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatas yra atsakingas už vidinio informacijos apie pažeidimus teikimo kanalo administravimą bei kompetentingo subjekto funkcijų vykdymą ir teikia teisines konsultacijas savivaldybės biudžetinėms įstaigoms (toliau – įstaigos), atstovauja ginčuose ir teismuose pagal įstaigos vadovo įgaliojimą.

II SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

  1. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos kvalifikacinius reikalavimus:

5.1. Turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį socialinių mokslų studijų srities teisės krypties išsilavinimą arba jam prilygintą išsilavinimą.

5.2. Turėti ne mažesnę kaip 3 metų teisininko darbo patirtį.

5.3. Būti susipažinęs ir gerai išmanyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius darbo santykių reguliavimą, viešuosius pirkimus, kitus šios pareigybės aprašyme įvardytoms funkcijoms vykdyti būtinus Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus ir gebėti teisės aktus taikyti praktiškai.

5.4. Mokėti analizuoti teisinę informaciją, rengti išvadas, gebėti teikti teisines konsultacijas.

5.5. Gebėti sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu.

5.6. Gebėti efektyviai planuoti ir organizuoti savo veiklą, savarankiškai rinktis darbo metodus, analitiškai įvertinti ir apibendrinti problemas.

5.7. Mokėti dirbti ir naudotis „MS Office“ programiniu paketu, gebėti naudotis veiklai reikalingomis informacinėmis sistemomis.

5.8. Būti pareigingas, atidus, iniciatyvus, gebėti efektyviai bendradarbiauti ir dirbti komandoje.

III SKYRIUS

ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

  1. Teisininkas vykdo šias funkcijas:

6.1. Teikia teisines konsultacijas Tarnybos darbuotojams.

6.2. Atstovauja Tarnybos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose arba prireikus koordinuoja atstovavimą Tarnybos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose ir rengia susijusius dokumentus arba prireikus koordinuoja susijusių dokumentų rengimą.

6.3. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl teisinių veiklų vykdymo arba prireikus koordinuoja skundų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl teisinių veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus arba prireikus koordinuoja atsakymų rengimą.

6.4. Rengia teisės aktų projektus, sutartis ir kitus su teisės klausimais susijusius dokumentus arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų, sutarčių ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų rengimą; užtikrina Tarnybos vidaus teisės aktų atitiktį reglamentuojančių teisės aktų reikalavimams.

6.5. Teikia pasiūlymus dėl teisės aktų projektų, sutarčių ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo ar tobulinimo.

6.6. Lietuvos Respublikos darbo kodekso ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka vykdo teisės pažeidimų tyrimą arba dalyvauja juos tiriant; surašo tyrimo aktą (išvadą), rengia įsakymo projektą pripažinti darbuotoją padariusį atitinkamą darbo pareigų pažeidimą.

6.7. Atlieka nuolatinę teisės aktų, reglamentuojančių pirkimus, ir jų pakeitimų stebėseną.

6.8. Konsultuoja Tarnybos viešųjų pirkimų specialistus, teikia pagalbą rengiant viešųjų pirkimų dokumentus, ieško sprendimų viešųjų pirkimų procesui efektyvinti.

6.9. Pagal kompetenciją analizuoja, vertina, viešųjų pirkimų dokumentų projektus ir rengia išvadas pagal paraiškose ar pavedimuose pateiktas pirkimo užduotis.

6.10. Pagal kompetenciją nagrinėja tiekėjų pretenzijas ir teikia išvadas viešąjį pirkimą atliekančiai komisijai ar pirkimo organizatoriui, rengia tiekėjams atsakymus dėl jų pretenzijų.

6.11. Įgyvendinant Tarnybos vidaus kontrolę, atlieka Tarnybos veiklos nuolatinę (kasdienę) stebėseną, rizikos veiksnių nustatymą, rizikos analizę ir vertinimą viešųjų pirkimų srityje.

6.12. Rengia Tarnybos procesinius dokumentus viešųjų pirkimų ir kitose bylose.

6.13. Dalyvauja viešųjų pirkimų komisijų, kurių nariu ar komisijos primininku yra paskirtas, veikloje, kad būtų įgyvendinti šioms komisijoms suformuluoti uždaviniai.

6.14. Rengia Tarnybos direktoriaus įsakymus viešųjų pirkimų komisijų sudarymo ir kitais savo kompetencijos klausimais.

6.15. Pagal kompetenciją rengia raštus, pažymas, suvestines ir kitus dokumentus, susijusius su Tarnybos darbu.

6.16. Tarnybos direktoriaus pavedimu dalyvauja komisijose bei darbo grupėse sprendžiant jo kompetencijai priskirtus klausimus.

6.17. Teikia teisines konsultacijas savivaldybės biudžetinėms įstaigoms, atstovauja ginčuose ir teismuose pagal įstaigos vadovo įgaliojimą.

6.18. Vykdo už korupcijai atsparios aplinkos kūrimą Tarnyboje atsakingo asmens funkcijas, nustatytas Kaišiadorių bendrųjų funkcijų tarnybos darbuotojų etikos ir antikorupcinio elgesio kodekse.

6.19. Pagal Lietuvos Respublikos pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatas administruoja Tarnyboje vidinio informacijos apie pažeidimus teikimo kanalą bei vykdo kompetentingo subjekto funkcijas.

6.20. Įsivertina savo veiklą, analizuoja jos rezultatus, teikia siūlymus Tarnybos veiklai tobulinti.

6.21. Atsiskaito Tarnybos direktoriui už savo darbą.

6.22. Tvarko, apskaito ir saugo veiklos dokumentus iki jų perdavimo toliau saugoti į archyvą.

6.23. Laiku ir kokybiškai vykdo kitus su teisininko funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio Tarnybos vadovo pavedimus tam, kad būtų pasiekti Tarnybos strateginiai tikslai bei asmeniškai atsako už pavestų darbų bei pavedimų atlikimą.

6.24. Be šiame aprašyme įvardytų funkcijų vykdo kitas teisės aktų nustatytas funkcijas.

––––––––––––––––––––

Susipažinau ir sutinku.

_______________ ________________ ______________________________

(data) (parašas) (vardas, pavardė
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Kaišiadorys, Gedimino g. 118
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.