Maisto pramonės ir kokybės skyriaus Patarėjas (karjeros valstybės tarnautojas)

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 61452
Skelbimo data: 2024-12-03
Skelbimas galioja iki: 2024-12-17 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija
Konkursą organizuojanti įstaiga: Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija
Pareigos: Maisto pramonės ir kokybės skyriaus Patarėjas (karjeros valstybės tarnautojas)
Pareiginės algos koeficientas: 1,40
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 2499,56
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Žemės ūkio ministerijoje yra galimybė dirbti nuotoliniu būdu ir įtvirtintas lankstus darbo grafikas, t. y. galimybė pasirinkti darbo pradžios ir pabaigos laiką.
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS
TVARIOS ŽEMĖS ŪKIO GAMYBOS IR MAISTO PRAMONĖS DEPARTAMENTO
MAISTO PRAMONĖS IR KOKYBĖS SKYRIAUS
PATARĖJO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – VIII pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Administracinis reglamentavimas.
4. Administracinių sprendimų priėmimas.

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

5. kokybės politika maisto produktų tiekimo rinkai, perteklinių maisto produktų ir maisto švaistymo srityse, tvarkybos maitinimo įmonėse, vartotojų teisų apsaugos, maisto produktų saugos ir ženklinimo srityse, valstybės pagalbos teikimo kokybiškų produktų gamybai ir populiarinimui skatinti reglamentavimas.
6. įgyvendinti kokybės politiką maisto produktų tiekimo rinkai, perteklinių maisto produktų ir maisto švaistymo srityse, specialiųjų maisto produktų saugos ir ženklinimo reikalavimų, aplinkosauginių reikalavimų maistui viešuosiuose pirkimuose srityje, valstybės pagalbos teikimo kokybiškų produktų gamybai skatinti reglamentavimo, atstovavimo ministerijai spendžiant klausimus minėtais ir tvarkybos maitinimo įmonėse bei vartotojų teisų apsaugos aspektais.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

7. Apdoroja su administraciniu reglamentavimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su administraciniu reglamentavimu susijusios informacijos apdorojimą.
8. Nagrinėja prašymus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl administracinio reglamentavimo veiklų vykdymo arba prireikus koordinuoja prašymų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl administracinio reglamentavimo veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia sprendimus ir atsakymus arba prireikus koordinuoja sprendimų ir atsakymų rengimą.
9. Rengia ir teikia pasiūlymus su administraciniu reglamentavimu susijusiais klausimais.
10. Rengia išvadas dėl teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų bei jų įgyvendinimo arba prireikus koordinuoja išvadų dėl teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų bei jų įgyvendinimo rengimą.
11. Rengia teisės aktų projektus ir kitus dokumentus dėl administracinio reglamentavimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų dokumentų dėl administracinio reglamentavimo rengimą.
12. Stebi teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų, priemonių ir programų įgyvendinimą arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir kitų su administraciniu reglamentavimu susijusių dokumentų, priemonių ir programų įgyvendinimo stebėseną.
13. Apdoroja su administracinių sprendimų priėmimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su administracinių sprendimų priėmimu susijusios informacijos apdorojimą.
14. Nagrinėja prašymus ir skundus sudėtingais klausimais dėl administracinių sprendimų priėmimo veiklų vykdymo, rengia administracinius sprendimus ir atsakymus arba prireikus koordinuoja prašymų ir skundų sudėtingais klausimais dėl administracinių sprendimų priėmimo veiklų vykdymo nagrinėjimą arba prireikus koordinuoja administracinių sprendimų ir atsakymų rengimą.
15. Rengia ir teikia informaciją su administracinių sprendimų priėmimu susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su administracinių sprendimų priėmimu susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
16. Rengia ir teikia pasiūlymus su administracinių sprendimų priėmimu susijusiais klausimais.
17. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl administracinių sprendimų priėmimo arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl administracinių sprendimų priėmimo rengimą.
18. Organizuoja administracinių sprendimų priėmimo procesą arba prireikus koordinuoja administracinių sprendimų priėmimo proceso organizavimą.
19. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
20. Pagal kompetenciją rengia ar dalyvauja rengiant reikiamą medžiagą (pozicijas, ataskaitas, atsakymus į klausimynus pagal ekspertų ir tarptautinių organizacijų prašymus, pranešimus pasitarimams bei tarptautinėms konferencijoms ir kt.)..
21. Pagal kompetenciją dalyvauja ministerijos, kitų valstybės ir savivaldybių institucijų sudaromose komisijose ar darbo grupėse, taip pat žemės ūkio ministro tvirtinamų projektų valdymo darbo grupių veikloje..
22. Pagal kompetenciją bendradarbiauja su ES ir kitų šalių institucijomis bei organizacijomis..
23. Pagal kompetenciją dalyvauja ES Tarybos Žemės ūkio klausimų darbo grupės Perdirbtų žemės ūkio produktų ženklinimo pogrupyje, ES Tarybos Codex Alimentarius darbo grupės Maisto ženklinimo pogrupyje, ES Tarybos Maisto produktų darbo grupėje, Europos Komisijos reglamento Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą pateikimo vartotojams darbo grupėje ir kitose darbo grupėse..
24. Pagal kompetenciją organizuoja informacijos sklaidą gamintojams bei visuomenei..

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

25. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
25.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
25.2. studijų kryptis – maisto technologijos (arba);
25.3. studijų kryptis – visuomenės sveikata (arba);
25.4. studijų kryptis – maisto studijos (arba);
25.5. studijų kryptis – viešasis maitinimas (arba);
arba:
25.6. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
25.7. darbo patirties sritis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
25.8. darbo patirtis srityje – 2 metai;
26. Užsienio kalba (-os) ir jos (-ų) mokėjimo lygis:
26.1. anglų (B2).

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

27. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
27.1. komunikacija - 5 lygis;
27.2. analizė ir pagrindimas - 5 lygis;
27.3. patikimumas ir atsakingumas - 4 lygis;
27.4. organizuotumas - 4 lygis;
27.5. vertės visuomenei kūrimas - 4 lygis.
28. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
28.1. informacijos valdymas - 4 lygis;
28.2. įžvalgumas - 4 lygis.
29. Profesinė kompetencija:
29.1. veiklos planavimas - 4 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Tvarios žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento Maisto pramonės ir kokybės skyriaus Skyriaus vedėja
Vardas, Pavardė: Jolita Martutaitytė
Telefonas: +37052391162
El. paštas: jolita.martutaityte@zum.lt
Adresas: Gedimino pr. 19, LT-01103 Vilnius
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.