Penktadienis, balandžio 19 d.

Finansų ir ekonomikos skyrius Vyriausiasis finansininkas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 81721
Skelbimo data: 2022-08-10
Skelbimas galioja iki: 2022-08-25
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Marijampolės ligoninė
Konkursą organizuojanti įstaiga: Viešoji įstaiga Marijampolės ligoninė
Pareigos: Finansų ir ekonomikos skyrius Vyriausiasis finansininkas
Pareiginės algos koeficientas: 2,150.70
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: -
Darbo vieta (miestas): Marijampolė
Informacija apie įstaigą:
Pareigybės aprašymas:

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS MARIJAMPOLĖS LIGONINĖS

FINANSŲ IR EKONOMIKOS SKYRIAUS VYRIAUSIOJO FINANSININKO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

  1. BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Šie pareiginiai nuostatai reglamentuoja viešosios įstaigos Marijampolės ligoninės (toliau - Ligoninė) Finansų ir ekonomikos skyriaus (toliau – Skyriaus) vyriausiojo finansininko pareigas, teises, atsakomybę ir atskaitomybę.
  1. Vyriausiąjį finansininką priima, atleidžia iš pareigų ir nustato jam atlyginimą Ligoninės direktorius teisės aktų nustatyta tvarka.
    1. Vyriausias finansininkas savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos įstatymais, lydimaisiais teisės aktais, Ligoninės įstatais, Ligoninės direktoriaus patvirtintais vidaus norminiais dokumentais ir šiais pareiginiais nuostatais

  1. BENDRIEJI IR SPECIALIEJI KVALIFIKACINIAI REIKALAVIMAI

  1. Darbuotojas, einantis vyriausiojo finansininko pareigas turi atitikti šiuos reikalavimus:

4.1.Mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją, nustatytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. gruodžio 24 d. nutarimu Nr. 1688 „Dėl valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų patvirtinimo ir įgyvendinimo“;

4.2.turėti aukštąjį ekonominį ar finansinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 5 metų buhalterio, finansininko ar ekonomisto darbo stažą.

4.3.išmanyti ir gebėti taikyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, bei kitus teisės aktus;

4.4.išmanyti buhalterinę ir finansų apskaitą reglamentuojančius įstatymus, apskaitos standartus;

4.5.išmanyti Finansų, kontrolės ir revizijos institucijų nutarimus, įsakymus, kitus metodinius ir norminius aktus, reglamentuojančius buhalterinės apskaitos ir ataskaitų sudarymo organizavimo klausimus, taip pat klausimus, susijusius su ūkine ir finansine įmonės veikla;

4.6.išmanyti Lietuvos Respublikos įstatymus, reglamentuojančius įmonių veiklą, mokesčius ir finansus;

4.7.išmanyti įmonės struktūrą, jos plėtros strategiją ir perspektyvą;

4.8.žinoti ūkinės veiklos operacijų įforminimo ir dokumentų registravimo apskaitos taisykles;

4.9.išmanyti finansinės atskaitomybės ataskaitų sudarymo tvarką ir terminus;

4.10. mokėti naudotis šiuolaikinėmis technologijomis ir ryšio priemonėmis (dokumentų rengimo ir apdorojimo programomis, interneto naršykle (-ėmis), elektroninio pašto programa (-omis) ir kt.).

  1. VYRIAUSIOJO FINANSININKO PAREIGOS

  1. Vyriausias finansininkas:

5.1. Organizuoja įstaigos ūkinės ir finansinės veiklos finansinę apskaitą ir kontroliuoja ekonomišką materialinių, darbo ir finansinių išteklių naudojimą pagal pateiktus dokumentus.

5.2. Pagal veikiančius įstatymus formuoja apskaitos politiką, atsižvelgdamas į įstaigos veiklos struktūrą ir ypatumus, parenka finansinės apskaitos sistemą bei apskaitos registrus.

5.3. Vadovauja sąskaitų plano rengimui ir priėmimui.

5.4. Vadovauja inventorizacijų organizavimui.

5.5. Vadovauja ūkinių operacijų finansinės informacijos apdorojimo technologijos dokumentų apyvartos kontrolei, kad finansinės apskaitos sąskaitos laiku ir tiksliai atspindėtų visas ūkines operacijas.

5.6. Kontroliuoja, kad finansinės apskaitos įrašai atitiktų ūkinių operacijų turinį, o visos ūkinės operacijos būtų dokumentuotos tinkamai ir pagal veikiančius įstatymus.

5.7. Užtikrina teisingą mokesčių apskaičiavimą ir jų deklaravimą laiku.

5.8. Užtikrina finansinės atskaitomybės sudarymą pagal finansinių sąskaitų duomenis.

5.9. Užtikrina racionalų įmonės ir jos padalinių finansinės apskaitos ir atsiskaitymų organizavimą, skatinant naudoti šiuolaikines technikos priemones ir informacines technologijas, kad finansinė informacija apie įmonės veiklą, jos materialinę padėtį, pajamas ir išlaidas būtų patikima ir formuojama teisingai bei pateikiama laiku.

  1. VYRIAUSIOJO FINANSININKO TEISĖS

  1. Vyriausias finansininkas turi teisę veikti įmonės finansų ir ekonomikos skyriaus vardu, atstovauti įmonės interesams bendradarbiaujant su kitais įmonės struktūriniais padaliniais ir kitomis organizacijomis ūkio, finansų ir kitais klausimais.
  2. Siūlyti įmonės direktoriui skirti, perkelti ar atleisti finansų ir ekonomikos skyriaus darbuotojus, skatinti juos ar bausti.
  3. Užklausti įmonės struktūrinių padalinių ir pačių specialistų reikiamos informacijos.
  4. Savarankiškai susirašinėti su struktūriniais įmonės padaliniais ir kitomis organizacijomis finansų ir ekonomikos skyriaus kompetencijos klausimais.

10. Bendradarbiauti su visų struktūrinių įmonės padalinių vadovais organizacijos, finansinės bei ūkinės veiklos klausimais.

11. Reikalauti iš įmonės direktoriaus (kitų vadovų) pagalbos, atliekant vyr. finansininko pareigas ir teises, numatytas šioje pareiginėje instrukcijoje.

12. Vyriausiojo finansininko nurodymai ir reikalavimai dėl apskaitos dokumentų įforminimo ir apskaitos tvarkymo yra privalomi visų įmonės skyrių ir tarnybų darbuotojams.

  1. VYRIAUSIOJO FINANSININKO ATSAKOMYBĖ

13. Vyriausias finansininkas atsako:

13.1. Už savo pareigų, numatytų šiuose pareiginiuose nuostatuose, netinkamą vykdymą ar nevykdymą pagal galiojantį Lietuvos Respublikos darbo kodeksą.

13.2. Už įstatymų pažeidimus, padarytus vykdant savo veiklą, pagal galiojančius Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų, baudžiamąjį ir civilinį kodeksus.

13.3. Už padarytą materialinę žalą, pagal galiojančius Lietuvos Respublikos darbo ir civilinį kodeksus.

Vertinimo metodai:
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: (8 343) 54264
El. paštas:
Adresas: Marijampolės sav. Marijampolės m. Palangos g. 1
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.