Šeštadienis, gegužės 18 d.

Veiklos buhalterinės apskaitos skyriaus Vyriausiasis specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 90409
Skelbimo data: 2023-09-04
Skelbimas galioja iki: 2023-09-18
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
Konkursą organizuojanti įstaiga: Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
Pareigos: Veiklos buhalterinės apskaitos skyriaus Vyriausiasis specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – Fondo valdyba) organizuoja valstybinį socialinį draudimą ir administruodama Valstybinio socialinio draudimo fondo (toliau – Fondas) lėšas, kartu su Fondo valdybos teritoriniais skyriais (toliau kartu su Fondo valdyba – Sodra), užtikrina priskaičiuotų valstybinio socialinio draudimo įmokų surinkimą į Fondą, jų išieškojimą, teisingą duomenų tvarkymą, išmokų paskyrimą ir mokėjimą išmokų gavėjams.
Sodra teikia apie 70 paslaugų įvairiomis visuomenės grupėms, fiziniams, juridiniams asmenims bei organizacijoms, įstaigos veikla paremta procesais ir jų valdymu bei tobulinimu.
Fondo valdybos Veiklos buhalterinės apskaitos skyrius užtikrina Fondo valdybos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinių skyrių veiklos buhalterinės apskaitos, finansų planavimo, organizavimo ir kontrolės atlikimą.

Siūlome:
• įdomų ir dinamišką darbą profesionalioje komandoje;
• profesinio bei asmeninio tobulėjimo galimybes (mokymus, dalinimąsi patirtimi, darbą su didele sistema ir pan.);
• galimybę dirbti nuotoliniu būdu (2 dienas per savaitę).

Numatomas darbo užmokestis 1700-1900 Eur, neatskaičius mokesčių, (priklauso nuo turimos profesinio darbo patirties, kuri bus įvertinta priėmimo metu pagal pateiktus dokumentus). Taip pat teisės aktų nustatyta tvarka gali būti skiriamos priemokos, premijos ir materialinės pašalpos.
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus

2023 m. rugpjūčio 16 d. įsakymu Nr. V-330

VEIKLOS BUHALTERINĖS APSKAITOS SKYRIAUS VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Veiklos buhalterinės apskaitos skyriaus (toliau – Skyrius) vyriausiojo specialisto pareigybė yra specialistų grupės pareigybė.

2. Pareigybės lygis – A2.

II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:

3.1. Turėti aukštąjį ekonomikos, finansų ar apskaitos studijų krypties universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintą išsilavinimą arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu.

3.2. Turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį viešojo sektoriaus finansinės apskaitos srityje.

3.3. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartais (toliau – VSAFAS) ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, viešojo sektoriaus subjektų finansinę apskaitą ir finansinių ataskaitų sudarymą, gebėti juos taikyti praktiškai.

3.4. Išmanyti finansinės apskaitos ir vidaus kontrolės principus.

3.5. Būti susipažinusiam su dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklėmis, gebėti sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu, sisteminti, analizuoti, vertinti ir apibendrinti informaciją, rengti išvadas ir teikti pastabas bei pasiūlymus.

3.6. Mokėti dirbti kompiuteriu Microsoft Office programiniu paketu, gebėti naudotis veiklai reikalingomis kompiuterinėmis Lietuvos Respublikos valdžios ir valdymo institucijų duomenų bazėmis, informacinėmis sistemomis ir registrais.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

4. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:

4.1. Tvarko turto ir paslaugų apskaitą, įskaitant finansavimo sumų apskaitą, registruoja duomenis apskaitos sistemoje, teikia duomenis Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacinėje sistemoje (VSAKIS).

4.2. Apskaitos sistemoje registruoja ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių duomenis, pagrįstus nustatyta tvarka tinkamai įformintais ir patvirtintais apskaitos dokumentais, susijusiais su turto ar paslaugų įsigijimu, sąnaudų priskaitymu ir atsiskaitymais.

4.3. Užtikrina, kad, remiantis gautais apskaitos dokumentais, ūkinės operacijos ir ūkiniai įvykiai apskaitos sistemoje būtų užregistruoti laiku, teisėtai ir teisingai, atlikti apskaitos įrašai atitiktų ūkinių įvykių ir ūkinių operacijų turiniui.

4.4. Rengia ir teikia sąskaitas ir kitus su turto perdavimu, pardavimu, nurašymu susijusius dokumentus turto pirkėjams už aukcione parduotą turtą.

4.5. Kontroliuoja pirminių apskaitos dokumentų, turto nurašymo aktų užpildymo ir juose užfiksuotų apskaičiavimų teisingumą.

4.6. Vykdo atsiskaitymų kontrolę ir informuoja paslaugų gavėjus ir turto pirkėjus apie pradelstus mokėjimo terminus ir mokėtinas sumas.

4.7. Kontroliuoja su kuruojama sritimi susijusių Fondo valdybos direktoriaus įsakymų vykdymą, turto ir resursų tinkamą naudojimą.

4.8. Informuoja Skyriaus vedėją apie pastebėtus apskaitos tvarkymo, turto valdymo pažeidimus ar gresiančią žalą.

4.9. Pagal kompetenciją skiriamas ir dalyvauja Fondo valdybos komisijų darbe, įskaitant turto bei įsipareigojimų inventorizacijoje, nustatyta tvarka paruošia ir teikia inventorizacijos dokumentus, tikrina ar inventorizacijos dokumentai sudaryti teisingai.

4.10. Rengia su kuruojama sritimi susijusių Fondo valdybos direktoriaus įsakymų, raštų, ataskaitų, pažymų projektus.

4.11. Teikia siūlymus Skyriaus vedėjui dėl Skyriaus veiklos ir apskaitos procesų tobulinimo.

4.12. Rengia užduotis programinės įrangos, susijusios su Skyriaus funkcijų vykdymu, kūrimui ir tobulinimui bei dalyvauja testuojant sukurtą programinę įrangą.

4.13. Atsako, kad apskaitos sistemoje atliekamos tik teisėtos finansinės apskaitos operacijos, kurios įformintos Finansinės apskaitos įstatymo, VSAFAS, Fondo valdybos apskaitos politikos ir kitais teisės aktais reglamentuota tvarka.

4.14. Privalo laikytis teisės aktų, reglamentuojančių finansinės apskaitos tvarkymą bei asmens duomenų apsaugą, savo veikloje vadovautis Lietuvos Respublikos teisės aktais, Fondo valdybos įstatais, apskaitos politika, darbo sutartimi, šiais nuostatais, direktoriaus įsakymais, darbo tvarkos taisyklėmis ir kitomis tvarkomis, kurios užtikrina pavestų darbų vykdymą.

4.15. Formuoja bylas ir jose kaupia, sistemina ir saugo su šios pareigybės funkcijų vykdymu susijusius dokumentus iki perdavimo į Fondo valdybos archyvą pagal patvirtintą Fondo valdybos dokumentacijos planą.

4.16. Dalyvauja įgyvendinant Skyriaus veiklos planavimo, veiklos vertinimo, rizikos ir kokybės valdymo, korupcijos ir kitos nesąžiningos veiklos prevencijos bei Skyriaus dokumentų apskaitos ir saugojimo procedūras.

4.17. Atsako už tinkamą asmens duomenų ir kitos konfidencialios informacijos tvarkymą.

4.18. Nuolat gilina finansinės apskaitos ir kompiuterinio raštingumo žinias, kelia profesinę kvalifikaciją, savarankiškai stebi ir taiko teisės aktų pakeitimus apskaitos srityje.

4.19. Pavaduoja kitą Skyriaus specialistą jo nesant darbe, Skyriaus vedėjui pavedus.

4.20. Vykdo kitus, su Skyriaus funkcijomis susijusius, nenuolatinio pobūdžio Skyriaus vedėjo pavedimus.

Susipažinau,

___________________

(Parašas)

___________________

(Vardas, pavardė)

___________________

(Data)

________________________________

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8 5) 272 4864
El. paštas: info@sodra.lt
Adresas: Konstitucijos pr. 12-101, LT-09308 Vilnius
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.