Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento Vyriausiasis veterinarijos gydytojas
Skelbimo nr.: | 75474 |
---|---|
Skelbimo data: | 2021-12-03 |
Skelbimas galioja iki: | 2021-12-17 |
Konkursą inicijuojanti įstaiga: | Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba |
Konkursą organizuojanti įstaiga: | Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba |
Pareigos: | Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento Vyriausiasis veterinarijos gydytojas |
Pareiginės algos koeficientas: | 0.00 |
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: | 0.00 |
Darbo vieta (miestas): | Panevėžys |
Informacija apie įstaigą: | Darbo laiko norma: 40 val. per savaitę, taikant suminę darbo laiko apskaitą. Darbo užmokestis: pareiginės algos koeficientas - nuo 7,2 iki 7,69. Kontaktinis asmuo: Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Personalo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Vaitkūnienė, tel. (8 5) 236 0105, el. p. sigita.vaitkuniene@vmvt.lt |
Pareigybės aprašymas: | |
PATVIRTINTA Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2021 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. B1-864 Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2021 m. lapkričio 30 d. įsakymo Nr. B1-928 redakcija) VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS PANEVĖŽIO DEPARTAMENTO VYRIAUSIOJO VETERINARIJOS GYDYTOJO (13) PAREIGYBĖS APRAŠYMAS I. SKYRIUS PAREIGYBĖ 1. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento vyriausiasis veterinarijos gydytojas yra darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį – I grupė. 2. Pareigybės lygis – A1. 3. Panevėžio departamento vyriausiojo veterinarijos gydytojo pareigybė reikalinga atliekant nuolatinį tikrinimą skerdžiamų gyvūnų ir ar maisto tvarkymo subjektai laikosi saugaus gyvūninių produktų tvarkymo taisyklių. 4. Šias pareigas einantis darbuotojas yra tiesiogiai pavaldus Panevėžio departamento direktoriui. II. SKYRIUS SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI 5. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus: 5.1. turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą veterinarijos krypties išsilavinimą; 5.2. būti susipažinusiam ir darbe vadovautis Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos tarptautinėmis sutartimis, Europos Sąjungos teisės aktais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais kompetencijai priskirtas sritis; 5.3. mokėti dirbti šiomis kompiuterinėmis programomis: MS Word, MS Excel, MS Outlook, Internet Explorer; 5.4. išmanyti dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles; 5.5. mokėti kaupti, valdyti, sisteminti, apibendrinti informaciją, gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, teikti išvadas. III. SKYRIUS ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS 6.1. kiekvieną dieną prieš darbo pradžią ir darbo metu atlieka stebėseną ar maisto tvarkymo subjektas užtikrina pagal įmonėje numatytas Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistemos procedūras: 6.1.1. gyvūnų gerovę; 6.1.2. ikioperacinę, operacinę ir pooperacinę higieną; 6.1.3. asmens higieną; 6.1.4. mokymus higienos ir darbo procedūrų klausimais; 6.1.5. vandens kokybę; 6.1.6. temperatūrą; 6.1.7. dezinfekciją (skerdyklos patalpų, įrangos, įrankių, transporto apdorojimą biocidinėmis priemonėmis), dezinsekciją (vabzdžių naikinimą), deratizaciją (graužikų naikinimą); 6.1.8. skerdenų ir vidaus organų tapatumą; 6.2. atlieka gyvūnų tikrinimą prieš skerdimą bei skerdenos ir kitų skerdimo produktų tikrinimą po skerdimo; 6.3. įvertina, ar maisto tvarkymo subjektas užtikrina tinkamus veterinarius-sanitarinius reikalavimus gyvūnų skerdimo, jų skerdenų apdorojimo, mėsos tvarkymo, šalutinių gyvūninių produktų ir kitų medžiagų surinkimo, tvarkymo, šalinimo grandinėse ir apie rezultatus informuoja VMVT Panevėžio departamentą; 6.4. skerdenas antspauduoja nustatytos formos antspaudais, užtikrina, kad sveikumo ženklas būtų dedamas tik ant skerdenų, pripažintų tinkamomis žmonių maistui; 6.5. atlieka stebėseną ar maisto tvarkymo subjektas imasi visų reikalingų priemonių, siekdamas išvengti mėsos užteršimo nustatytomis pavojingomis medžiagomis skerdimo metu, įskaitant apsvaiginimą ir nustatytų pavojingų medžiagų pašalinimą; 6.6.ima mėginius laboratoriniams tyrimams, tinkamai juos atrenka, identifikuoja ir nusiunčia kompetentingai laboratorijai; 6.7. esant įtarimams, ima iš gyvūnų organų patologinę medžiagą ir siunčia laboratoriniams tyrimams įtariamai diagnozei patvirtinti arba paneigti; 6.8. visų rūšių gyvūnams, kurie gali sirgti trichinelioze, atlieka trichinelių aptikimo mėsoje tyrimus; 6.9. nustačius gyvūnų užkrečiamąją ligą nedelsiant informuoja tiesioginį vadovą ir/ar kitą įgaliotą asmenį; 6.10. vertina higienos praktikos ir/ar RVASVT principais paremtas procedūras; 6.11. ima mėginius ir analizuoja gyvūniniuose produktuose esančių veterinarinių vaistų ir teršalų likučių atitiktį reikalavimams; 6.12. nustačius gamybos higienos, maisto saugos, gyvūnų gerovės reikalavimų trūkumus, informuoja VMVT Panevėžio departamentą apie privalomus veiksmus trūkumams pašalinti; 6.13. pildo Gyvūnų tikrinimo prieš skerdimą ir po skerdimo rezultatų registracijos žurnalą, rengia Gyvūnų tikrinimo prieš skerdimą ir po skerdimo rezultatų ataskaitą; 6.14. pagal kompetenciją savo veikloje įgyvendina kokybės sistemos programas ir darbo instrukcijas, numatytas kokybės vadove; 6.15. pagal kompetenciją pavaduoja kitą Panevėžio departamento vyriausiąjį veterinarijos gydytoją, jam nesant; 6.16. vykdo kitus vienkartinio pobūdžio Panevėžio departamento direktoriaus pavedimus. IV. SKYRIUS ATSAKOMYBĖ 7. Darbuotojas teisės aktų nustatyta tvarka atsako už savo pareigų tinkamą vykdymą. Susipažinau __________________________ (Parašas) __________________________ (Vardas ir pavardė) __________________________ (Data) |
|
Vertinimo metodai: | |
Dokumentų pateikimo būdas: | el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį) |
Pareigos: | |
Vardas, Pavardė: | |
Telefonas: | (8 5) 240 4361 |
El. paštas: | info@vmvt.lt |
Adresas: | Siesikų g. 19, LT-07170 Vilnius-10 |