Trečiadienis, lapkričio 13 d.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Paslaugų departamento Kauno apygardos paslaugų skyriaus vyriausiasis valstybinis veterinarijos gydytojas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 96865
Skelbimo data: 2024-06-07
Skelbimas galioja iki: 2024-06-21 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
Konkursą organizuojanti įstaiga: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
Pareigos: Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Paslaugų departamento Kauno apygardos paslaugų skyriaus vyriausiasis valstybinis veterinarijos gydytojas
Pareiginės algos koeficientas: 1,47
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2624,54
Darbo vieta (miestas): Kaunas
Informacija apie įstaigą: Pareigybei nustatytas pareiginės algos koeficientas - 1,47

Bus sudaroma neterminuota darbo sutartis, nustatomas 3 mėn. išbandymo terminas.

Darbo laiko norma - 40 val. per savaitę, suminė darbo laiko apskaita.

Darbo vieta - Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Paslaugų departamento Kauno apygardos paslaugų skyriaus.
Darbo funkcijų atlikimo vieta – UAB „Krekenavos agrofirma“, Mantvilonių k.,LT-57346 Kėdainių r.

Dokumentai, kuriuos būtina pateikti pretendentui: dokumentai (dokumentų patvirtintos kopijos), patvirtinantys ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį veterinarijos krypties išsilavinimą su magistro kvalifikaciniu laipsniu ar jam lygiaverte aukštojo mokslo kvalifikacija.

Olga Skripkauskienė
Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vyriausioji specialistė
Tel. Nr. (+370 5) 249 1643
El. p.: olga.skripkauskiene@vmvt.lt
Pareigybės aprašymas:
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus
2024 m. sausio 5 d.
įsakymu Nr. B1-20

(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus
2024 m. birželio 3 d.
įsakymo Nr. B1-633 redakcija)

VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
PASLAUGŲ DEPARTAMENTO
KAUNO APYGARDOS PASLAUGŲ SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO VALSTYBINIO VETERINARIJOS GYDYTOJO (18)
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. SKYRIUS
PAREIGYBĖ

1. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Paslaugų departamento Kauno apygardos paslaugų skyriaus (toliau – Skyrius) vyriausiasis valstybinis veterinarijos gydytojas yra darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį – I grupė.
2. Pareigybės lygis – A1.
3. Skyriaus vyriausiojo valstybinio veterinarijos gydytojo pareigybė reikalinga atliekant nuolatinį tikrinimą skerdžiamų gyvūnų ir ar maisto tvarkymo subjektai laikosi saugaus gyvūninių produktų tvarkymo taisyklių.
4. Šias pareigas einantis darbuotojas yra tiesiogiai pavaldus Skyriaus patarėjui.

II. SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

5. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
5.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį veterinarijos krypties išsilavinimą su magistro kvalifikaciniu laipsniu ar jam lygiaverte aukštojo mokslo kvalifikacija;
5.2. būti susipažinusiam ir darbe vadovautis Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos tarptautinėmis sutartimis, Europos Sąjungos teisės aktais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais kompetencijai priskirtas sritis;
5.3. mokėti dirbti šiomis kompiuterinėmis programomis: MS Word, MS Excel, MS Outlook, Internet Explorer;
5.4. išmanyti dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles;
5.5. mokėti kaupti, valdyti, sisteminti, apibendrinti informaciją, gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, teikti išvadas.

III. SKYRIUS
ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

6. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
6.1. kiekvieną dieną prieš darbo pradžią ir darbo metu atlieka stebėseną ar maisto tvarkymo subjektas užtikrina pagal įmonėje numatytas Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistemos procedūras:
6.1.1. gyvūnų gerovę;
6.1.2. ikioperacinę, operacinę ir pooperacinę higieną;
6.1.3. asmens higieną;
6.1.4. mokymus higienos ir darbo procedūrų klausimais;
6.1.5. vandens kokybę;
6.1.6. temperatūrą;
6.1.7. dezinfekciją (skerdyklos patalpų, įrangos, įrankių, transporto apdorojimą biocidinėmis priemonėmis), dezinsekciją (vabzdžių naikinimą), deratizaciją (graužikų naikinimą);
6.1.8. skerdenų ir vidaus organų tapatumą;
6.2. atlieka gyvūnų tikrinimą prieš skerdimą bei skerdenos ir kitų skerdimo produktų tikrinimą po skerdimo;
6.3. įvertina, ar maisto tvarkymo subjektas užtikrina tinkamus veterinarius-sanitarinius reikalavimus gyvūnų skerdimo, jų skerdenų apdorojimo, mėsos tvarkymo, šalutinių gyvūninių produktų ir kitų medžiagų surinkimo, tvarkymo, šalinimo grandinėse ir apie rezultatus informuoja tiesioginį vadovą;
6.4. skerdenas antspauduoja nustatytos formos antspaudais, užtikrina, kad sveikumo ženklas būtų dedamas tik ant skerdenų, pripažintų tinkamomis žmonių maistui;
6.5. atlieka stebėseną ar maisto tvarkymo subjektas imasi visų reikalingų priemonių, siekdamas išvengti mėsos užteršimo nustatytomis pavojingomis medžiagomis skerdimo metu, įskaitant apsvaiginimą ir nustatytų pavojingų medžiagų pašalinimą;
6.6. ima mėginius laboratoriniams tyrimams, tinkamai juos atrenka, identifikuoja ir nusiunčia kompetentingai laboratorijai;
6.7. esant įtarimams, ima iš gyvūnų organų patologinę medžiagą ir siunčia laboratoriniams tyrimams įtariamai diagnozei patvirtinti arba paneigti;
6.8. visų rūšių gyvūnams, kurie gali sirgti trichinelioze, atlieka trichinelių aptikimo mėsoje tyrimus;
6.9. atlieka trichineliozės, klinikinės ir patologinės medžiagos parazitologinius tyrimus, tyrimų duomenis registruoja registracijos žurnaluose, pildo ir registruoja mėginių tyrimų protokolus;
6.10. vykdo mėginių priėmimo ir trichineliozės parazitologiniams tyrimams naudojamų matavimo priemonių metrologinę patikrą, tikrina tyrimų įrenginių, kasdieninių ir periodinių temperatūrinių matavimo priemonių, įrangos valymo ir dezinfekavimo įrašus;
6.11. vykdo trichineliozės parazitologinių tyrimų metodų įteisinimo procedūras;
6.12. nustačius gyvūnų užkrečiamąją ligą nedelsiant informuoja tiesioginį vadovą ir/ar kitą įgaliotą asmenį;
6.13. vertina higienos praktikos ir/ar RVASVT principais paremtas procedūras;
6.14. ima mėginius ir analizuoja gyvūniniuose produktuose esančių veterinarinių vaistų ir teršalų likučių atitiktį reikalavimams;
6.15. nustačius gamybos higienos, maisto saugos, gyvūnų gerovės reikalavimų trūkumus, informuoja tiesioginį vadovą apie privalomus veiksmus trūkumams pašalinti;
6.16. pildo Gyvūnų tikrinimo prieš skerdimą ir po skerdimo rezultatų registracijos žurnalą, rengia Gyvūnų tikrinimo prieš skerdimą ir po skerdimo rezultatų ataskaitą;
6.17. pagal kompetenciją savo veikloje įgyvendina kokybės sistemos programas ir darbo instrukcijas, numatytas kokybės vadove;
6.18. pagal kompetenciją pavaduoja kitą Skyriaus darbuotoją, jam nesant;
6.19. vykdo kitus vienkartinio pobūdžio Skyriaus vedėjo ir/ar patarėjo pavedimus.

IV. SKYRIUS
ATSAKOMYBĖ

7. Darbuotojas teisės aktų nustatyta tvarka atsako už savo pareigų tinkamą vykdymą.
____________

Susipažinau
____________________________
(darbuotojo pareigos)
___________________________
(parašas)
____________________________
(vardas, pavardė)
____________________________
(data)


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8 5) 240 4361
El. paštas: info@vmvt.lt
Adresas: Siesikų g. 19, LT-07170 Vilnius-10
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.