Šeštadienis, birželio 15 d.

Narkotikų ir jų prekursorių kontrolės skyrius Vyriausiasis specialistas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 11734
Skelbimo data: 2023-07-20
Skelbimas galioja iki: 2023-07-27
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas
Konkursą organizuojanti įstaiga: Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas
Pareigos: Narkotikų ir jų prekursorių kontrolės skyrius Vyriausiasis specialistas
Pareiginės algos koeficientas: 9.50
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 1,767.00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: https://ntakd.lrv.lt/
Pareigybės aprašymas:
Pareigybės aprašymas
NARKOTIKŲ, TABAKO IR ALKOHOLIO KONTROLĖS DEPARTAMENTO
NARKOTIKŲ IR JŲ PREKURSORIŲ KONTROLĖS SKYRIUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.
2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.

II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS

3. Priežiūra ir kontrolė.
4. Teisė.

III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA

5. veiklos, susijusios su moksliniams tyrimams naudojamų I, II ir (ar) III sąrašų narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir į Narkotinių ir psichotropinių medžiagų, leidžiamų vartoti medicinos tikslams ir (ar) naudoti pramonės, nesusijusios su farmacijos produktais, tikslams IV sąrašą įrašytų medžiagų apyvartos kontrolė, stebėsena ir informacijos analizė; narkotinių ir psichotropinių medžiagų reklamos ir uždraustos informacijos skleidimo viešoje erdvėje priežiūra ir analizė.
6. Teisės aktų projektų, priklausančių Narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekursorių kontrolės ir rizikos vertinimo skyriaus (toliau - Skyrius) kompetencijai, rengimas.

IV SKYRIUS

FUNKCIJOS

7. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.
8. Atlieka priežiūros ir (ar) kontrolės veiklas arba prireikus koordinuoja priežiūros ir (ar) kontrolės veiklų atlikimą.
9. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl priežiūros ir (ar) kontrolės vykdymo arba prireikus koordinuoja skundų ir dokumentų sudėtingais klausimais dėl priežiūros ir (ar) kontrolės vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus arba prireikus koordinuoja atsakymų rengimą.
10. Rengia ir teikia informaciją su priežiūra ir (ar) kontrole susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su priežiūra ir (ar) kontrole susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.
11. Rengia ir teikia pasiūlymus su priežiūra ir (ar) kontrole susijusiais klausimais.
12. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl priežiūros ir (ar) kontrolės arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl priežiūros ir (ar) kontrolės rengimą.
13. Atlieka teisės aktų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo stebėseną, analizę ir vertinimą arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo stebėseną, analizę ir vertinimą.
14. Vertina teisės aktų projektus, sutartis ir kitus su teisės klausimais susijusius dokumentus arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų, sutarčių ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų vertinimą, rengia teisines išvadas arba prireikus koordinuoja teisinių išvadų rengimą.
15. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
16. Renka duomenis apie juridinių asmenų, turinčių specialųjį leidimą moksliniams tyrimams naudoti I, II ir (ar) III sąrašų narkotines ir psichotropines medžiagas, naudojamų medžiagų apyvartą, analizuoja ir vertina informaciją, pateiktą į Prekursorių teisėtos apyvartos kontrolės informacinę sistemą (PTAKIS).
17. Renka duomenis apie į Narkotinių ir psichotropinių medžiagų, leidžiamų vartoti medicinos tikslams ir (ar) naudoti pramonės, nesusijusios su farmacijos produktais, tikslams IV sąrašą įrašytų medžiagų (toliau –IV narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašas) apyvarta, analizuoja ir vertina informaciją pateiktą į PTAKIS.
18. Tiria teisėtos veiklos, susijusios su moksliniams tyrimams naudojamų I, II ir (ar) III sąrašo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis , ir IV narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašo medžiagomis galimus pažeidimus. Surašo Administracinių nusižengimų protokolus, rengia procesinius dokumentus ir atstovauja Departamentą teismuose.
19. Tiria galimus pažeidimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų reklamos ir uždraustos informacijos skleidimo viešoje erdvėje. Surašo Administracinių nusižengimų protokolus, rengia procesinius dokumentus ir atstovauja Departamentą teismuose.
20. Pagal Skyriaus kompetenciją rengia ir atnaujina informaciją Departamento svetainėje bei daugiafunkciniame konsultavimo modelyje, teikia siūlymus dėl scheminio informacijos išdėstymo, dokumentų ir jų nuorodų talpinimo į sistemą ir jų susiejimo.
21. Rengia informaciją ir ataskaitas apie veiklos priežiūrą, susijusią su moksliniams tyrimams naudojamomis I, II ir (ar) III sąrašų narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir apie IV narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašo medžiagomis.

V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI

22. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
22.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
22.2. studijų kryptis – teisė.
22.3. darbo patirties sritis – teisinio darbo patirtis;
22.4. darbo patirtis srityje – ne mažiau kaip 1 metai;
23. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:
23.1. kalba - anglų;
23.2. kalbos mokėjimo lygis – B1.

VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS

24. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
24.1. vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis;
24.2. organizuotumas - 3 lygis;
24.3. patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;
24.4. analizė ir pagrindimas - 4 lygis;
24.5. komunikacija - 3 lygis.
25. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:
25.1. kontrolės ir priežiūros proceso valdymas - 3 lygis.
26. Profesinė kompetencija:
26.1. teisės išmanymas - 3 lygis.


Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Pareigos: Narkotikų ir jų prekursorių kontrolės skyrius Skyriaus vedėjas
Vardas, Pavardė: Rima Mačiūnienė
Telefonas: +37064033522
El. paštas: rima.maciuniene@ntakd.lt
Adresas: Šv. Stepono g. 27, LT-01312 Vilnius
Skelbimas publikuojamas iki: 2023-07-27
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.