Naujienos
Ekologijos principai organizuojant įmonės renginį
Viena iš populiariausių šiuo metu – ekologija ir atsakingas vartojimas. Įgyvendinimo būdų yra išties nemažai: atsakingai parinkta vieta, maistas, vienkartiniai indai ir t. t. Taigi, ką ir kaip panaudoti ar pritaikyti patiems organizuojant įmonės renginį?
Vieta ir transportas
Vienas iš pirmųjų dalykų, į kurį verta atkreipti dėmesį, yra atsakingai parinka vieta ir transporto priemonės. Vasaros metu rekomenduojama rinktis atviras erdves lauke: tai puikus būdas sutaupyti elektros energijos ir išvengti išlaidų, skirtų patalpos nuomai.
Kitas aspektas, į kurį verta atsižvelgti sprendžiant dėl renginio vietos – ji neturėtų būti labai nutolusi nuo biuro. Tai nereiškia, kad ji turi būti vos už kelių žingsnių, tiesiog jei svarstote apie dvi panašias sodybas, įrengtas atokiau nuo miesto, patartina pasirinkti esančią arčiau. Taip ne tik sutaupoma laiko, bet ir kuro – dėl to turėtų ypač apsidžiaugti vykstantys nuosavu automobiliu.
Be to, tai didelis privalumas ir organizatoriams, nes visus reikalingus daiktus, tokius kaip maistas, vienkartiniai indai, žaidimai ir pan., galima pervežti daug greičiau ir paprasčiau. Jei norite dar labiau sumažinti anglies dvideginio likučius, t. y. ir pasirūpinti švaresne aplinka, į sodybą ar kitą vietą rekomenduojama vykti autobusu arba bent jau užpildytais automobiliais. Neretai toks keliavimo būdas būna ir pigesnis.
Maisto ir gėrimų patiekimas
Kitas itin svarbus dalykas organizuojant ekologijos principais paremtą įmonės šventę, mokymus ar kita – apgalvotas maisto ir gėrimų pateikimas. Tokių renginių metu naudoti įprastus indus dažniausiai nėra patogu (ypač, jei viskas vyksta lauke), todėl vienas iš geriausių ir patogiausių pasirinkimų tokiais atvejais galėtų būti vienkartiniai indai iš lengvai perdirbamų medžiagų. Šiandien jie atrodo labai stilingai ir tinka beveik prie visko.
Atsižvelgdami į savo poreikius, galite rinktis iš plataus asortimento: siūlomos įvairių formų (apvalios, keturkampės) lėkštės iš palmių lapų, mediniai šaukšteliai, šakutės, peiliai, popieriniai arba iš cukranendrių pagaminti puodeliai ir kartoninės maisto dėžutės. Naudodami tokius indus ir įrankius galite ne tik mėgautis skaniu maistu bei gėrimais, bet ir saugoti aplinką.
Medžiagos, iš kurių pagamintos tokios priemonės, yra lengvai perdirbamos, o patekusios į aplinką laikui bėgant be vargo suyra. Taigi, jei susižavėjote ekologijos ir atsakingo vartojimo principais paremto įmonės renginio idėja ir norite nustebinti visus jo dalyvius, tokie vienkartiniai indai ir įrankiai – tai, ką verta išbandyti.
Atliekų tvarkymas
Dažniausiai įmonės šventėse, mokymuose ar pan. dalyvauja pakankamai daug žmonių, todėl natūralu, kad šiukšlių išvengti nepavyksta. Ekologiško renginio idėja neatsiejama nuo atsakingo ir tinkamo atliekų tvarkymo, taigi, rekomenduojama tuo pasirūpinti iš anksto. Tam, kad šiukšles rūšiuoti būtų paprasčiau, patariama įsigyti specialias šiukšliadėžes, kurių talpą galite pasirinkti atsižvelgdami į individualius poreikius.
Svarbu paminėti, kad tokias priemones vėliau sėkmingai galima panaudoti ir biure, todėl ši investicija – tikrai atsiperkanti. Šiukšliadėžės rūšiavimui gali ypač praversti virtuvėje, kur dažniausiai susikaupia daug maisto ir gėrimų pakuočių, indų (plastikinių, stiklinių, popierinių) ar organinių atliekų.
Jei žavitės ekologija ir norite kurti atsakingos įmonės įvaizdį, šie patarimai gali būti išties naudingi. Apgalvodami detales, tokias kaip renginio vieta, transportas, maisto ir gėrimų pateikimui skirti vienkartiniai indai ir tinkamas atliekų tvarkymas, sukursite ne tik puikią šventę ar mokymus kolektyvui, bet ir pasirūpinsite švaresne aplinka. Tai – dviguba pridėtinė vertė kiekvienai įmonei.
Užs. nr. 20190821-01