Strategijos ir inovacijų skyriaus vedėjas

Konkursą organizuojančios įstaigos kontaktai išsamesnei informacijai:

Skelbimo nr.: 94738
Skelbimo data: 2024-03-20
Skelbimas galioja iki: 2024-04-04 (imtinai)
Konkursą inicijuojanti įstaiga: Nacionalinis vėžio institutas
Konkursą organizuojanti įstaiga:
Pareigos: Strategijos ir inovacijų skyriaus vedėjas
Pareiginės algos koeficientas: 0,00
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: 0,00
Darbo vieta (miestas): Vilnius
Informacija apie įstaigą: Visa išsami informacija apie konkurso metu vertinamas papildomas kompetencijas ir reikalingus pateikti dokumentus yra skelbiama interneto svetainėje www.nvi.lt, skiltyje Veikla - Darbo pasiūlymai.
Pareigybės aprašymas:
STRATEGIJOS IR INOVACIJŲ
SKYRIAUS VEDĖJO
PAREIGINIAI NUOSTATAI

2024- - Nr. P8-
Vilnius

I SKYRIUS
BENDRIEJI REIKALAVIMAI

1. Nacionalinio vėžio instituto (toliau – Institutas) Strategijos ir inovacijų skyriaus (toliau - Skyrius) vedėjo pareigybė, skirta užtikrinti tinkamą Instituto strateginio planavimo, inovacijų plėtros ir projektinių veiklų proceso įgyvendinimą.
2. Pareigybės lygis ir lygio kategorija – A1-1.
3. Skyriaus vedėjas pavaldus direktoriui. Skyriaus vedėjui pavaldūs visi Skyriuje dirbantys darbuotojai.
4. Vykdydamas darbo funkcijas, darbuotojas laikosi Instituto darbuotojų elgesio kodekso, vidaus darbo tvarkos taisyklių, vadovaujasi pareiginiais nuostatais, Instituto direktoriaus įsakymais, patvirtintomis procedūromis, tvarkomis, taisyklėmis, kitais norminio pobūdžio teisės aktais bei galiojančiais Lietuvos Respublikos teisės aktais, laikosi darbo saugos, priešgaisrinės, elektrosaugos reikalavimų, žino veiksmus ekstremalių situacijų atvejais.

II SKYRIUS
REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

5. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus:
5.1. turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities ekonomikos ar vadybos mokslų krypties išsilavinimą su magistro kvalifikaciniu laipsniu;
5.2. turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį sveikatos sistemos, strateginio valdymo ir (ar) planavimo, projektų valdymo ir (ar) administravimo įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų, tarptautinės paramos, valstybės biudžeto investicijų ar kitų nacionalinių fondų projektus taikomosios biomedicinos ar onkologijos srityje;
5.3. mokėti valstybinę kalbą pagal trečiąją valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją, nustatytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. gruodžio 24 d. nutarimu Nr. 1688 „Dėl valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų patvirtinimo ir įgyvendinimo“;
5.4. mokėti bent vieną iš trijų Europos Sąjungos darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių);
5.5. būti susipažinusiam ir gebėti taikyti asmens sveikatos priežiūros įstaigų ir valstybinių mokslinių tyrimų institutų veiklą, strateginį ir valstybės investicijų planavimą bei įgyvendinimą, valstybės turto valdymą, Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos teikimą reglamentuojančius teisės aktus, tarptautinio bendradarbiavimo principus;
5.6. gebėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją, rengti išvadas ir teikti pasiūlymus;
5.7. gebėti nustatyti rizikingas Skyriaus veiklos sritis ir siūlyti tinkamas rizikų valdymo priemones;
5.8. išmanyti antikorupcinės aplinkos įgyvendinimo priemones;
5.9. turėti lyderio kompetencijų ir gebėti jas taikyti veikloje – gebėti perteikti įstaigos viziją, misiją, tikslus ir įkvėpti jų siekti, suteikti reikalingą emocinę paramą, įtraukti į sprendimų priėmimą, ugdyti, kurti pozityvią darbo aplinką;
5.10. turėti vadybinių kompetencijų ir gebėti jas taikyti veikloje – turėti strateginį požiūrį, t. y. gebėti tikslus suderinti su valstybės prioritetais, įvertinti platesnį kontekstą, numatyti ateities galimybes ir gebėti jomis pasinaudoti, mokėti organizuoti bei valdyti veiklą, t. y. gebėti nustatyti veiklos prioritetus, organizuoti ir koordinuoti veiklą, užtikrinant tikslų įgyvendinimą;
5.11. žinoti dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles, kokybės vadybos sistemos dokumentus, reglamentuojančius pareigybės funkcijų vykdymą;
5.12. gebėti sklandžiai reikšti mintis žodžiu ir raštu;
5.13. gebėti naudotis šiuolaikinėmis technologijomis ir ryšio priemonėmis (dokumentų rengimo ir apdorojimo programomis, interneto naršyklėmis, elektroninio pašto programomis ir kt);
5.14. darbo organizavimo ir planavimo metodus;
5.15. komandinio darbo ir valdymo principus;
5.16. darbo saugos, saugumo technikos, priešgaisrinės saugos pagrindus;
5.17. Instituto vidaus darbo tvarkos taisykles;
5.18. kokybės vadybos sistemos principus, susijusius su viešosios įstaigos organizacine veikla;
5.19. gebėti savarankiškai planuoti, organizuoti savo veiklą, pasirinkti problemų sprendimo būdus ir darbo metodus, analitiškai vertinti ir apibendrinti problemas ir teikti siūlymus, kaupti ir sisteminti informaciją.

III SKYRIUS
SKYRIAUS VEDĖJO FUNKCIJOS

6. Organizuoja, koordinuoja ir kontroliuoja Skyriaus darbą, įgyvendinant Skyriui pavestų uždavinių ir funkcijų vykdymą, užtikrina efektyvų Instituto turto ir lėšų panaudojimą, rūpinasi darbuotojų kvalifikacija, užtikrina darbuotojų saugą ir sveikatos apsaugą.
7. Organizuoja ir koordinuoja Instituto strateginio planavimo, projektinių ir plėtros veiklų rengimo ir įgyvendinimo procesą, koordinuoja ir dalyvauja Instituto strateginio veiklos plano rengime, teikia siūlymus Instituto strateginiams tikslams nustatyti.
8. Koordinuoja ir dalyvauja rengiant ir įgyvendinant Instituto strateginius ilgalaikius/ trumpalaikius veiklos planus, tarpines ir metines ataskaitas.
9. Vertina Instituto strateginių planų įgyvendinimą ir teikia išvadas ir siūlymus Instituto direktoriui strateginiam veiklos planui tikslinti ir (ar) įgyvendinimui efektyvinti.
10. Pagal kompetenciją ir veiklos sritis prisideda prie Instituto lyderystės sveikatos inovacijų ir technologijų srityje.
11. Koordinuoja Lietuvos ir tarptautinius projektus ir iniciatyvas, kuriose dalyvauja Institutas.
12. Siekiant vystyti ir plėsti Instituto veiklą, vykdo suinteresuotų Lietuvos ir užsienio įstaigų, įmonių, organizacijų bei investuotojų paiešką ir pritraukimą, plėtoja tarpinstitucinį ir tarptautinį bendradarbiavimą.
13. Teikia Instituto padaliniams informaciją apie Lietuvos ir užsienio įstaigų, įmonių, organizacijų bei investuotojų interesų sritis, siūlymus bendradarbiauti projektinėse ir kitose Instituto veiklose.
14. Inicijuoja ir koordinuoja Instituto veiklas, susijusias su Instituto mokslo ir (ar) klinikinės veiklos vystymu, plėtra, inovacijų skatinimu bei diegimu.
15. Užtikrina projektinių veiklų įgyvendinimą pagal Instituto procedūras ir atsiradus rizikoms inicijuoja veiksmus rizikų valdymui projektų įgyvendinimui užtikrinti.
16. Komunikuoja su projektus įgyvendinančiomis agentūromis, ministerijomis ir kitomis įstaigomis projektinių veiklų įgyvendinimo klausimais bei užtikrinti savalaikius veiksmus, nuo kurių priklauso skiriamas patvirtintas finansavimams.
17. Pagal kompetenciją konsultuoja Instituto padalinius strateginio ir projektinių veiklų planavimo ir įgyvendinimo klausimais.
18. Pagal poreikį dalyvauja susirinkimuose, komisijų ir darbo grupėse, posėdžiuose bei kituose pasitarimuose, kuriuose svarstomi mokslo, mokymo, plėtros bei bendros organizacinės veiklos klausimai.
19. Vertina Instituto padalinių pateiktus poreikių projektus, paraiškas valstybės biudžeto ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo ar kitoms lėšoms, skirtoms Instituto veiklai ir jos vystymui užtikrinti, rengia su tuo susijusius dokumentus.
20. Pagal kompetenciją vertina, stebi Instituto veiklos rezultatus, teikia išvadas ir siūlymus veiklos efektyvumui gerinti.
21. Konsultuoja Skyriaus darbuotojus, suteikia jiems reikiamą informaciją priskirtų funkcijų atlikimui.
22. Dalyvauja Instituto akreditacijos procese pagal Europos vėžio institutų organizacijos (OECI) reikalavimus ir kvalifikuotai pagal savo kompetenciją dalyvauja rengiant kokybės vadybos dokumentus.
23. Inicijuoja ryšių užmezgimą, palaikymą ir nuolatinę komunikaciją su nacionalinėmis, užsienio ir tarptautinėmis organizacijomis, Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos institucijomis bei įstaigomis, kitais Instituto padaliniais.
24. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.

IV SKYRIUS
SKYRIAUS VEDĖJO TEISĖS

25. Gauti darbui būtiną informaciją Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.
26. Turėti saugias ir sveikas darbo sąlygas.
27. Tobulinti profesinę kvalifikaciją.
28. Teikti siūlymus, kaip gerinti Skyriaus ir (ar) įstaigos veiklos procesus, darbo sąlygas.
29. Turi ir kitų teisių, nustatytų Lietuvos Respublikos teisės aktais.

V SKYRIUS
SKYRIAUS VEDĖJO ATSAKOMYBĖ

30. Skyriaus vedėjas atsakingas už:
30.1. tinkamo ir savalaikio darbo organizavimą Skyriuje;
30.2. Skyriuje esančių materialinių vertybių apskaitą ir saugumą;
30.3. kokybišką šiuose pareiginiuose nuostatuose nustatytų funkcijų, teisėtų tiesioginio vadovo pavedimų vykdymą bei Skyriaus darbuotojų funkcijų vykdymo kontrolę;
31. Už padarytas klaidas, aplaidumą, netinkamą priskirtų funkcijų vykdymą ar bioetikos reikalavimų pažeidimą, padarytą žalą Institutui ar kitiems asmenims, taip pat už suteiktų teisių ir įgaliojimų viršijimą atsako Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.
_____________________________
- Pareigybės lygis ir kategorija A1-1
- Pilna darbo laiko norma (40 val. per savaitę)
- Darbo užmokestis prieš mokesčius nuo 2867,07 iki 3379,58 Eur (atsižvelgiant į profesinio darbo stažą, su vadovavimo priedu)
- Šias pareigas einantis darbuotojas į pareigas priimamas konkurso būdu ir su juo sudaroma terminuota darbo sutartis penkerių metų laikotarpiui
- Darbo pradžia derinama individualiai

Pretendento atrankos būdas: testas žodžiu (pokalbis).
Dokumentų pateikimo būdas: el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį)
Pareigos:
Vardas, Pavardė:
Telefonas: 8 5 278 6700
El. paštas: administracija@nvi.lt
Adresas: Vilniaus m. sav. Vilniaus m. Santariškių g. 1
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.