Teisinio reguliavimo ir atstovavimo skyriaus patarėjas (karjeros valstybės tarnautojas)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 56167
Skelbimo data: 2023-05-24
Skelbimas galioja iki: 2023-06-07
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Nacionalinė teismų administracija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešojo valdymo agentūra
Pareigos: Teisinio reguliavimo ir atstovavimo skyriaus patarėjas (karjeros valstybės tarnautojas)
Pareiginės algos koeficientas: 12.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2,232.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Daugiau informacijos apie Nacionalinę teismų amdinistraciją nuorodoje https://www.teismai.lt/lt

Siūlome:
- įdomų ir atsakingą darbą;
- profesinio tobulėjimo galimybes;
- lankstų darbo grafiką;
- galimybę dalį darbo laiko dirbti nuotoliniu būdu;
- draugišką ir novatorišką komandą;
- naujoko apmokymą;
- darbą institucijoje, kurioje lygių galimybių užtikrinimas visiems, nepaisant lyties, kilmės, tikėjimo, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios ir kt., lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos įvertintas 8,9 balo iš 10 galimų.
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
NACIONALINĖS TEISMŲ ADMINISTRACIJOS
TEISĖS IR ADMINISTRAVIMO DEPARTAMENTO
TEISINIO REGULIAVIMO IR ATSTOVAVIMO SKYRIAUS
PATARĖJO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – VIII pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Pagrindinė veiklos sritis:
3.1. sprendimų įgyvendinimas.
4. Papildoma (-os) veiklos sritis (-ys):
4.1. teisė.

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

5. Pagrindinės veiklos srities specializacija:
5.1. Valstybės institucijų ar įstaigų ir teismų savivaldos institucijų priimtų sprendimų įgyvendinimas. Įstaigos ir teismų savivaldos institucijų atstovavimas santykiuose su kitomis įstaigomis, organizacijomis bei fiziniais asmenimis.
6. Papildomos (-ų) veiklos srities (-čių) specializacija:
6.1. Teisės aktų projektų, sutarčių ir dokumentų rengimas ir vertinimas, teisės aktų ir kitų dokumentų atitikties Lietuvos Respublikos įstatymams ir kitiems teisės aktams bei teisinės technikos reikalavimams užtikrinimas.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

7. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.
8. Rengia ir teikia informaciją su sprendimų įgyvendinimu susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su sprendimų įgyvendinimu susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
9. Rengia ir teikia pasiūlymus su sprendimų įgyvendinimu susijusiais klausimais.
10. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl sprendimų įgyvendinimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl sprendimų įgyvendinimo rengimą.
11. Apdoroja su sprendimų įgyvendinimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su sprendimų įgyvendinimu susijusios informacijos apdorojimą.
12. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl teisinių veiklų vykdymo arba prireikus koordinuoja skundų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl teisinių veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus arba prireikus koordinuoja atsakymų rengimą.
13. Teikia pasiūlymus dėl teisės aktų projektų, sutarčių ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo ar tobulinimo.
14. Atstovauja įstaigos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose arba prireikus koordinuoja atstovavimą įstaigos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose ir rengia susijusius dokumentus arba prireikus koordinuoja susijusių dokumentų rengimą.
15. Atlieka teisės aktų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo stebėseną, analizę ir vertinimą arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo stebėseną, analizę ir vertinimą.
16. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su įstaigos veikla susijusius pavedimus.
17. Sistemiškai, atsižvelgiant į teismų sistemos, Nacionalinės teismų administracijos poreikius, problematiką, nacionalinės ir užsienio praktikos pavyzdžius, metodikas, vertina teisės aktų projektus, sutartis bei kitus dokumentus arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų, sutarčių ir kitų dokumentų vertinimą, rengia išvadas arba prireikus koordinuoja išvadų rengimą.
18. Atlieka materialinės ir procesinės teisės pažeidimų, lemiančių teismo sprendimų, nuosprendžių ir nutarčių pakeitimą bei panaikinimą, priežastis ir tendencijas, analizę ir apibendrinimą.
19. Pagal kompetenciją teikia siūlymus dėl teisingumo vykdymo procesų, plėtros galimybių, rengia jų tikslingumo ir įgyvendinimo poreikių analizę, koordinuoja įgyvendinimą, suderinus su atsakingais subjektais, komunikuoja apie juos su teisėjais, teismais, suinteresuotomis institucijomis ir visuomene, vykdo monitoringą ir stebėseną.
20. Rengia ir teikia medžiagą Visuotiniam teisėjų susirinkimui, Teisėjų tarybos posėdžiams, renka informaciją, kaip vykdomi šių teismų savivaldos institucijų sprendimai.
21. Teikia informaciją užsienio valstybių įstaigoms ir institucijoms, tarptautinėms institucijoms, kitiems suinteresuotiems asmenims apie Lietuvos Respublikos teismų sistemą, teismų savivaldos institucijų veiklą, teisingumo vykdymo procesus.
22. Pagal kompetenciją, esant poreikiui, teikia pasiūlymus ir pastabas sprendžiant klausimus dėl teismams aktualių informacinių sistemų ir/ar informacinių technologijų sprendimų kūrimo, tobulinimo ir (ar) integravimo su kitomis informacinėmis sistemomis ir/ar registrais, teikia pasiūlymus ir pastabas dėl kitų informacinių technologijų sprendinių platesnio panaudojimo teisėjų ir teismų veikloje.

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

23. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
23.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
23.2. studijų kryptis – teisė.
24. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:
24.1. kalba - anglų;
24.2. kalbos mokėjimo lygis – B1.

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

25. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
25.1. vertės visuomenei kūrimas - 4 lygis;
25.2. organizuotumas - 4 lygis;
25.3. patikimumas ir atsakingumas - 4 lygis;
25.4. analizė ir pagrindimas - 5 lygis;
25.5. komunikacija - 4 lygis.
26. Profesinė kompetencija:
26.1. teisės išmanymas - 4 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Atrankų skyriaus Vyriausiasis specialistas
Vardas, Pavardė: Goda Degėsytė
Telefonas: +37052196823
El. paštas: goda.degesyte@vva.gov.lt
Adresas: Vilnius, Šventaragio g. 2
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.