Veiklos buhalterinės apskaitos skyriaus Vyriausiasis specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 92481
Skelbimo data: 2023-11-28
Skelbimas galioja iki: 2023-12-13 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Veiklos buhalterinės apskaitos skyriaus Vyriausiasis specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Informacija apie įstaigą:
Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – Fondo valdyba) yra viešojo administravimo įstaiga, organizuojanti socialinį draudimą ir vykdanti operatyvų Valstybinio socialinio draudimo fondo (toliau – Fondas) lėšų tvarkymą bei apskaitą.
Fondo valdybos Veiklos buhalterinės apskaitos skyrius tvarko Fondo valdybos veiklos finansinę apskaitą.

Siūlome:
Darbą vienoje didžiausių viešojo sektoriaus įstaigų.
Mentoriaus pagalbą pirmaisiais darbo mėnesiais.
Lankstų darbo grafiką (pasirenkant darbo pradžios ir pabaigos laiką) bei galimybę dalį darbo laiko dirbti nuotoliniu būdu.
Apmokamus kvalifikacijos tobulinimo kursus.
Parodžius tinkamą įsitraukimą, motyvaciją ir gerus darbo rezultatus – skatinimą piniginėmis išmokomis.
Numatomas darbo užmokestis 1700 – 1900 Eur, neatskaičius mokesčių (priklauso nuo turimos profesinio darbo patirties, kuri bus įvertinta priėmimo metu pagal pateiktus dokumentus), galima kintamoji dalis.

Fondo valdybos kontaktinis asmuo Marina Jermakova, Personalo valdymo skyriaus patarėja, tel. +370 650 76972, el. paštas marina.jermakova@sodra.lt.
Pareigybės aprašymas:

PATVIRTINTA

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus

2023 m. lapkričio 24 d. įsakymu Nr. V-451

VEIKLOS BUHALTERINĖS APSKAITOS SKYRIAUS VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I. PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Veiklos buhalterinės apskaitos skyriaus (toliau – Skyrius) vyriausiojo specialisto pareigybė yra specialistų grupės pareigybė.

2. Pareigybės lygis – A2.

II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

3. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:

3.1. Turėti aukštąjį matematikos mokslų, socialinių mokslų ar verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupės universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintą išsilavinimą arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu.

3.2. Turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį finansų valdymo, ekonomikos, apskaitos, audito arba kontrolės srityje.

3.3. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartais (toliau – VSAFAS) ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, viešojo sektoriaus subjektų finansinę apskaitą ir finansinių ataskaitų sudarymą, gebėti juos taikyti praktiškai.

3.4. Išmanyti finansinės apskaitos ir vidaus kontrolės principus.

3.5. Būti susipažinusiam su dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklėmis, gebėti sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu, sisteminti, analizuoti, vertinti ir apibendrinti informaciją, rengti išvadas ir teikti pastabas bei pasiūlymus.

3.6. Mokėti dirbti kompiuteriu Microsoft Office programiniu paketu, gebėti naudotis veiklai reikalingomis kompiuterinėmis Lietuvos Respublikos valdžios ir valdymo institucijų duomenų bazėmis, informacinėmis sistemomis ir registrais.

III. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

4. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:

4.1. Tvarko turto ir paslaugų apskaitą, registruoja duomenis apskaitos sistemoje, teikia duomenis reikalingus ataskaitoms parengti.

4.2. Valstybės biudžeto, apskaitos ir mokėjimo sistemos Viešojo sektoriaus finansinės apskaitos bendrajame posistemyje (toliau – FABIS) registruoja ūkinių operacijų duomenis, pagrįstus nustatyta tvarka tinkamai įformintais ir patvirtintais apskaitos dokumentais, susijusiais su turto ar paslaugų įsigijimu, sąnaudų priskaitymu ir atsiskaitymais.

4.3. Užtikrina, kad, remiantis gautais apskaitos dokumentais, ūkinės operacijos FABIS būtų užregistruoti laiku, teisėtai ir teisingai, atlikti apskaitos įrašai atitiktų ūkinių operacijų turiniui.

4.4. Rengia ir teikia sąskaitas ir kitus su turto perdavimu, pardavimu, nurašymu susijusius dokumentus turto pirkėjams už aukcione parduotą turtą.

4.5. Kontroliuoja pirminių apskaitos dokumentų, turto nurašymo aktų užpildymo ir juose užfiksuotų apskaičiavimų teisingumą.

4.6. Vykdo pirkimo, pardavimo, prekių ir paslaugų sutarčių apskaitą, sutarčių vykdymo kontrolę ir stebėseną bei atsiskaitymų kontrolę ir informuoja paslaugų gavėjus ir turto pirkėjus apie pradelstus mokėjimo terminus ir mokėtinas sumas.

4.7. Kontroliuoja su kuruojama sritimi susijusių Fondo valdybos direktoriaus įsakymų vykdymą, turto ir resursų tinkamą naudojimą.

4.8. Informuoja Skyriaus vedėją apie pastebėtus apskaitos tvarkymo, turto valdymo pažeidimus ar gresiančią žalą.

4.9. Pagal kompetenciją skiriamas ir dalyvauja Fondo valdybos komisijų darbe, įskaitant turto bei įsipareigojimų inventorizacijoje.

4.10. Rengia ir teikia inventorizacijos dokumentus, tikrina gautų inventorizacijos dokumentų teisingumą.

4.11. Rengia su kuruojama sritimi susijusių Fondo valdybos direktoriaus įsakymų, raštų, ataskaitų, pažymų projektus.

4.12. Teikia siūlymus Skyriaus vedėjui dėl Skyriaus veiklos ir apskaitos procesų tobulinimo.

4.13. Rengia užduotis programinės įrangos, susijusios su Skyriaus funkcijų vykdymu, kūrimui ir tobulinimui bei dalyvauja testuojant sukurtą programinę įrangą.

4.14. Atsako, kad apskaitos sistemoje registruojamos tik finansinės apskaitos dokumentais pagrįstos ūkinės operacijos, kurios įformintos Finansinės apskaitos įstatymo, VSAFAS, Fondo valdybos apskaitos politikos ir kitais teisės aktais reglamentuota tvarka.

4.15. Privalo laikytis teisės aktų, reglamentuojančių finansinės apskaitos tvarkymą bei asmens duomenų apsaugą, savo veikloje vadovautis Lietuvos Respublikos teisės aktais, Fondo valdybos įstatais, apskaitos politika, darbo sutartimi, šiais nuostatais, direktoriaus įsakymais, darbo tvarkos taisyklėmis ir kitomis tvarkomis, kurios užtikrina pavestų darbų vykdymą.

4.16. Formuoja bylas ir jose kaupia, sistemina ir saugo su šios pareigybės funkcijų vykdymu susijusius dokumentus iki perdavimo į Fondo valdybos archyvą pagal patvirtintą Fondo valdybos dokumentacijos planą.

4.17. Dalyvauja įgyvendinant Skyriaus veiklos planavimo, veiklos vertinimo, rizikos ir kokybės valdymo, korupcijos ir kitos nesąžiningos veiklos prevencijos bei Skyriaus dokumentų apskaitos ir saugojimo procedūras.

4.18. Atsako už tinkamą asmens duomenų ir kitos konfidencialios informacijos tvarkymą.

4.19. Nuolat gilina finansinės apskaitos ir kompiuterinio raštingumo žinias, kelia profesinę kvalifikaciją, savarankiškai stebi ir taiko teisės aktų pakeitimus apskaitos srityje.

4.20. Pavaduoja kitą Skyriaus specialistą jo nesant darbe, Skyriaus vedėjui pavedus.

4.21. Vykdo kitus, su Skyriaus funkcijomis susijusius, nenuolatinio pobūdžio Skyriaus vedėjo pavedimus.

Susipažinau,

___________________

(Parašas)

___________________

(Vardas, pavardė)

___________________

(Data)

________________________________

Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8 5) 272 4864
El. paštas: info@sodra.lt
Adresas: Konstitucijos pr. 12-101, LT-09308 Vilnius
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.