Vaistų registracijos skyriaus vyresnysis ekspertas, koeficientas 16,8-23,2

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 73512
Skelbimo data: 2021-09-15
Skelbimas galioja iki: 2021-09-29
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Vaistų registracijos skyriaus vyresnysis ekspertas, koeficientas 16,8-23,2
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Ekspertų darbo užmokestis priklauso nuo turimos darbo patirties, kitų darbo apmokėjimo sistemoje nustatytų kriterijų, todėl pastoviosios dalies koeficientas nustatomas iš intervalo 16,8-23,2
Pareigybės aprašymas:
VAISTŲ REGISTRACIJOS SKYRIAUS
VYRESNIOJO EKSPERTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. PAREIGYBĖ

1. Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – Tarnyba) Vaistų registracijos skyriaus vyresnysis ekspertas, priskiriamas specialistų darbuotojų pareigybių grupei.
2. Pareigybės lygis – A2.


II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM
DARBUOTOJUI

3. Vyresnysis ekspertas, einantis šias pareigas turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
3.1. Būti įgijęs ne žemesnę kaip sveikatos mokslų studijų krypčių grupės medicinos studijų krypties ar farmacijos studijų krypties arba fizinių mokslų studijų krypčių grupės chemijos studijų krypties, arba Gyvybės mokslų studijų krypčių grupės biologijos, biofizikos ar biochemijos studijų krypties, arba Veterinarijos mokslų studijų krypčių grupės veterinarijos studijų krypties magistro ar jam prilyginto aukštojo mokslo kvalifikaciją, arba baigęs Medicinos ir sveikatos mokslų srities medicinos ar farmacijos mokslų krypties, arba Gamtos mokslų srities chemijos, biochemijos, biologijos ar biofizikos mokslų krypties, arba Žemės ūkio mokslų srities veterinarijos mokslų krypties ar joms prilygintas doktorantūros studijas ir įgijęs daktaro mokslo laipsnį.
3.2. Turėti 5 metų profesinio (pagal išsilavinimą) darbo patirtį ir per pastaruosius 5 metus būti dalyvavęs 5 Europos vaistų agentūros (toliau – EVA) procedūrose (mokslinių patarimų ir (ar) centrinės registracijos, ir (ar) II tipo registracijos pažymėjimo sąlygų keitimo) ir kokybiškai parengęs vertinimo protokolą ar jo dalį pagal EVA reikalavimus.
3.3. Būti įrašytas į EVA akredituotų ekspertų sąrašą.
3.4. Būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, kitais teisės aktais, reglamentuojančiais veiklą su vaistiniais preparatais.
3.5. Išmanyti Europos Sąjungos teisės aktus ir kitus dokumentus, reglamentuojančius veiklą su vaistiniais preparatais.
3.6. Būti susipažinęs su dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklėmis, dokumentų rengimo taisyklėmis.
3.7. Gebėti valdyti, kaupti, sisteminti, analitiškai vertinti ir apibendrinti informaciją.
3.8. Savarankiškai planuoti ir organizuoti savo veiklą.
3.9. Sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, analitiškai vertinti.
3.10. Mokėti anglų kalbą pažengusio vartotojo lygmens B2 lygiu.
3.11. Mokėti dirbti su Microsoft Office programiniu paketu.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

4. Darbuotojas vykdo šias funkcijas:
4.1. Savarankiškai parengia ikiklinikinės dalies EVA vertinimo protokolą (-us) mokslinio patarimo procedūroms ar Europos Komisijos sprendimu registruojamų vaistinių preparatų mokslinėms ekspertizėms, dalyvaujant registracinėse ar poregistracinėse procedūrose ir laikosi EVA reguliavimo procedūrose nustatytų terminų.
4.2. Esant poreikiui, pagal galimybes dalyvauja EVA organizuojamuose susitikimuose dėl vaistinio preparato vertinimo.
4.3. Esant poreikiui, gali būti paskirtas atsakingu už ikiklinikinio eksperto parengto protokolo ar jo dalies peržiūrą ir galutinio vertinimo protokolo parengimą.
4.4. Jeigu yra paskirtas atstovu EVA komitete ar darbo grupėje ar komisijos, patvirtintos tarnybos viršininko 2020 m. rugsėjo 25 d. įsakymu Nr. (1.4) 1A-1308 „Dėl dalyvavimo Europos vaistų agentūros skelbiamuose mokslinių patarimų ir centrinės registracijos procedūrų konkursuose, kitose registracinėse ir poregistracinėse procedūrose vykdymo tvarkos ir komisijos sudarymo“, siūlymu paskiriamas EVA procedūros pranešėju ir vykdo EVA procedūros pranešėjo ar antrojo pranešėjo funkcijas:
4.4.1. Teikia siūlymą dėl dalyvavimo EVA centrinės registracijos ir (ar) mokslinio patarimo konkursuose, įskaitant ir dėl dalyvavimo tarptautinės komandos sudėtyje.
4.4.2. Teikia siūlymus dėl ekspertų grupės sudarymo ir darbų paskirstymo.
4.4.3. Pagal poreikį teikia siūlymą dėl papildomų ekspertų įtraukimo į vykstančios procedūros ekspertų grupę.
4.4.4. Dirba su ekspertų grupe ir atsako už tinkamą galutinio vertinimo protokolo parengimą ir laikosi Europos Sąjungos teisės aktuose ir EVA reguliavimo procedūrose nustatytų terminų.
4.4.5. Procedūros metu, kai procedūra priskirta Lietuvos Respublikai arba dalyvaujama tarptautinės komandos sudėtyje, bendradarbiauja su pranešėjais iš kitų atitinkamų EVA komitetų ir darbo grupių, EVA darbuotojais ar kitų šalių ekspertais, kad prireikus būtų atsižvelgta į pastabas ir iškelti klausimai būtų išspręsti.
4.4.6. Veikia kaip atstovas bendraujant su registruotoju (pareiškėju).
4.4.7. EVA nustatyta tvarka pristato parengtus protokolus EVA komitete ar darbo grupėje.
4.5. Bendradarbiauja su Vaistų registracijos skyriaus vyriausiuoju specialistu, atsakingu už procedūrų koordinavimą.
4.6. Praveda savo srities mokymus ekspertams, įsitraukusiems į EVA procedūras ir konsultuoja Tarnybos darbuotojus pagal savo kompetenciją.
4.7. Tarnybos viršininko pavedimu dalyvauja Europos Komisijos, EVA ir kitų institucijų ar Tarnybos sudarytų komisijų arba darbo grupių veikloje.
4.8. Tarnybos viršininko pavedimu atstovauja įstaigai santykiuose su kitomis įstaigomis, organizacijomis bei fiziniais asmenimis.
4.9. Vykdo pagal kompetenciją kitus nenuolatinio pobūdžio skyriaus vedėjo, Tarnybos viršininko ar jo pavaduotojo pavedimus.
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8 5) 263 92 64
El. paštas: VVKT@VVKT.LT
Adresas: Žirmūnų g. 139A, 09120, Vilnius
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.