Finansininkas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 71142
Skelbimo data: 2021-05-31
Skelbimas galioja iki: 2021-06-14
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Lietuvos energetikos agentūra
Pareigos: Finansininkas
Pareiginės algos koeficientas: 0.00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Siūlomas darbo užmokestis nuo 2300 iki 2700 Eur (su mokesčiais).
Pareigybės aprašymas:

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS LIETUVOS ENERGETIKOS AGENTŪROS

FINANSININKO PAREIGYBĖS NUOSTATAI

I SKYRIUS

BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Viešosios įstaigos Lietuvos energetikos agentūros (toliau – Agentūra) finansininko pareigybės nuostatai (toliau – Nuostatai) nustato viešosios įstaigos Lietuvos energetikos agentūros finansininko (toliau – finansininkas) funkcijas, atsakomybę bei kvalifikacinius reikalavimus.

2. Agentūros finansininką skiria ir iš pareigų atleidžia, nustato jo pareiginį atlyginimą ir Lietuvos Respublikos darbo kodekso nustatyta tvarka darbo sutartį sudaro Agentūros direktorius, kuriam finansininkas yra tiesiogiai pavaldus.

3. Į finansininko pareigas priimamas asmuo su aukštuoju universitetiniu arba jam prilygintu išsilavinimu (magistro kvalifikaciniu laipsniu), buhalterinės apskaitos arba ekonomikos studijų krypties, turintis ne mažesnę kaip 5 metų darbo vyr. buhalterio (finansininko) pareigose bei ne mažesnę kaip 3 metų darbo biudžetinėje įstaigoje patirtį. Privalumas yra darbo su Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacine sistema (VSAKIS) ir Finansų valdymo ir apskaitos informacine sistema (FVAIS) patirtis. Finansininkas privalo nuolat kelti savo kvalifikaciją kursuose, seminaruose ir savarankiškai, tobulinti užsienio kalbų žinias. Jam nesant darbe (atostogos, komandiruotė, liga ir pan.), finansininko pareiginiuose nuostatuose numatytus atskirus darbus, susijusius su neatidėliotinais einamaisiais reikalais, vykdo buhalteris.

4. Finansininku negali būti skiriamas asmuo:

– nustatyta tvarka pripažintas neveiksniu, pagal įstatymus negalintis eiti šių pareigų;

– turintis neišnykusį teistumą dėl nusikaltimų ir (arba) baudžiamųjų nusižengimų finansų sistemai arba ekonomikai ir verslo tvarkai.

5. Savo veiklą finansininkas organizuoja vadovaudamasis Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos ir įmonių finansinės atskaitomybės įstatymais, Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartais ir kitais norminiais aktais, reglamentuojančiais buhalterinės apskaitos tvarkymą, metinių ir tarpinių finansinių ataskaitų, mokesčių deklaracijų, statistikos ataskaitų sudarymą ir jų pateikimą Agentūros savininko teises ir pareigas įgyvendinančiai institucijai, valstybės mokesčių, socialinio draudimo, statistikos ir kitoms institucijoms, taip pat Agentūros įstatais, apskaitos politika, finansų kontrolės taisyklėmis, šiais nuostatais bei Agentūros direktoriaus įsakymais ir nurodymais, Agentūros darbo tvarkos taisyklėmis, darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijomis bei šiais pareigybės nuostatais.

II SKYRIUS

FINANSININKO FUNKCIJOS

6. Organizuoti buhalterinę apskaitą ir finansų kontrolę Agentūroje, laikantis valstybės įstatymų, viešojo sektoriaus apskaitos ir atskaitomybės standartų (VSAFAS), Agentūros apskaitos politikos ir kitų norminių teisės aktų reikalavimų, įgyvendinti ir nuolat teikti pasiūlymus apskaitos politikos tobulinimui ir jos atnaujinimui bei užtikrinti, kad buhalterinių finansinių ataskaitų duomenys būtų teisingi ir laiku pateikti aukštesnėms institucijoms, imtis priemonių, kad būtų laiku sumokami mokesčiai ir kitos prievolės valstybei.

7. Kontroliuoti, kad būtų pilnai apskaitomas visas Agentūros patikėjimo teise valdomas turtas (valstybės naftos produktų atsargos, ilgalaikis turtas, piniginės lėšos, ir kitos materialinės vertybės), bei laiku dokumentuose fiksuojamos buhalterinės apskaitos operacijos, susijusios su turto judėjimu.

8. Imtis priemonių, kad būtų laiku išieškomos skolos iš debitorių ir esant reikalui siūlyti direktoriui perduoti atitinkamus dokumentus dėl skolų išieškojimo per teismą arba arbitražą. Vykdyti atsiskaitymų kontrolę.

9. Vykdyti išankstinę ir einamąją finansų kontrolę, kurios metu turi būti nustatoma, ar ūkinės operacijos bus atliekamos neviršijant patvirtintų sąmatų, ar tinkamai paruošti ūkinės operacijos dokumentai, ar ūkinės operacijos yra teisėtos, patikrinti ir pasirašyti bankinius mokėjimo dokumentus, darbo užmokesčio apskaičiavimo žiniaraščius, atskaitingų asmenų avanso apyskaitas.

10. Kontroliuoti, kad būtų laikomasi mokėjimo eiliškumo, teikiant pirmenybę atsiskaitymams su darbuotojais, valstybinio socialinio draudimo įstaiga ir valstybe.

11. Tvarkyti Agentūros dalininkų kapitalo perkainojimo, privalomojo ir kitų rezervų, sukaupto perviršio ar deficito apskaitą, vykdyti finansinių ataskaitų duomenų pateikimą į Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacinę sistemą (VSAKIS) ir šių duomenų administravimą, dirbti Finansų valdymo ir apskaitos informacinėje sistemoje (FVAIS), išrašyti Agentūros teikiamų paslaugų PVM sąskaitas faktūras ir kitus neatidėliotinus darbus.

12. Parengti tarpines ketvirtines ir metines Agentūros finansines ataskaitas bei kartu su kitų Agentūros skyrių vadovais rengti tarpines ketvirtines ir metines Agentūros veiklos ataskaitas ir jas nustatytais terminais pateikti pasirašyti direktoriui ir pateikti Agentūros savininko teises ir pareigas įgyvendinančiai institucijai, valstybės įmonei Registrų centrui, valstybės įmonei Turto bankui (pagal poreikį), finansinių ataskaitų auditą atliekančioms audito įmonėms, kitoms institucijoms, joms teisėtai reikalaujant.

13. Sudaryti, pateikti pasirašyti direktoriui ir Valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – VMI) laiku pateikti VMI patvirtintas mėnesines, ketvirčio ir metines mokesčių deklaracijas, nustatytais terminais deklaruoti mėnesinius pridėtinės vertės, pajamų mokesčio, metinius aplinkos taršos, ir kitus privalomus mokėti mokesčius valstybei.

14. Sudaryti, pateikti pasirašyti direktoriui ir Statistikos departamentui prie LR Vyriausybės arba teritorinėms statistikos įstaigoms laiku pateikti statistines ataskaitas, pagal Statistikos departamento prie LR Vyriausybės kiekvienų metų pradžioje pateikiamus nurodymus.

15. Sudaryti, pateikti pasirašyti Agentūros direktoriui ir Agentūros savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos Energetikos ministerijos Strategijos ir finansų valdymo skyriui laiku pateikti pavedimo vykdymo išlaidų sąmatas pagal atskirus sąnaudų straipsnius dėl Agentūros pavedimo vykdymo sąnaudų kompensavimo iš valstybės biudžeto bei išlaidų prekėms, paslaugoms ir turtui planą. Pavedimo vykdymo sutartyje nustatyta tvarka ir terminais teikti ketvirtines pavedimo vykdymo išlaidų sąmatos, plano, sąnaudų ir ilgalaikio turto įsigijimo ir kūrimo sąmatos ataskaitas, taip pat parengti, pateikti pasirašyti direktoriui ir pateikti kitą informaciją, susijusią su Agentūros skoliniais įsipareigojimais, dotacijomis ir subsidijomis, darbuotojų darbo apmokėjimo ir kitais finansiniais klausimais.

16. Dalyvauti Agentūros direktoriaus įsakymais paskirtų metinių ir mėnesinių turto, naftos produktų valstybės atsargų, atsiskaitymų inventorizacijos, panaudoto ir nusidėvėjusio turto nurašymo ir kitų komisijų darbe ir šias pareigas atlikti vadovaujantis Agentūroje galiojančiomis taisyklėmis, tvarkomis ar aprašais.

17. Kontroliuoti jam pavaldžių darbuotojų darbą, organizuoti inventorizacijų ir patikrinimų atlikimą Agentūros patikėjimo teise valdomų valstybės naftos produktų atsargų, ilgalaikio turto, piniginių lėšų, atsargų ir kitų materialinių vertybių saugojimo ir naudojimo vietose, naftos produktų valstybės atsargų ir kitų įstaigos atsargų netekčių bei panaudoto ilgalaikio ir trumpalaikio turto nurašymą.

18. Teikti pasiūlymus Agentūros direktoriui apskaitos politikos ir finansų kontrolės tobulinimo, apskaitos darbo organizavimo klausimais, taip pat dėl pavaldžių darbuotojų pareiginių atlyginimų, jų priedų ir premijų bei drausminių nuobaudų skyrimo.

19. Vykdyti kitus Agentūros direktoriaus pavedimus ir nurodymus.

_________________________
Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: -
El. paštas:
Adresas: Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Gedimino pr. 38
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.