Naujienos
Lietuviai – ištikimi bandelių mėgėjai
Pasak gamintojų, šalies vartotojai pirmenybę teikia klasikiniams gaminiams – kruasanams ir saldžioms bandelėms su įdarais.
Rugsėjo pabaigoje vykdytos apklausos duomenimis, 41 proc. respondentų bandeles ir kitus konditerijos gaminius perka keletą kartų per mėnesį. Gerokai dažniau – keletą kartų per savaitę – šiuos gaminius perka beveik trečdalis, arba 27 proc., apklaustųjų.
„Saldūs kepiniai Lietuvoje yra itin mėgstami – per mėnesį vidutiniškai pagaminame apie 7 mln. įvairių rūšių bandelių, iš kurių apie pusę suvartojama Lietuvoje. Šalies gyventojai itin pamėgę klasikinių skonių gaminius – su šokoladu, karamele, uoginiais įdarais. Kiek rečiau perkami gaminiai su išskirtiniais skoniais, pvz., apelsinų įdaru. Pastaruoju metu į lentynas grįžta ir klasikiniai lietuviškos virtuvės gaminiai, pvz., grietiniečiai“, – komentuoja „Mantinga“ naujų produktų vystymo vadovė Ramunė Puzinienė.
Pasak jos, populiariausių bandelių Lietuvoje penketukas jau ilgą laiką nesikeičia: kruasanas su karameliniu įdaru, pyragėlis su obuolių įdaru, sviestinis kruasanas, kruasanas su šokoladu ir marcipaninis sukutis.
„Pastarąjį dešimtmetį stebime įdomią tendenciją ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse – vartotojai renkasi kruasanus ne tik pusryčiams, bet ir kaip užkandį pietums ar vakarienei“, – sako R. Puzinienė.
Mažiausiai bandelių nuperkama šaltuoju metų laiku, jų vartojimas pradeda kilti pavasarį, o didžiausi būna vasarą bei rudenį.
