Naujienos
Kaip išsirinkti kokybiškus mėsos gaminius?
Nors turime
galimybę rinktis iš gausybės patiekalų ir produktų, dauguma, išbandę įvairių
šalių maistą, grįžtame prie nuo seno pamėgtų tradicinių lietuviškų mėsos
gaminių. Ir kokie gi būtų lietuvio pusryčiai be sotaus ir kvapnaus sumuštinio
su kaimiška dešra ar tradiciniu kumpiu prie kavos ar arbatos? Deja, kartais
įsigijus iš pažiūros gerų mėsos gaminių, tenka nusivilti jų skoniu bei kokybe. Taigi,
prieš perkant mėsos gaminius, verta perskaityti informaciją ir pirkti tik
kokybiškus produktus.
Daugelis pamatę
prekybos vietose puikios prekybinės išvaizdos gaminius nesuabejojame jų skoniu
ar kokybe. Tačiau neretai nusiviliame vos jų paragavę. Užrašai ant pakuotės
“naminis“, kaimiškas“, „močiutės“ pasirodo buvę tik marketingo triukai. Vis
dėlto esama galimybių įsigyti tikrai gardžių ir išties natūralių ūkininkų
siūlomų mėsos gaminių. Tokie mėsos gaminiai
yra švieži, gali būti pristatomi tiesiai į namus. Rasime platų mėsos gaminių
asortimentą, galėsime mėgautis rūkytais ar vytintais kumpiais, šaltai rūkytomis
ar vytintomis dešromis, šviežiomis ar kepimui skirtomis dešrelėmis.
Gero skonio
kokybiškų mėsos gaminių derėtų dairytis ūkininkų turgeliuose, kuriuose siūlomi
naminiai pagal tradicinius receptus pagaminti produktai.
Jei nemėgstate
apsipirkti turguose, galite rinktis mažas krautuvėles, kuriose prekiaujama
patikima produkcija. Ją tiekia vietiniai ūkininkai ir mažos įmonės,
puoselėjančios kokybę bei natūralumą. Tokių įmonių bei ūkininkų gaminiuose
nenaudojami maisto priedai bei dažikliai, kurių plačius sąrašus aptiktume
prekybos centrų siūlomuose gaminiuose.
Visų patogiausia
būtų kokybiškų mėsos ir kitų gaminių įsigyti neišėjus iš namų. Ir tai nėra tik
svajonė. Tai reali galimybė. Kokybiškus mėsos gaminius, daržovių, šaldytos
produkcijos ar šviežios mėsos galima užsisakyti ir įsigyti internetu. Tai
atlikti galima bet kuriuo metu, per pietų pertrauką darbe, po darbo grįžus į namus,
vėlyvą vakarą ar ankstyvą rytą. Pasirinkti produktai bus pristatomi tiesiai į
namus.
Tradicinio skonio
mėsos gaminiai neatsiejami nuo kasdienio lietuvių stalo. Be jų sunkiai
įsivaizduojamos šventės ir kasdieniai
užkandžiai. Tai puiki dovana emigravusiems draugams bei užsienio svečiams.